Архів новин

29 сентября 2021

Підведено підсумки Національного конкурсу творчих робіт «Шлях розвитку сучасної української культури. Погляд молоді» з нагоди відзначення 30 річниці Незалежності України

Національний конкурс ініційовано і проведено Інститутом політико-правових та релігійних досліджень за підтримки Міністерства культури та  інформаційної політики, Міністерства молоді та спорту України, Київської міської організації Національної спілки письменників України, Європейської культурної асамблеї, видавничої організації «Юрінком Інтер», Вишгородського історико-культурного заповідника, Всеукраїнського товариства «Знання» України, Всеукраїнської правової газети «Юридичний вісник України», Київської Малої академії наук учнівської молоді, Київського академічного театру українського фоль

Сергій Гайдай в коментарі Першому Діловому телеканалу розповів про розвиток Луганської області

Очільник Луганщини Сергій Гайдай в коментарі Першому Діловому телеканалу розповів про плани щодо відновлення доріг, будівництва залізничної гілки, електрифікації залізничного сполучення в області, впровадження тролейбусного маршруту між Сєвєродонецьком, Лисичанськом та Рубіжним, формування тарифів на комунальні послуги, реалізації Стратегії розвитку Луганщини, можливої зміни моделі оподаткування бізнесу, індустріальних парків. 

 

Олексій Чернишов: Технічна готовність до старту опалювального сезону в регіонах складає 99%

Станом на 29 вересня технічна готовність житлових об’єктів, закладів соціальної інфраструктури, котелень та теплових мереж до старту опалювального сезону складає близько 99%. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час засідання Кабінету Міністрів.

У Сєвєродонецьку сьогодні відкрили притулок для матерів із малолітніми дітьми, – брифінг

Одночасно в ньому зможуть знайти прихисток чотири матері та мінімум вісім їх дітей. Надалі упродовж року допомогу там отримуватимуть 25-100 осіб в залежності від особистих ситуацій родин.

Про це зазначено під час пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 29 вересня.

У притулку діти разом із матерями зможуть знаходитись цілодобово, їм буде надаватися необхідна підтримка – психологічна допомога, консультація фахівців щодо сучасного виховання дітей, отримання нових професійних навичок тощо.

В області значно збільшилася кількість захворювань на COVID-19: підтверджено 525 нових випадків. У Сєвєродонецьку – 130

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 87, Рубіжне – 39, Сєвєродонецьк – 130, Біловодськ – сім, Білокуракіне – шість, Кремінна – 28, Марківка – п’ять, Мілове – 19, Новоайдар – 27, Новопсков – 13, Попасна – 46, Сватове – 27, Станиця Луганська – 49, Стробільськ – 40, Троїцьк – два.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 33 455 випадках.

Одужали – 28 038 (за останню добу – 101), лікуються – 4 329 (373 – стаціонарно, 3 956 – амбулаторно).

На Луганщині відзвітували про проміжні результати Нацпроєкту «Велике будівництво»

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Луганській області реалізуються проєкти з будівництва, реконструкції та капітального ремонту 10 шкіл в Гірському, Попасній, Новоайдарі, Новопскові, Марківці, Станиці-Луганській, Біловодську, Красноріченському, Рудівці і Куземівці, трьох садочків у Кремінній, Лисичанську і Троїцькому, чотирьох спортивних об’єктів у Кремінній, Попасній і Сєвєродонецьку.

На реалізацію цих проєктів у 2021 році передбачено кошти в обсязі 160,2 млн грн (в т. ч. ДФРР – 133,2 млн грн).

Наталія Романенко ушанувала пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру

Сьогодні виконуюча обов'язки голови облдержадміністрації Наталія Романенко поклала квіти до пам’ятного знаку на місці масового розстрілу єврейського населення у місті Лисичанську під час Другої світової війни.

У Сєвєродонецьку та Лисичанську відкриють перші хаби для ветеранів АТО/ООС. Зрештою – по усій області

На Луганщині проживають 10 640 учасників АТО/ООС. Їхніми проблемами опікуються обласна влада, чисельні ветеранські об’єднання. Створений надсучасний Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни у Рубіжному, послугами якого щорічно користуються понад 550 осіб.

Проте очільник області Сергій Гайдай переконаний, що цього замало: потрібні спеціалізовані простори для спілкування, особистісного розвитку, тренінгів, зокрема, щодо розвитку бізнесу. Для цього і створюють хаби для ветеранів.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 28 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 0,85 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт виявлено та вилучено 67 вибухонебезпечних предметів, а саме: 20 артилерійських снарядів, 14 мінометних мін, 29 грант та 4 підривники.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Платники Луганщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 2,6 мільярда гривень ПДФО

Протягом січня-серпня 2021 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 2 млрд 674,5 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 410,7 млн гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 998,6 млн гривень ПДФО, що перевищує показники січня-серпня 2020 року на 310,5 млн гривень.

До державного бюджету за вісім місяців поточного року мобілізовано 675,9 млн гривень ПДФО. Цей показник збільшився на 100,2 млн гривень у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року.

У межах програми Президента «Здорова Україна» розпочинається встановлення спортивних майданчиків, які будуть фактично в кожному дворі

У межах програми Президента Володимира Зеленського «Здорова Україна» триває реалізація проекту «Активні парки – локації здорової України», який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців.

Зокрема, проект передбачає створення в українських містах локацій «активний парк» і «спортивний майданчик».

Близько 100 «активних парків» уже відкрито в різних куточках України, а до кінця року з’явиться ще близько 600 активних локацій.