Архів новин

23 октября 2019

У Старобільську презентували пересувну банерну виставку «Фактор свободи»

У Луганському обласному краєзнавчому музеї, що у Старобільську, протягом 19-22 жовтня презентована виставка «Фактор свободи».

Виставка дала можливість по-новому подивитися на постаті Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які протягом останніх 300 років були символом свободи та боротьби за українську ідею.

Біографії цих постатей різні, але їх єднає прагнення здобути для свого народу незалежність і право на самовизначення. Виставка демонструє незвичний, сучасний підхід до подачі інформації.

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 23 жовтня, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили роботи з підготовки до монтажу прольоту відновлювального мосту.

Вони завершили влаштування колонної опалубки для заливки бетону опори № 9.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 65 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 жовтня піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,99 га місцевості у Марківському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 65 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 40 артилерійських снарядів, п’ять мінометних мін і 20 гранат.

У 2019 році виконання регіонального замовлення на підготовку молодших спеціалістів зросло на 4 %

Відбулося одинадцяте засідання Регіональної ради професійної освіти Луганської області. Під час заходу розглянуто питання погодження змін до обсягів регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів у закладах вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації та закладах професійної (професійно-технічної) освіти Луганської області у 2019 році.

Цього року регіональне замовлення на підготовку молодших спеціалістів виконане на 89 %. Цей показник зріс у порівнянні з минулим роком на 4 %.

Стартувала реєстрація шкіл для участі в мовних таборах GoCamp у 2020 році

У 2020 році 550 українських шкіл зможуть запросити до себе іноземних волонтерів і разом із ними організувати пришкільні мовні табори у форматі GoCamp. Для усіх бажаючих долучитися до ініціативи стартувала попередня реєстрація, що триватиме до 17 листопада 2019 року за посиланням: https://gocamps.com.ua/ua/apply-as-a-school-short-form/.

Дві медалі міжнародного турніру здобули юні дзюдоїсти Луганщини

На міжнародному турнірі з дзюдо «Кубок KANO-2019», який відбувся в латвійському місті Саласпілс, спортсмени області вибороли дві нагороди.

Так, у ваговій категорії 40 кг Людмила Єлецька стала чемпіонкою, Євген Юр’їв у в/к 38 кг посів третє місце. Крім того, Матвій Бурко (в/к 32 кг) увійшов до десятки кращих, посівши сьоме місце.

За результатами змагань у загальнокомандному заліку збірна України посіла другу сходинку, поступившись лише господарям змагань – латвійцям.

Тренують наших спортсменів Роман Короткий, Дмитро Кобирнюк та Наталя Іванова.

Вітаємо!

Луганщина перерахувала до бюджету понад 104 мільйони податку на прибуток

Упродовж січня-вересня 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету України 104 млн 844 тис. гривень податку на прибуток.

При цьому державний бюджет отримав 89,7 млн гривень, до місцевих бюджетів перераховано 15,1 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Цьогоріч оздоровились та відпочили майже 24 тисячі дітей з Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році, яку провів заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль.

Зокрема, зазначено, що загальний стан оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році відповідає рівню останніх років.

Міністерство фінансів запускає проект «Е-контракт»

Проект «Е-контракт» має продовжити інформаційну революцію у сфері публічних фінансів.

Невдовзі у системі єдиної «екосистеми» публічних фінансів з’явиться новий інструмент «Е-контракт», який інтегрує і автоматизує процеси трьох державних систем: Державної казначейської служби, Міністерства фінансів України (E-data – Spending – витрати бюджетних коштів), Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства (Prozorro).