Архів новин

28 октября 2019

Єднаємо Луганщину: біля КПВВ «Станиця Луганська» зводять опори мосту

Сьогодні, 28 жовтня, працівники ТОВ «Укртрансміст» проводили підготовчі роботи для підсилення діафрагми мосту та ремонт рігеля 7 опори.

Разом з цим, співробітники ДП «Станично Луганський райавтодор» очищали праве узбіччя дороги від сміття та гілок (від КПВВ до мосту).

 

Заклади освіти Луганщини відзначено на міжнародних виставках у Києві

Минулого тижня Києві відбулась XI Міжнародна виставка «Інноватика в сучасній освіті» та Х Міжнародна виставка освіти за кордоном «World Edu».

У виставці взяли участь Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, Луганський ОІППО, 3 методкабінети (м. Рубіжне, м. Сєвєродонецьк Кремінського району), 64 заклади освіти області – усього 69 учасників.

Інноваційні досягнення на виставці продемонстрували освітяни 3 міст і 12 районів Луганщини.

Відбувся мітинг-пам’ять з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів з України

З нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів з України на вшанування пам’яті мільйонів полеглих за визволення української землі сьогодні в місті Сєвєродонецьк відбулися мітинг-пам’ять та урочиста церемонія покладання квітів до братської могили «Меморіал Слави».

В урочистостях узяли участь ветерани Другої світової війни, представники творчої та наукової інтелігенції, педагоги навчальних закладів області, молодь.

Буду робити усе можливе, щоб у наступному році Луганська область стала величезним будівельним майданчиком, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 28 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Крім того, у форматі відеозв’язку до заходу долучилися керівники районів області.

Увага! Оголошення

1 листопада 2019 року в облдержадміністрації відбудеться друге засідання робочої групи з розроблення проектів Стратегії розвитку Луганської області та планів заходів з її реалізації,  затверджена розпорядженням від 30.01.2019 № 76зі змінами від 10.10.2019 № 827.

У засіданні братимуть участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, об’єднаних територіальних громад, міських рад міст обласного значення, райдержадміністрацій, громадських організацій та бізнесу.

Цьогоріч в області за рахунок малого та середнього підприємництва створено 3 280 нових робочих місць

В області діє 23,4 тис. суб’єктів малого та середнього підприємництва або 99,97 % від загальної чисельності суб’єктів підприємництва.

Малими та середніми підприємствами реалізовано продукції (товарів, послуг) без ПДВ на суму 27,6 млрд гривень, що складає 69,7 % від обсягу реалізованої продукції підприємствами області.

Протягом звітного періоду на реалізацію заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки фактично використано 2 354,7 тис. гривень. З обласного бюджету кошти не виділялися.

Піротехніки Луганщини виявили 62 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 27 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,94 га місцевості, де було виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Загалом, було обстежено 0,94 га території області у Станично - Луганському районі, де було виявлено та вилучено 62 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів, 6 мінометних мін та 37 гранат.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Обговорено результати моніторингу дотримання прав дітей на Луганщині

В облдержадміністрації відбулась робоча нарада за результатами моніторингового  візиту до області працівників Управління з дотримання прав дитини та сім’ї Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини,  а також представників Громадської спілки «Українська мережа за права дитини».

Нараду провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона зазначила, що основними завданнями сьогодні є:

тісна співпраця усіх суб’єктів соціальної роботи, відповідальних  за захист прав дитини;

підвищення кваліфікаційного рівня працівників;