Прес-центр15 жовтня 2019, 13:10

На фінансування пенсій цьогоріч вже спрямовано понад 11 млрд гривень, – брифінг

Сьогодні, 15 жовтня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова розповіла про роботу органів ПФУ на Луганщині.
Вона повідомила, що план надходжень Єдиного соціального внеску виконано на 101,5 % – усього надійшло 1 млрд 730 млн гривень. У порівнянні з минулим роком ці показники збільшилися на 259,2 млн гривень. У структурі надходжень до бюджету Фонду ЄСВ складає близько 98 %.

Ольга Шарунова наголосила, що відповідно до минулорічних показників, за січень-вересень кількість працівників в області зросла на 3,4 тис. осіб. Крім того, станом на вересень виявлено 288 суб’єктів господарювання, які нараховували заробітну плату найманим працівникам менше мінімальної. З початку року кількість осіб, що отримували такі виплати, скоротилася на 2,3 тис. Легалізовано 1833 робочих місця, в бюджет додатково надійшло 1,8 млн гривень ЄСВ, що в два рази більше показників минулого року.

За дев’ять місяців на фінансування пенсій спрямовано понад 11 млрд гривень, що на 1,25 млрд гривень більше минулорічного показника.

Наразі виплата пенсій в області здійснюється 339382 пенсіонерам. На обліку перебувають 141,6 тис. внутрішньо переміщених осіб – пенсіонерів.

Найбільша чисельність ВПО зареєстрована в об’єднаних управліннях ПФУ Біловодського (30571 осіб), Марківського (27262), Старобільського (26695) районів.

Вона зауважила, що протягом поточного року проведено чотири планових перерахунки пенсій. Це дозволило збільшити пенсійні виплати. Середній розмір пенсій цивільних пенсіонерів складає 3654,95 гривень.

Ще одним важливим напрямом діяльності органів ПФУ є підготовча робота до проведення ретроконверсії – переведення всіх паперових справ в електронні. Наразі вже підготовлено до цього процесу понад 192 тисячі пенсійних справ. Ретроконверсію розпочато з 1 жовтня.

Крім того, цьогоріч реалізовано розширення електронних сервісів веб-порталу електронних послуг та підсистеми «Звернення», що дозволяє формувати та подавати документи на призначення та перерахунок пенсії.

За результатами опрацювання звернення особі відпиляється смс-повідомлення про запрошення її для особистого прийому у фронт-офісі ПФУ.

Спікер зазначила, що відповідною постановою Уряду затверджено порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього. Зокрема, реєстр формує та веде ПФУ.

Реєстрація випадку непрацездатності проводитиметься через лікарню при звернені до установи, а також через роботодавця за допомогою кабінету страхувальника на веб-порталі.