Архів новин

10 октября 2019

Єднаємо Луганщину: тривають відновлювальні роботи на КПВВ «Станиця Луганська»

Сьогодні, 10 жовтня, після обстеження території біля мосту піротехніками, працівники ТОВ «Укртранміст» продовжили демонтаж зруйнованої частини основного мосту, а також підготовлювали майданчик для встановлення опор прольоту мосту.

До роботи була задіяна спеціальна техніка: бортова газель, автокран, автопідйомник, компресор, екскаватор та самоскид КрАЗ.

Співробітники ДП «Станично-Луганський автодор» разом з підрозділом ДСНС розчищали узбіччя дороги від зрізаних дерев, чагарнику та сміття. Застосовувались навантажувач ZL-50G - 1, самоскид КрАЗ та бортова газель.

Рівень дитячої смертності на Луганщині становить 9,1 ‰

Про заходи щодо попередження випадків малюкової та перинатальної смертності в містах та районах області розповіла представник Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Сазонова під час колегії структурного підрозділу.

На Луганщині триває впровадження проєкту щодо організації безпечного простору для жінок і дівчат

У Рубіжанській міській раді презентовано результати дослідження щодо безпеки жінок і дівчат у громадських місцях та шляхів її підвищення «Рубіжне – безпечне місто».

У ході цього дослідження проведено 10 фокус-груп, 21 інтерв’ю з експертами і чотири – з жінками з інвалідністю, а також аудит безпеки територій, який охопив 80 % площі Рубіжного.

На Луганщині зафіксовано зменшення випадків захворюваності на туберкульоз

Сьогодні, 10 жовтня, в облдержадміністрації відбулось засідання колегії Департаменту охорони здоров’я ОДА. У заході взяли участь директор Департаменту Валентин Шкорубський, ректор ДЗ «Луганський державний медичний університет» Ігор Іоффе та радник голови облдержадміністрації Анатолій Івченко, керівники управлінь охорони здоров’я міст та районів області, а також провідні лікарі Луганщини.

Е-облік деревини: боротьба з незаконним обігом деревини триває

Державне агентство лісових ресурсів України інформує про запровадження електронного обліку деревини на державних та комунальних підприємствах, які входять до сфери управління інших органів влади та обласних рад.

У державних лісогосподарських підприємствах, що входять до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України (73% лісового фонду України), повністю введена Система електронного обліку деревини.

Через ЦНАПи області за дев’ять місяців надано понад 350 тис. адмінпослуг

Сьогодні на Луганщині діють 20 центрів надання адміністративних послуг. Із них 10 районних, чотири міських та шість ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних і Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

На Луганщині відбулася урочиста відправка призовників

Сьогодні, 10 жовтня, у Сєвєродонецьку до юнаків, які служитимуть у лавах Збройних Сил України, звернулися військові, представники Луганської облдержадміністрації, громадськість та інші.

Зокрема, заступник військового комісара Луганського обласного військового комісаріату підполковник Сергій Мага зазначив: «Під час служби кожен з вас стане мужнішим та оволодіє низкою навичок та спеціальностей. Сподіваюсь, багато з хлопців пов’яже подальше життя з військовою службою. Наснаги вам! Слава Україні!»

Володимир Зеленський: Моя місія – припинити війну на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський підкреслив, що його основна місія на посаді Глави держави – завершення війни на Донбасі.

«Якого Президента обирало суспільство? Президента, який припинить війну. Саме це моя місія впродовж п'яти років», – сказав Володимир Зеленський під час прес-марафону.

Він також звернувся до українців, які проживають на окупованих територіях Донбасу, та пообіцяв, що держава їх не покине.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 63 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,0942 га місцевості у Станично-Луганському районі.

Загалом виявлено та вилучено 63 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 31 артилерійський снаряд, три мінометні міни, 29 гранат.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,0142 га у Попаснянському районі. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Уряд вніс зміни до переліку інвестпрограм та проектів регіонального розвитку, що реалізуються за рахунок ДФРР у 2019 році

Відповідне розпорядження схвалено 9 жовтня на засіданні Уряду. Загалом документом обсяг фінансування буде зменшено на суму понад 224 млн грн.

Розпорядженнями Кабінетом Міністрів України від 15.05.2019 №351 та від 05.07.2019 №492 затверджено перелік з 707 проектів на суму 6,9 млрд грн.

Розпорядженням, яке схвалено вчора, з цього переліку, за пропозиціями облдержадміністрацій буде виключено 16 проектів з фінансуванням понад 118 млн грн, а також зменшено обсяги фінансування по 9 проектах (понад 106 млн грн), де є ризики невикористання коштів до кінця року.

Місцеві бюджети Луганщини отримали у своє розпорядження понад 2,4 млрд гривень

Протягом січня-вересня 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 416 млн гривень.

Надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів Луганщини склали 2 млрд 388 млн гривень податків та зборів.

У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року надходження збільшилися на 17,4 % або на 354,2 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.