Прес-центр25 жовтня 2019, 16:10

Парламентарі визначили шляхи вирішення окремих проблем Луганської області

Народні депутати України, які в рамках робочої поїдки до Луганської області ознайомилися з проблемами регіону, що потребують першочергового рішення, окреслили відповідний план на найближчий час.

Так, за результатами розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин було прийнято низку протокольних доручень (проєкт):

 

1. Взяти до уваги заслухану інформацію.

2. Звернутись до Прем’єр-міністра України щодо необхідності ухвалення підзаконних нормативно-правових актів, спрямованих на забезпечення прав та законних інтересів постраждалих від збройного конфлікту.

3. Доручити Міжвідомчій робочій групі з опрацювання та підготовки необхідних законодавчих ініціатив, за створення якої Комітет проголосував у місті Краматорську, урахувати усі обговорені сьогодні проблеми у Луганській області.

4. Звернутись до Кабінету міністрів України щодо комплексного вирішення питання забезпечення цілісності мережі залізничної дороги в Луганській області і безперебійної роботи підприємств енергетичної галузі.

5. Звернутись до правоохоронних органів про проведення перевірки господарської діяльності КП «Лисичаснькводоканал» щодо можливої службової недбалості, корупційної складової та з’ясування причин накопичення боргів, арешту рахунків підприємства, що призвело до зупинки водопостачання міста Лисичанськ та інших населених пунктів.

6. Направити звернення до правоохоронних органів про перевірку діяльності Державної служби України з безпеки на транспорті щодо запобігання здійсненню великовагових автомобільних перевезень по території Луганської області, що призвело до руйнування автошляхів.

7. Звернутись до Вищої ради правосуддя та в найкоротший термін відновити здійснення правосуддя в Станиці Луганській шляхом запуску суду, відкомандирування суддів для здійснення правосуддя та оголошення конкурсу на зайняття вакантних посад суддів.

8. Звернутись до Ощадбанку з метою вжиття термінових заходів щодо встановлення додаткових місць верифікації та видачі національної валюти на КПВВ у Станиці Луганській.

9. Звернутись до Тристоронньої контактної групи в Мінську щодо збільшення пропускної здатності КПВВ у Луганській області шляхом відкриття нових пунктів пропуску.

10. Звернутись до Кабінету Міністрів України по виділенню коштів на реалізацію проєкту транспортного сполучення Сєвєродонецьк – Сватово – Старобільськ – Сєвєродонецьк в розмірі орієнтовної вартості 2 млрд грн. Зазначити, що в першу чергу – дорога Сєвєродонецьк – Старобільськ.

11. Звернутися до Держгеокадастру, Державної фіскальної служби, Торгово-промислової палати щодо вироблення механізмів захисту прав громадян, які позбавлені користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення внаслідок будівництва на них інженерних, фортифікаційних споруд, введення особливого режиму для використання цих територій. Заслухати дане питання в порядку контролю на засіданні Комітету в листопаді 2019 року.

12. Звернутись до міністра охорони здоров’я щодо надання інформації про подання бюджетного запиту щодо виділення коштів у бюджеті України – 2020 на будівництво у Донецькій і Луганській областях закладів третинної, високоспеціалізованої медичної допомоги.

 

Нагадаємо, 24-25 жовтня в Луганській області відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя. Народні депутати відвідали м. Щастя, смт Станицю Луганську, де зокрема ознайомилися з роботою КПВВ. Детально проблемні питання було обговорено сьогодні під час засідання у Луганській облдержадміністрації.