Архів новин

04 октября 2019

Завершено Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь

У другий день форуму в Житомирі відбулося пленарне засідання, під час якого виступили президенти обох країн – Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко.

У заході взяв участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Луганський обласний фестиваль для дітей та юнацтва «ВОСТОК-СХІД-WEST» відбувся у Новопскові

У ньому взяли участь юні жителі Новопсковського, Біловодського, Білокуракінського та Новоайдарського районів. 

Метою заходу є соціокультурна адаптація дітей та молоді з інвалідністю, їх залучення до активного соціального життя, творчий та особистий розвиток, сприяння самостійності.

Учасники фестивалю читали вірші та гуморески, співали пісні, показали танцювальні номери та презентували вироби декоративно-ужиткового мистецтва.

Для багатьох дітей це перший досвід публічних виступів.

Туристичний потенціал Луганщини представлено в Києві

Завершено триденний 26-й Міжнародний туристичний салон «Україна» – UITM’2019.

У Києві експозиція Луганщини зацікавила вітчизняних представників турбізнесу та іноземних туркомпаній.

Під час заходу директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації Сергій Медведчук та його заступник Людмила Ахтирська зустрілися з директором Департаменту туризму та курортів Міністерства  розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Оксаною Сердюк та розглянули напрями розвитку туризму в нашій області.

Надано методичну допомогу об’єднаним територіальним громадам щодо захисту прав дітей та соцзахисту

Протягом вересня в рамках проекту «Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіонального та місцевого соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, які постраждали від конфлікту» фахівцями структурних підрозділів облдержадміністрації здійснено низку робочих поїздок до об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, Лозно-Олександрівської, Нижньодуванської, Великочернігівської, Веселівської, Калмиківської, Коломийчиської, Красноталівської, Марківської, Привільської, Троїцької, Чмирівської, Шульгинської.

Обласна влада готова співпрацювати з громадськими організаціями щодо захисту прав людини, – Юрій Погуляйко

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Юрій Погуляйко разом з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях Павлом Лисянським провели зустріч з правозахисними і профспілковими організаціями Луганської області вчора, 3 жовтня.

Єднаємо Луганщину: сьогодні у Станиці Луганській відкрили тимчасовий обхідний міст

Зранку, приблизно о 7:45, після обстеження території піротехніками, співробітники «Укртрансмосту» зняли огорожі обхідного тимчасового мосту. І відразу люди почали користуватися ним.

Одночасно був розпочатий демонтаж зруйнованих конструкцій основного мосту. Зараз тут працюють 10 працівників «Укртрансмосту» з різною будівельною технікою: гідромолот, автокран, автовишка.

 

Звернення Президента України Володимира Зеленського

Дорогі українці!

Можливо, я зараз когось сильно засмучу, але «зрада» скасовується. Пояснюю чому, і дуже прошу вас мене почути.

Почнемо з найголовнішого. Чи хочемо ми завершення війни та повернення всіх українських територій? Так.

Сьогодні існує єдиний майданчик, де ці питання можуть обговорюватися на найвищому рівні. Це – зустріч у Нормандському форматі.

Чи могла вона відбутися найближчим часом? Ні.

Чому? Бо на шляху до цього була одна перепона – найбільша страшилка останніх тижнів – «формула Штайнмаєра».

Низку нагород вибороли велоспортсмени Луганщини на чемпіонаті України

У Львові відбувся чемпіонат України з велоспорту на треку. Луганщину на змаганнях представляли спортсмени обласної школи вищої спортивної майстерності, які за результатами змагань здобули низку нагород.

Так, у командному спринті Дмитро Стовбецький та Тадей-Іван Чебанець стали першими.

У командній гонці переслідування наша Вікторія Ярошенко виборола друге місце. До десятки кращих увійшла також Валерія Залізна.

У спринті Дмитро Стовбецький став чемпіоном, а Тадей-Іван Чебанець виборов бронзу.

Вітаємо спортсменів та їх тренера Сергія Базіна.

Місцеві бюджети Луганщини отримали 10,6 млн гривень від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-вересень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 10,6 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Станом на 1 жовтня на Луганщині здійснюють діяльність 1272 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У січні-вересні видано 2436 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області