Прес-центр25 жовтня 2019, 16:10

Учасники засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції поспілкувалися з журналістами

По закінченні розширеного виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, з представниками ЗМІ поспілкувалися учасники заходу, який відбувся в Сєвєродонецьку.

На запитання журналістів відповіли голова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький на народні депутати України – голова Комітету Дмитро Лубінець та перший заступник голови Комітету Максим Ткаченко.

«Вважаю це виїзне засідання Комітету ефективним. Упевнений у вирішенні проблем, що були озвучені. Головне, що нас почули», – наголосив Віталій Комарницький. Низку законодавчих ініціатив напрацьовано і під час учорашнього відвідування народними депутатами України КПВВ у Станиці Луганській.

«Народні депутати України приїхали ознайомитися з гострими проблемами, які можуть бути вирішені на законодавчому рівні. Ми займаємося внесенням змін у законодавство стосовно жителів Луганщини, Донеччини та Криму», – повідомив, у свою чергу, Дмитро Лубінець.

Відносно можливості відкриття КПВВ у місті Щастя, зауважено, що в рішення Комітету, прийнятому сьогодні, йдеться про звернення до Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України з пропозицією збільшити пропускну можливість шляхом відкриття інших пунктів пропуску на території Луганщини. Однак це питання буде вирішуватися безпосередньо у Мінську.

Тим часом продовжується відбудова зруйнованої частини мосту в Станиці Луганській.

«На мосту через Сіверський Донець працює велика кількість спеціалістів, роботи тривають згідно з графіком. Дата введення його в експлуатацію буде витримана. На період ремонту люди користуються тимчасовим обхідним мостом», – сказав Максим Ткаченко.

Щодо проблем з водопостачанням у Лисичанську, які регулярно виникають через знеструмлення місцевого водоканалу за борги Дмитро Лубінець повідомив, що з цього приводу прийняте звернення до правоохоронних органів стосовно проведення перевірки господарської діяльності ЛКСП «Лисичанськводоканал». Крім того, буде звернення до Кабінету Міністрів України щодо вирішення цього питання. Однак, він зауважив, що проблеми комунального підприємства мають вирішуватися органами місцевого самоврядування.

Як зазначив Віталій Комарницький, розглядаються варіанти введення держуправління на водоканалі в Лисичанську: «Наразі там значні організаційні проблеми, які необхідно вирішувати».  

Учасники прес-конференції також відзначили позитивні зміни на КПВВ у Станиці Луганській, що відбулися протягом останніх трьох місяців, та відповіли на запитання щодо подальшого ремонту доріг області, залучення інвестицій тощо.