Прес-центр16 вересня 2021, 11:09

Міжнародники допоможуть заснувати на Луганщині мультифункціональний кооператив

У рамках підготовки проєкту Меморандуму про взаєморозуміння щодо реалізації «Проєкту розвитку підприємництва для постраждалого від конфлікту сільського населення в Східній Україні.WeProsper» відбулась робоча зустріч керівництва Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації з регіональним директором Канадської неурядової організації SOCODEVI Франсуа Діон.

Проєкт фінансується Урядом Канади, реалізується у двох цільових регіонах – на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей за підтримки Дніпропетровської обласної громадської організації «Сільськогосподарська консультаційна служба».

Проєкт спрямовано на підвищення рівня економічного процвітання жінок та найбільш вразливих груп населення, шляхом примноження  можливостей для розвитку індивідуальних виробництв через створення стійких сільськогосподарських кооперативів та за рахунок розширення прав і можливостей сільських жінок через мережеву взаємодію та активну участь у соціально-економічній сфері регіону.

WeProsper сприятиме місцевим лідерам в організації ефективних сільськогосподарських кооперативів, включаючи забезпечення збуту фермерської продукції та постачання засобів виробництва.

У кожній з двох областей буде засновано мультифункціональний кооператив, який оперуватиме фізичними активами для збору, зберігання, переробки та транспортування своєї продукції.

Такі кооперативи матимуть підсилену переговорну позицію завдяки наявності колективної маркетингової структури.