Архів новин

09 октября 2019

Туристичний потенціал Луганщини представлено в Києві

Про участь делегації Луганської області у заходах в рамках 26-го Міжнародного туристичного салону «Україна» - UITM’2019, що відбувся в Києві, розповіли журналістам заступник директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Людмила Ахтирська та голова правління громадської організації «Туристична асоціація Луганської області» Олег Невениця.

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи на КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 9 жовтня, після обстеження території біля мосту піротехніками, працівники ТОВ  «Укртранміст» продовжили демонтаж зруйнованої частини основного мосту.

До роботи була задіяна спеціальна техніка.

Разом з цим, працівники ООО «Флангер» встановлювали розмежувальні стовпчики для розділення проїжджої частини на другої смуги руху в напрямку від зруйнованого мосту до КПВВ.

Також були встановлені дорожні знаки «пішохідна доріжка» та «автобусна зупинка».

У громадах Луганщини буде створено центри безпеки

Меморандум про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією та Державною службою України з надзвичайних ситуацій підписали Віталій Комарницький та Микола Чечоткін сьогодні, 9 жовтня, у Сєвєродонецьку.

Юрій Погуляйко перевірив готовність соціальних служб міста Золоте до розведення сил і засобів ЗСУ

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військової адміністрації Віталія Комарницького його перший заступник Юрій Погуляйко здійснив робочу поїздку у населені пункти Золоте – 4, Золоте – 3, Золоте – 1 та селище Катеринівка, в яких має відбутись розведення військ.

На Луганщині СБУ виявила черговий схрон з військовими засобами ураження, залишений бойовиками

У межах здійснення системних заходів з протидії незаконному обігу зброї співробітники Служби безпеки України виявили на Луганщині чергову схованку з військовими засобами ураження.

На території покинутого приватного домоволодіння у Гірському Попаснянського району із підземного схрону вилучено два реактивних протитанкових гранатомети РПГ-22 та майже 900 набоїв для стрілецької зброї. За наявною інформацією, це один із арсеналів, що був облаштований поблизу лінії розмежування бойовиками гібридних окупаційних військ РФ, дислокованих у Первомайську.

Луганщина має вчасно розпочати опалювальний сезон, - Віталій Комарницький

На цьому голова облдержадміністрації наголосив сьогодні, 9 жовтня, під час засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років та сталого проходження опалювального сезону.

«Ми зробимо все від нас залежне для своєчасного початку опалювального сезону та належного його проведення», - додав Віталій Комарницький.

У заході взяв участь заступник Міністра розвитку громад та територій України Едуард Кругляк.

Завершено монтаж карнизних блоків по лівій стороні Сватівського мосту

Мостобудівники закінчили монтаж карнизних блоків по лівій стороні Сватівського мосту. Всього покладено 100 блоків.

Наразі вони приступили до монтажних робіт на правій стороні мосту. Заплановано встановити 202 карнизних блоків.

Також було завезено бортовий камінь у кількості 70 одиниць. У найближчі дні на об’єкт довезуть необхідну кількість карнизних блоків та бортового каменю.

Роботи ведуться щоденно, без вихідних. Тут працює підприємство «Газпромресурс».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 08 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,9154 га місцевості у Сватівському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 30 артилерійських снарядів, 34 гранати й 10 набоїв.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,0154 га у Попаснянському районі. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

На Попаснянщині запрацював пункт тимчасового базування бригад швидкої медичної допомоги

У приміщенні амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 2 у м. Золоте організовано пункт тимчасового базування бригад швидкої (екстреної) медичної допомоги Лисичанської комунальної лікувально-профілактичної установи станція швидкої медичної допомоги.

Він буде обслуговувати населені пункти Катеринівка, Золоте-3 та Золоте-4.