Архів новин

07 октября 2019

Віталій Комарницький: безпеку жителям Золотого гарантуватимуть поліцейські, кількість яких значно збільшена

Міністр оборони України Андрій Загороднюк і начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак за дорученням президента Володимира Зеленського здійснили робочу поїздку в район проведення Операції об'єднаних сил, зокрема відвідали місто Золоте та оглянули хід реконструкції мосту поблизу КПВВ «Станиця Луганська».

Шість нагород завоювали спортсмени області на всеукраїнському турнірі з панкратіону

4-5 жовтня у столиці відбувся Всеукраїнський турнір з панкратіону та греплінгу «KYIV-OPEN». 

До турніру долучились спортсмени області, які за результатами завоювали шість нагород.

Так, у змаганнях з панкратіону Артем Задиряка у ваговій категорії 47 кг став срібним призером. Бронзові нагороди у своїх вагових категоріях вибороли: Владислав Кривобок (в/к 53 кг) та Юрій Богородченко (в/к 59 кг).

У змаганнях з греплінгу срібним призером став Владислав Кривобок (в/к 53 кг); бронзові нагороди у Артем Задиряка (в/к 47 кг) та Юрія Богородченко (в/к 59 кг).

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи біля зруйнованого мосту

Сьогодні, 7 жовтня, о 7.30 працівники ТОВ «Укртрансмосту» продовжили роботи по демонтажу зруйнованої частини основного мосту.

До цих робот долучилися 10 осіб, а також були задіяні автокран, автовишка, компрессор та навантажувач. Ними проводяться роботи по розрізанню металевих конструкцій на зруйнованій частині мосту.

Також триває встановлення автобусних зупинок в районі зруйнованого мосту та вагончику «Червоного Хреста». Ці роботи виконують працівники ТОВ «Украинская строительная компанія».

Сьогодні розпочато реєстрацію на спецсесію єдиного вступного іспиту до магістратури

7 жовтня розпочалася реєстрація для проходження спеціально організованої сесії єдиного вступного іспиту.

Спеціально організована сесія ЄВІ, яка відбудеться 5 листопада 2019 року, дозволить охочим скористатися шансом вступу до магістратури у 2019 році.

Правилами прийому закладу вищої освіти можуть бути визначені додаткові строки (в межах з 1 вересня до 30 листопада) прийому заяв і документів для здобуття ступеня магістра. Перш за все необхідно дізнатися, чи передбачено додатковий термін зарахування в обраному закладі вищої освіти.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №738/2019

Про невідкладні заходи щодо створення умов для переходу громадян і проїзду автотранспорту через річку Сіверський Донець у Станично-Луганському районі Луганської області та на відповідних контрольних пунктах в’їзду/виїзду

На Луганщині вилучено 54 вибухонебезпечних предмети

Протягом минулої доби, 6 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,43 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 54 одиниці вибухонебезпечних предметів. А саме: 16 артилерійських снарядів, 4 мінометних міни та 34 гранати.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Майже 4,4 млрд гривень податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні-вересні 2019 року платники Луганської області спрямували до зведеного бюджету країни 4 млрд 391 млн гривень. Це на 575,8 млн гривень більше, ніж за дев’ять місяців минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 1 млрд 974 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 222,8 млн гривень.

Представники Луганщини – на п’єдесталі всеукраїнської першості зі скелелазіння

У Хмельницькій області відбулись всеукраїнські змагання зі скелелазіння серед юніорів, молоді та юнаків (трудність, швидкість, фінал).

105 спортсменів з різних регіонів України виборювали звання сильнішого у дисциплінах трудність та швидкість та у шести вікових групах з 2000 до 2012 років народження.

Так, у виді програми трудність серед юнаків 2008-2009 р. н. Єлисей Гудим посів друге місце, Святослав Пащук – третє. Серед юніорів 2000-2001 р. н. Роман Савка одержав перемогу.

У районі проведення ООС СБУ виявила чергові схованки бойовиків із військовими засобами ураження

Служба безпеки України продовжує заходи щодо попередження незаконного витоку засобів ураження із району проведення ООС у мирні регіони країни.

На початку жовтня у Луганській та Донецькій областях виявлено схованки із військовими засобами ураження, залишені проросійськими терористами для проведення диверсій на контрольованій державою території.

Пишаємося: жителів Луганщини відзначено державними нагородами

Указом Президента України Володимира Зеленського «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти» за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм державні нагороди отримали багато українців.

Серед них і жителі нашої області. Так, почесне звання «Заслужений лікар України» присвоєне доцентові кафедри державного закладу «Луганський державний медичний університет» Сергію Напраснікову.