Архів новин

24 октября 2019

Члени парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції відвідали Щастя та Станицю Луганську

Сьогодні, напередодні розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, голова облдержадміністрації Віталій Комарницький разом із народними депутатами України – членами Комітету розглянули проблематику прифронтових населених пунктів, зокрема, міста Щастя та смт Станиця Луганська.

Держгеокадастр відкрив розширені дані про земельні ділянки

Держгеокадастр почав оприлюднювати висновки про розгляд проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Інформація оновлюватиметься автоматично один раз на добу. Відкритий доступ - за посиланням: https://land.gov.ua/exterritoriality/.

Єднаємо Луганщину: біля КПВВ будівельники встановлюють опори мосту

Сьогодні, 24 жовтня, працівники ТОВ «Укртрансміст» заливали бетоном опори № 9.

Також вони розвантажували першу машину з конструкціями відновлювального мосту.

Працівники ДП «Станично-Луганський автодор» закінчили прибирання гілля та сміття з лівого узбіччя дороги.

Реформу децентралізації обговорюють науковці в Сєвєродонецьку

Дводенна Всеукраїнська науково-практична конференція «Конституційно-правові засади адміністративної реформи в Україні» відкрилась сьогодні у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

Цьогоріч вона присвячена 100-річчю вищого навчального закладу.

Тематика конференції є дуже актуальною, тому що в країні наразі відбуваються активні реформаційні процеси, які стосуються формування державного управляння, реформ судоустрою та юстиції.

На Луганщину завітала голова Делегації МКЧХ в Україні

Сьогодні, 24 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела зустріч з головою Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жиллєтт та головою суб-делегації МКЧХ в Сєвєродонецьку Себастьяном Фюстьє.

Під час заходу було обговорено гуманітарну ситуацію в регіоні, а також діяльність МКЧХ в Луганській області.

Бойовик, виведений СБУ з тимчасово окупованої території, надав свідчення про злочини терористичної організації «ЛНР»

Завдяки спеціальній операції Служба безпеки України вивела на підконтрольну Україні територію колишнього бойовика незаконних збройних формувань. Чоловік надав органам слідства та оперативним підрозділам інформацію про діяльність силового блоку терористичної організації «ЛНР».

Майже 12 тисяч громадян отримали пенсійні послуги у 45 віддалених робочих місцях

На засіданні колегії головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, участь в якому взяла заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, обговорили результати роботи за 9 місяців поточного року.

Начальник головного управління Ольга Шарунова зазначила, що видатки на фінансування пенсійних виплат склали майже 11,1 млрд. гривень, що  на 1,5 млрд більше, ніж в минулому році. Після перерахунків пенсій середній розмір пенсійної виплати в області зріс на 510 гривень. До 3654 гривень.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 23 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,03 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 22 артилерійських снаряди, 10 мінометних мін і 30 гранат.

В опалювальному сезоні 2019-2020 років субсидії отримуватимуть всі, хто їх потребує

В опалювальному сезоні 2019-2020 років субсидії не зменшаться. Всі, хто потребує допомоги, її отримає.

Водночас Уряд вжив заходів для того, щоб субсидії стали більш адресними, охопили більшу кількість незаможних отримувачів. Зокрема, 20 жовтня Кабінет Міністрів прийняв рішення, яким розширив коло отримувачів цього виду допомоги.

Увага! На території області спостерігається туман

За інформацією Луганського обласного центру з гідрометеорології вночі та в першій половині 24 жовтня у місті Сєвєродонецьк та по території Луганської області очікується туман з видимістю 100-500 м (I рівень небезпечності, жовтий).

Рекомендації водіям щодо керування авто у складних погодних умовах:

• при потраплянні у смугу туману необхідно знизити швидкість і збільшити дистанцію;

• вибирати швидкість при поганій видимості треба таку, щоб була можливість вчасно зупинитися;