Архів новин

15 октября 2019

Віталій Комарницький: Об’єднуюча сила спорту допоможе в становленні миру на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь у першому засіданні організаційного комітету з підготовки спортсменів Луганської області до участі у XXXII літніх Олімпійських, XVI літніх Паралімпійських іграх 2020 року, XXIV літніх Дефлімпійських іграх 2021 року. Ініціатором виступило Луганське обласне відділення Національного олімпійського комітету України.

Під час засідання було обговорено стан підготовки спортсменів до участі в іграх.

У Сєвєродонецьку презентовано проєкт «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні «круглого столу», під час якого було презентовано проєкт «Спільно. Соціальні послуги для сімей у громаді».

Цей проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за фінансової підтримки Німецького Уряду та Німецького банку розвитку.

Вітаючи присутніх, Катерина Безгинська подякувала міжнародним партнерам за можливість створювати та розвивати соціальні проєкти в громадах області.

Єднаємо Луганщину: відбувається монтаж третьої тимчасової проміжної опори прольоту мосту, що відновлюється

Сьогодні, 15 жовтня, підрозділ ДСНС України у складі двох чоловік провели обстеження території біля мосту.

Для продовження робіт щодо відновлення прольоту мосту прибули десять представники ТОВ "Укртрансміст". До цих робіт була задіяна спеціальна техніка: бортова газель, автокран та автопідйомник.

Працівники розпочали відсипку щебеневої основи для встановлення залізобетонних плит, які будуть фундаментом для третьої тимчасової проміжної опори прольоту мосту, що відновлюється.

Після чого встановлювали самі плити.

Триває обговорення моделей адміністративно-територіального устрою Луганської області

У Луганському Центрі розвитку місцевого самоврядування у рамках реалізації проекту «Підготовка та громадське обговорення обґрунтованої пропозиції нового районного (повітового) поділу всіх областей в рамках реформи місцевого самоврядування України» відбулось засідання круглого столу «Громадське обговорення пропозицій з удосконалення адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Луганської області».

На фінансування пенсій цьогоріч вже спрямовано понад 11 млрд гривень, – брифінг

Сьогодні, 15 жовтня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова розповіла про роботу органів ПФУ на Луганщині.
Вона повідомила, що план надходжень Єдиного соціального внеску виконано на 101,5 % – усього надійшло 1 млрд 730 млн гривень. У порівнянні з минулим роком ці показники збільшилися на 259,2 млн гривень. У структурі надходжень до бюджету Фонду ЄСВ складає близько 98 %.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 55 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 24 артилерійських снарядів й 31 гранату.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,0126 га у Попаснянському районі. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

На 22 грудня ЦВК оголосила вибори в 86 об’єднаних громадах, у тому числі й на Луганщині

Постановою Центральної виборчої комісії на неділю, 22 грудня 2019 року, призначені перші вибори депутатів та голів у 86 об’єднаних територіальних громадах (1 міська, 16 селищних, 69 сільських ОТГ).

Серед них Половинкинська сільська об’єднана територіальна громада, до складу якої увійшли Половинкинська сільська рада (село Половинкине), Титарівська сільська рада (села Титарівка, Новоселівка).

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 259 мільйонів єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня-вересня 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 145,8 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування, та сільськогосподарськими товаровиробниками – 90,1 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень-вересень 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 33,8 млн гривень, або на 15 %.