Архів новин

02 октября 2019

Віталій Комарницький провів зустріч з представниками USAID

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький провів зустріч з представниками Агентства США з міжнародного розвитку – керівником офісу DAI Global LLC / Проект USAID «Економічна підтримка Східної України» Брайаном Мілаковськи та начальником департаменту виробництва та інтернаціоналізації бізнесу Олександром Шелуденковим.

Ми забезпечимо виконання визначеної законодавством допомоги учасникам бойових дій, – Віталій Комарницький на зустрічі з ветеранами АТО/ООС

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький сьогодні під час наради з представниками громадських об’єднань ветеранів та учасників бойових дій Луганщини.

Обговорено перспективи розвитку конярства в Луганській області

В облдержадміністрації відбулася нарада під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка за участю директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Хлякіна, в. о. директора ДП «Конярство України» Катерини Рожковської та директорів Стрілецького, Лимарівського, Деркульського та Новоолександрівського кінних заводів.

Під час наради розглянуто питання ефективності використання сільськогосподарських земель державним підприємством та перспективи розвитку конярства в Луганській області.

Єднаємо Луганщину: на КПВВ біля мосту встановлюють споруди нової автобусної зупинки

Сьогодні, 2 жовтня, після обстеження території піротехніками, працівники «Укртрансмосту» продовжили роботи під зруйнованою частиною мосту. А саме – по улаштуванню перил та встановленню захисної огорожі на мосту.

У свою чергу, працівники райавтодору, лісгоспу та інженерна група ДСНС проводили роботи по прибиранню деревини з узбіччя дороги, упорядкуванню зрізаного чагарнику.

Також працівники ТОВ «Українська будівельна компанія» встановлювали споруди нової автобусної зупинки на дорозі біля мосту.

Співробітник Служби безпеки України з Луганщини вперше братиме участь на Марафоні морської піхоти США

27 жовтня у Вашингтоні відбудеться 44-й Марафон Морської піхоти США Marine Corps Marathon. Щороку у цих змаганнях беруть участь десятки тисяч людей з різних куточків світу, у тому числі, кілька тисяч поранених військовослужбовців, ветеранів бойових дій та волонтерів.

Вже четвертий рік поспіль в американському марафонському забігу братимуть участь українці, і вперше – військовослужбовець Служби безпеки України.

Віталій Комарницький привітав освітян Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький разом із заступником голови ОДА Катериною Безгинською відвідали обласний урочистий захід, присвячений Дню працівників освіти.

Представники освітньої галузі Луганщини зібралися на святі, що вже традиційно відбулося у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

60 % голів ОТГ та сільських рад підтримують запровадження обігу земель – Міністерство економіки

Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України проведене опитування серед голів ОТГ та сільських рад, яке показало підтримку запровадження обігу земель на рівні 59,7 %.

Для жителів Білокуракинської територіальної громади відкрили агентський пункт з надання пенсійних послуг

Для більш зручнішого отримання пенсійних послуг в Центрі надання адміністративних послуг Білокуракинської селищної об’єднаної територіальної громади розпочав роботу агентський пункт Білокуракинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Відтепер щоп’ятниці з 8:00 до 12:00 місцеві жителі отримуватимуть якісні пенсійні послуги, не витрачаючи час на відвідування територіального управління Фонду.

За інформацією Пенсійного фонду України

Луганщина представлена на Міжнародному туристичному салоні «Україна» – UITM’2019

Сьогодні, 2 жовтня, в Києві відбулося відкриття 26-го Міжнародного туристичного салону «Україна» – UITM’2019.

Туристичний потенціал Луганської області після значної перерви представлений на виставці за ініціативи Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації при підтримці Програми відновлення та розбудови миру ООН в Україні.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,22 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 59 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 34 артилерійських снаряди, 22 гранати й три одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Продовжується опитування щодо пріоритетів розвитку області для розробки Стратегії розвитку Луганщини до 2027 року

Увага! Облдержадміністрацією продовжується опитування щодо викликів та пріоритетів розвитку Луганської області з метою розробки Стратегії розвитку Луганської області на новий програмний період з 2021 до 2027 року.

На цей час в анкетуванні взяли участь 214 осіб. Найбільшу активність виявили жінки (66,4 % опитуваних) та економічно активне населення у віці 26-45 років (65,4 %).

Запрошуємо долучитись усіх, хто брав участь в опитуванні. Ваша позиція дозволить зробити більш об’єктивні висновки у процесі розробки проекту Стратегії.