Архів новин

21 октября 2019

Єднаємо Луганщину: будівельники продовжують відновлювати міст біля КПВВ

Сьогодні, 21 жовтня, після обстеження території біля мосту піротехніками, працівники ТОВ «Укртранміст» продовжили відновлювальні роботи споруди.

До роботи була задіяна спеціальна техніка: автокран, вантажний автомобіль, компресор та автовишка.

Протягом дня будівельники  укріпляли опору № 7, розрізали металеві рештки зруйнованого прольоту мосту, підготовлювали металеву конструкцію до кріплення прольоту мосту, що відновлюється.

Після полудня було завезено арматуру для металевого каркасу опори № 9. За допомогою автокрану її було розвантажено.

Віталій Комарницький вручив 13 ключів від автомобілів для сільських амбулаторій

Сьогодні, 21 жовтня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький взяв участь в урочистому врученні ключів від автомобілів для сільських амбулаторій.

На початку заходу очільник Луганщини наголосив, що нові автомобілі повинні покращити ситуацію з первинною медичною ланкою у сільській місцевості: «Ці автомобілі повинні стати потужним фундаментом у впровадженні реформи у первинній ланці сільської медицини Луганщини».

Місцеві бюджети отримали субвенцію на виплату грошової компенсації для забезпечення житлом пільгових категорій

Для Луганської області з державного бюджету додатково виділено субвенцію в розмірі 6 822,719 тис. гривень на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Ця субвенція буде спрямована до:

Новоайдарської райдержадміністрації – 1133232,00 грн;

Новопсковської райдержадміністрації – 980937,00 грн;

Марківської райдержадміністрації – 961703,00 грн;

Старобільської райдержадміністрації – 827458,00 грн;

Юні тенісистки Луганщини – на п’єдесталі чемпіонату України

У Чернігові відбувся чемпіонат України з настільного тенісу серед юнаків та дівчат 2005 року народження та молодше.

У змаганнях взяли участь більше 140 спортсменів з різних областей України.

За результатами команда Луганської області посіла І місце серед дівчат у загальному заліку.

В особистому розряді ІІ місце виборола Вєроніка Матюніна, п’яте місце посіла Софія Шередега.

У парному розряді дівчата стали другими, в у змішаному парному розряді перша сходинка в активі Вєроніки Матюніної, п’ята – у Софії Шередеги.

Тренує наших спортсменок Олександр Мінін.

На Луганщині сума виторгу із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій цього року склала майже 4 мільярди

В області на сьогоднішній день зареєстровано 2 тис. 891 реєстратор розрахункових операцій. Загальна сума виторгу за січень-вересень поточного року склала 3 млрд 793 млн гривень.

Обов’язковість застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання передбачена положеннями п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України та ст. 9 Закону України від 06 липня 1995 року № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,61 га території у Станично-Луганському районі та місті Лисичанськ.

Загалом виявлено та вилучено 64 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 19 артилерійських снарядів, 44 гранати, один інженерний боєприпас.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Наші важкоатлети – чемпіони України

У Закарпатській області відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 років.

За результатами змагань наші спортсмени вибороли низку медалей різного ґатунку, а у загальнокомандному заліку стали кращими в Україні.

Так, серед дівчат до 15 років у ваговій категорії 40 кг Ельміра Шувалова посіла перше місце з сумою двоборства 89 кг. Спортсменка встановила рекорд України у поштовху – 50 кг. У цій же ваговій категорії Софія Наумова стала бронзовою призеркою з сумою 82 кг. Софія встановила рекорд України в ривку – 40 кг.

Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новим порядком

Асистенти вчителів, які працюють в інклюзивних класах, зокрема, у початкових, підвищуватимуть кваліфікацію за новою програмою.

Зараз в інклюзивних класах шкіл працює понад 12 тис. асистентів вчителів – половина з них потребує фахового підвищення кваліфікації.

Завдяки відповідному наказу Міністерства освіти та науки України усі заклади підвищення кваліфікації педагогічних працівників зможуть користуватися програмою в межах концепції «Нова українська школа». Раніше асистенти вчителів підвищували кваліфікацію за локальними навчальними програмами.