Архів новин

16 сентября 2021

СБУ викрила чергову схему фінансування окупаційної влади в «ЛНР»

На Луганщині Служба безпеки України задокументувала та заблокувала масштабну схему фінансування окупаційної адміністрації «ЛНР». Зловмисники сплатили у «бюджет республіки» майже 19 млн російських рублів, отриманих від незаконної торгівлі продуктами харчування.

Слідчі СБУ встановили, що організатори оборудки - власники великого підприємства харчової промисловості, яке розташоване у Луганську. У 2015 році його перереєстрували у «ЛНР» і почали працювати «за правилами окупантів».

У Києві відбувається п’ятий Український Жіночий Конгрес

Сьогодні, 16 вересня, перша леді України Олена Зеленська відкрила другий день V Українського жіночого конгресу. Делегацію з Луганщини на цьому заході очолили заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Поліщук.

Бойовики знов обстріляли мирних жителів: зранку постраждало Щастя, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 16 вересня, о 06:47 та о 07:30 незаконними збройними формуваннями обстріляна територія міста Щастя.

В області від коронавірусу вакциновано більше 80% працівників закладів освіти

За весь період вакцинальної кампанії в області щеплено 186 990 осіб, що становить приблизно 32% від загальної чисельності дорослого населення, яке проживає на підконтрольній українській владі території Луганщини.

На вересень 2021 року розроблено графік роботи мобільних бригад та пунктів щеплень для вакцинації освітян області. Про це під час брифінгу для ЗМІ журналістам розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв.

За минулу добу піротехніками області виявлено 54 вибухонебезпечні предмети

Протягом минулої доби, 15 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,34 га території в Сєвєродонецькому, Старобільському та Щастинському районах.

Загалом виявлено та вилучено 54 вибухонебезпечні предмети. А саме: 28 артилерійських снарядів, вісім мінометних мін та 18 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

 Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;

Міжнародники допоможуть заснувати на Луганщині мультифункціональний кооператив

У рамках підготовки проєкту Меморандуму про взаєморозуміння щодо реалізації «Проєкту розвитку підприємництва для постраждалого від конфлікту сільського населення в Східній Україні.WeProsper» відбулась робоча зустріч керівництва Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації з регіональним директором Канадської неурядової організації SOCODEVI Франсуа Діон.

СБУ затримала одного з організаторів псевдореферендуму на Луганщині: зловмисник сім років переховувався в РФ

СБУ встановила місцезнаходження і затримала одного з організаторів незаконного «референдуму» 2014 року у Луганській області. Зловмисник сім років переховувався від українських правоохоронців на території РФ.

За даними слідства, зловмисник очолював так звану «виборчу комісію» з проведення у Новопсковському районі псевдореферендуму щодо «незалежності ЛНР».

Встановлено, що він брав активну участь в організації фейкового заходу, контролював «підрахунок голосів» та відправлення заповнених «бюлетенів» до тимчасово непідконтрольного українській владі Луганська.

Лабораторно підтверджено 229 нових випадків COVID-19 в області. У Сєвєродонецьку – 62

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 38, Рубіжне – 13, Сєвєродонецьк – 62, Біловодськ – два, Білокуракіне – одне, Кремінна – чотири, Марківка – дев’ять, Мілове – три, Новоайдар – дев’ять, Новопсков – 10, Попасна – 13, Сватове – 11, Станиця Луганська – 21, Старобільськ – 32, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 30 256 випадках.

Одужали – 27 210 (за останню добу – 71), лікуються – 2 016 (261 – стаціонарно, 1 755 – амбулаторно).

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 182 млн грн військового збору

За січень-серпень 2021 року надходження військового збору склали 182,7 млн гривень. Це на 27,1 млн грн, або на 17,4 % більше надходжень аналогічного періоду минулого року.

Нагадаємо, військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Талановита молодь невдовзі почне отримувати заохочення з Фонду Президента України

Фонд Президента України з підтримки освіти, науки та спорту розпочинає свою роботу. Відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня, затвердивши Порядок використання коштів з державного бюджету.

Фонд Президента був створений у 2019 році з метою заохочення розвитку талановитої молоді, підвищення якості освіти й науки, виховання здорових громадян. У червні 2021 року Володимир Зеленський затвердив Положення про Раду Фонду, перезапустивши його діяльність.