Архів новин

31 октября 2019

Сергій Гайдай знайшов вихід з критичної ситуації навколо водопостачання у Лисичанську

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду щодо сталого водопостачання у Лисичанську. Участь у заході взяли директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, керівництво міської ради та представники ЛКСП «Лисичанськводоканал», ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» та ТОВ «Енера Схід».

Єднаємо Луганщину: триває зведення опор зруйнованого мосту

Сьогодні, 31 жовтня, працівники ТОВ «Укртрансміст» продовжили роботи з розбирання опалубки 9-ї опори.

Об 11.00 за допомогою крану була піднята перша металоконструкція (діафрагма) для проведення монтажних робіт щодо формування прольоту зруйнованого мосту. За допомогою зварювальних робіт було з’єднано діафрагму з основною конструкцією мосту на 7-й опорі.

Сєвєродонецьке вище професійне училище відзначило 75-річчя

За дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з ювілеєм колектив, ветеранів та учнів навчального закладу привітала його заступник Катерина Безгинська.

Урочистості відбулись у міському Палаці культури.

Учителі та школярі шести регіонів країни, у тому числі з Луганщини, долучилися до школи природничих наук

У Харківському політехнічному університеті для вчителів та старшокласників проводять STEMCamp for educators – школу природничих наук з низкою тренінгів. Вона триває впродовж п’яти днів та завершиться у п'ятницю.

До навчання у школі долучилися педагоги та учнів з шести українських регіонів – Харківщини, Луганщини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Донеччини та Одещини.

Разом вони представляють 18 команд, які вивчають чотири напрями – фізику, хімію, математику та інформатику.

Піротехніками на Луганщині загалом виявлено та вилучено 47 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 жовтня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,1564 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Сватівському та Станично-Луганському  районах.

Виявлено та вилучено 44 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 18 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, 24 гранати й одну одиницю іншої вибухівки.

Як тільки будуть досягнуті відповідні домовленості ми готові відкрити КПВВ у Золотому, – Сергій Гайдай представникам СММ ОБСЄ в Україні

Сьогодні, 31 жовтня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Так, заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон розповів про поточну діяльність організації на Луганщині та повідомив, що наразі майже усі візити пов’язані із процесом розведення сил та засобів поблизу міста Золоте. На зустрічі також обговорена поточна ситуація у Станиці Луганській.

Платники Луганщини перерахували до бюджетів понад 2,3 млрд гривень ПДФО

За січень-вересень 2019 року до бюджетів усіх рівнів перераховано 2 млрд 319,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 730 млн гривень ПДФО. Це перевищує показники за аналогічний період минулого року на 240,4 млн гривень.

До державного бюджету мобілізовано 589,6 млн гривень ПДФО або на 78,5 млн гривень більше ніж за 9 місяців 2018 року.

За цей час бюджетоутворюючі підприємства до бюджету спрямували 1 млрд 641,2 млн гривень. Це на 228,8 млн гривень більше ніж у відповідному періоді 2018 року.