Архів новин

25 октября 2019

Учасники засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції поспілкувалися з журналістами

По закінченні розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, з представниками ЗМІ поспілкувалися учасники заходу, який відбувся в Сєвєродонецьку.

На запитання журналістів відповіли голова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький на народні депутати України – голова Комітету Дмитро Лубінець та перший заступник голови Комітету Максим Ткаченко.

Парламентарі визначили шляхи вирішення окремих проблем Луганської області

Народні депутати України, які в рамках робочої поїдки до Луганської області ознайомилися з проблемами регіону, що потребують першочергового рішення, окреслили відповідний план на найближчий час.

Так, за результатами розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин було прийнято низку протокольних доручень (проєкт):

 

Єднаємо Луганщину: тривають підготовчі роботи щодо відновлення зруйнованого прольоту мосту

Сьогодні, 25 жовтня, після обстеження території біля мосту піротехніками, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили підготовчі роботи щодо відновлення зруйнованого прольоту мосту.

До роботи була задіяна спеціальна техніка: бортова газель, автопідйомник та автокран.

Протягом дня будівельники розрізали залишки залізної конструкції від зруйнованого мосту, штукатурили опору №7 мосту.

Також вони завершили формування опалубки опори № 9.

Розвантажували машину з металевими конструкціями, які будуть використовуватися для монтажу прольоту мосту, що відновлюється.

Найболючіші питання Луганщини розглянуто на виїзному засіданні парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції

Сьогодні, 25 жовтня, в облдержадміністрації відбулося розширене виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Під час засідання було розглянуто дотримання прав громадян України, які проживають в районі проведення Операції об’єднаних сил та на тимчасово окупованих територіях з метою визначення першочергових законодавчих ініціатив.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,9371 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено 57 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 16 артилерійських снарядів, три мінометні міни і 38 гранат.

У Біловодську презентовано виставку «Фактор свободи»

У Біловодському районному краєзнавчому музеї відбулася презентація інформаційно-просвітницьких стендів Українського інституту національної пам’яті «Фактор свободи».

Виставка присвячена історіям трьох українців, чиїми іменами називали цілий народ, – Мазепі, Петлюрі та Бандері.

На 2019 рік якраз припали три ювілеї – Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери. Біографії цих постатей різні, але їх єднає ідея свободи, яку вони прагнули здобути для свого народу.

Держгеокадастр відкрив дані про геонадра

На Публічну кадастрову карту нанесли новий інформаційний шар «Геонадра» – інформація про видані дозволи на користування надрами. Це суттєвий крок до формування єдиної системи держкадастрів.

У системі також відображаються наявні обмеження на використання земельних ділянок. Інформація надається ДП «Державний інформаційний геологічний фонд України» та доступна всім громадянам.

Посилання на Публічну кадастрову карту: http://newmap.land.gov.ua

Десантно-штурмові війська Збройних Сил України запрошують на військову службу за контрактом

Вступай до Збройних Сил України. Це гідне щомісячне грошове забезпечення: з 2019 року у Десантно-штурмових військах від 11000 гривень.

Гарантоване підвищення грошового забезпечення у ході просування по службі.

Додаткова щомісячна виплата за участь в операції об’єднаних сил (ООС).

Після укладення першого контракту військовослужбовцям виплачується одноразова грошова винагорода (в залежності від встановленого Урядом прожиткового мінімуму) у розмірах:

- особам рядового складу – вісім розмірів прожиткового мінімуму;