Прес-центр24 жовтня 2019, 20:10

Члени парламентського Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції відвідали Щастя та Станицю Луганську

Сьогодні, напередодні розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, голова облдержадміністрації Віталій Комарницький разом із народними депутатами України – членами Комітету розглянули проблематику прифронтових населених пунктів, зокрема, міста Щастя та смт Станиця Луганська.

Так, у Щасті вони обговорили існуючі проблеми міста та перспективи у роботі відносно можливості зведення КПВВ, що відкриє дорогу через місцевий міст безпосередньо до Луганська.

«На поточний час створення даного пункту пропуску є неможливим, оскільки вирішення цього питання потребує внесення змін до домовленостей, досягнутих на засіданнях Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України у Мінську», – зазначив голова Луганської облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький. Крім того, у Щасті розташована Луганська ТЕС, яка є основним виробником електроенергії для області. Тобто, це ще й питання енергобезпеки.

Під час відвідування КПВВ «Станиця Луганська» члени Комітету поспілкувалися з населенням області, представниками міжнародних гуманітарних місій, неурядових організацій.

Віталій Комарницький ознайомив народних депутатів із ходом будівництва зруйнованої частини мосту через річку Сіверський Донець біля КПВВ. Присутні мали можливість побачити позитивні зміни, які відбулися за останні три місяці та суттєво покращили умови перетину лінії розмежування громадянами України.

«Сьогодні на об’єкті триває залиття бетоном опори № 9. Відновлення мосту відбувається за графіком, затримок немає. Ремонт має звершитися своєчасно. Відзначу, що ми не зупинили роботу КПВВ під час ремонту – люди користуються тимчасовим обхідним мостом», – наголосив Віталій Комарницький.

«Ми чекаємо на пропозиції щодо поліпшення умов перетину єдиного на Луганщині пункту пропуску, які можливо вирішити на рівні Верховної Ради та Кабінету Міністрів України», – наголосив голова Комітету, народний депутат України Дмитро Лубінець.

У Станично-Луганській райдержадміністрації очільник області та народні депутати зустрілися з місцевим керівництвом та обговорили проблемні питання району, що потребують першочергового вирішення.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Сєвєродонецьку відбудеться розширене виїзне засідання вищеназваного Комітету Верховної Ради України.