Архів новин

17 сентября 2021

Українська гастроентерологічна асоціація і Асоціація дієтологів України підтримують вакцинацію як ефективний спосіб захисту від COVID-19

Вони також закликають медиків надавати пацієнтам лише достовірну інформацію щодо щеплень.

У спільному зверненні двох асоціацій до лікарів йдеться про те, що вакцини від COVID-19, дозволені для використання в Україні, отримали всі необхідні докази ефективності та безпечності. Медики наголошують: 5 мільйонів осіб вже захистили себе від важкого перебігу та негативних наслідків цієї хвороби.

Проте в асоціацій викликають занепокоєння численні випадки упередженого ставлення до вакцинації лікарів та безпідставних рекомендацій про відмову від щеплення пацієнтам.

Комітет Червоного Хреста продовжуватиме надавати підтримку Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська зустрілась з представниками Австрійського Червоного Хреста на чолі зі спеціалістом відділу Операцій та міжнародного співробітництва АЧХ Крістофером Яном.

Готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів

Зі зростанням захворюваності на COVID-19 усе частіше з’являються повідомлення про купівлю підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, а також довідок про протипоказання до щеплення.

Крім того, що підробка документів є злочином та карається законом, наявність людей із фальшивими документами становить загрозу для здоров’я та життя інших.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з приводу зростання терористичної загрози в області

Шановні земляки!

 

Сьогодні до силових відомств надійшла анонімна погроза щодо імовірних замінувань об’єктів інфраструктури та місць масового скупчення людей. Особи, що у такий спосіб мають на меті залякати містян і жителів області, висунули політичний ультиматум.

Така акція становить загрозу усім жителям області, що і так потерпає від російської збройної агресії, дестабілізує ситуацію також і зсередини. Проте наші правоохоронці оперативно і злагоджено працюють над ситуацією, що склалася.

Пишаємося: срібну призерку Паралімпійських ігор з Луганщини та її тренера відзначено державними нагородами

Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 470/2021 «Про відзначення державними нагородами України».

За значний особистий внесок у розвиток паралімпійського руху, досягнення високих спортивних результатів на XVI літніх Паралімпійських іграх у місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України нагороджено багато спортсменів.

Президент: Рятувальники – це справжні герої сьогодення, і ми пишаємося ними

У День рятівника Президент України Володимир Зеленський взяв участь у нагородженні лауреатів Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року», а також привітав працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій із професійним святом.

Під час урочистих заходів у Маріїнському палаці Глава держави наголосив, що рятівники – це люди з великим серцем, які без вагань прийшли на допомогу і врятували чиєсь життя.

МОЗ України у липні схвалило рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики дозволити комбінувати мРНК-вакцини

Якщо мРНК-вакцина того самого виробника недоступна, для другого щеплення можна використати вакцину на платформі мРНК іншого виробника.

У випадку коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге - можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки.

Інтервал між першою і другою дозами становитиме 28 днів.

Комбінування вакцин Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech є безпечним та ефективним.

На Луганщині від коронавірусу однією дозою щеплено більше 100 тисяч людей

Станом на 17 вересня в області зроблено 191 732 щеплень проти COVID-19, з них за останню добу – 2468.

Однією дозою вакцини щеплено 103 753 осіб, двома дозами – 87 979.

Нагадаємо, вакцинація в області здійснюється 13 мобільними бригадами, 55 пунктами щеплень та 5 центрами масової вакцинації населення. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/

Лабораторно підтверджено 273 нових випадки COVID-19 в області. У Сєвєродонецьку – 80. Від ускладнень померло ще семеро хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 37, Рубіжне – 19, Сєвєродонецьк – 80, Біловодськ – одне, Білокуракіне – три, Кремінна – вісім, Марківка – чотири, Мілове – два, Новоайдар – 18, Новопсков – два, Попасна – 25, Сватове – 34, Станиця Луганська –10, Старобільськ – 26, Троїцьк – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 30 529 випадках.

Одужали – 27 281 (за останню добу – 71), лікуються – 2 211 (262 – стаціонарно, 1 949 – амбулаторно).

Кіровоградщина запрошує агропідприємців Луганської області на участь у AgroExpo-2021

 

З 29 вересня по 02 жовтня 2021 року у Кропивницькому буде проведено Міжнародний агропромисловий виставка з польовою демонстрацією техніки та технологій «AgroExpo- 2021». Виставка має площу 125 тис. кв.м та є найбільшою агропромисловою виставкою в Україні, входить в ТОП-10 найбільших аграрних виставок Європи.

Ми оцінюємо ступінь шкоди, завданої обстрілами в Щасті, люди мають отримати компенсацію, – Олексій Смирнов

Вчора перший заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов оглянув об’єкти, що постраждали в місті Щастя від ранкового обстрілу з боку незаконних збройних формувань.

Він та керівник військово-цивільної адміністрації міста Щастя Олександр Дунець, який, незважаючи на отримане поранення, продовжив виконання обов’язків, також поспілкувалися із місцевими жителями.

Місцеві громади Луганщини отримали 286 мільйонів гривень єдиного податку

Протягом січня-серпня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 286 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 179,7 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 23,9 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 82,4 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня-серпня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 31,1 млн гривень.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації СергіяГайдая з нагоди Дня рятівника

Шановні співробітники та ветерани Державної служби України з надзвичайних ситуацій!

Сердечно вітаю вас з професійним святом – Днем рятівника!

Цей день ми шануємо хоробрих людей, які за покликом серця допомагають людям, що опинилися у біді. Завдяки вашій звитязі та мужності, Луганщина подолала дві масові лісові пожежі та ліквідувала наслідки стихій.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 202 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 16 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 0.98 га території області у Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 213 вибухонебезпечних предметів, а саме: 202 артилерійських снаряди, 11 мінометних мін.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;