Архів новин

09 сентября 2021

Наталія Романенко взяла участь у засідання Державної комісії ТЕБ та НС

Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій України, першого заступника голови Державної комісії Олексія Чернишова.

У засіданні, проведеному за дорученням Прем’єр-міністра, взяли участь представники міністерств та облдержадміністрацій.

Від Луганської області в режимі онлайн до засідання долучилася заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

Оприлюднено Положення про конкурсний відбір на посаду керівника закладу фахової передвищої мистецької освіти

Зареєстровано Розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13 серпня 2021 р. № 543 «Про затвердження Положення про конкурсний відбір на посаду керівника закладу фахової передвищої мистецької освіти, що належить до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області».

Текст Розпорядження оприлюднено в номері газети Луганщина.ua № 29 (116) від 8 вересня 2021 року.

Лабораторно підтверджено 150 нових випадків COVID-19 в області. У Сєвєродонецьку – 67

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 29, Рубіжне – 11, Сєвєродонецьк – 67, Біловодськ – одне, Білокуракине – два, Кремінна – п’ять, Марківка – два, Мілове – одне, Новоайдар – шість, Новопсков – одне, Попасна – п’ять, Сватове – п’ять, Станиця-Луганська – чотири, Старобільськ – шість, Троїцьк – п’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 29 262 випадках.

Одужали – 26 896 (66 за останню добу), лікуються – 1 347 (182 – стаціонарно, 1 165 – амбулаторно).

Російсько-окупаційні війська знову обстріляли мирні населені пункти вздовж лінії розмежування на Луганщині

Найбільше постраждали мешканці села Трьохізбенка. Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Соціальний захист шахтарів у пріоритеті: урядовий комітет розглядає проєкт розпорядження КМУ «Про ліквідацію деяких збиткових вуглевидобувних підприємств»

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової політики, паливно-енергетичного комплексу, розвитку громад і територій та захисту довкілля розглянув та у цілому підтримав проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про ліквідацію деяких збиткових вуглевидобувних підприємств», розроблений Міненерго.

За словами в.о. голови облдержадміністрації Катерини Безгинської, яка у режимі онлайн брала участь у засіданні Урядового комітету, попередньо був наданий протокол узгодження пропозицій щодо зазначеного проєкту розпорядження Кабміну.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 8 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,67 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін й 27 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

МОМ та USAID надаватимуть грантову допомогу на розвиток власної справи для трудових мігрантів

Міжнародна організація з міграції (МОМ) та Агентство ООН з питань міграції за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) оголошують про початок другого циклу надання грантів у рамках проєкту «Розвиток малого бізнесу й самозайнятості для трудових мігрантів», який спрямований на підтримку сталого економічного розвитку після повернення громадян України з-за кордону.

Грантова допомога надаватиметься на розвиток власної справи у розмірі до 4 000 доларів США на конкурсній основі та умовах співфінансування (50 % на 50 %).

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 5,1 мільярда гривень податків і зборів

Протягом січня – cерпня 2021 року платники Луганщини сплатили до зведеного бюджету 5 млрд 166,2 млн гривень. Це на 28,7 % або на 1 млрд 151,2 млн грн більше, ніж за відповідний період минулоріч.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 405 млн гривень. У порівнянні з показниками минулого року надходження зросли майже в 1,5 рази або на 703,6 млн гривень.

Юлія Мельник, асистентка Вінницького державного педуніверситету, яка важко перехворіла, - закликає вакцинуватися

Юлія Мельник – асистентка кафедри психології та соціальної роботи Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

«Насамперед вакцинування є необхідною умовою роботи з такою великою аудиторією, з якою працюємо ми, викладачі. Контактуємо між собою як колеги. І тому я вирішила вакцинуватися, щоб дійсно не бути тим, хто може перенести цю страшну хворобу до інших людей».

Продовжується фінансування пенсій та грошової допомоги вересня

8 вересня 2021 року Пенсійний фонд України, згідно із затвердженим графіком, продовжує фінансування пенсій вересня.

Пенсіонерам Луганської області на виплати спрямовано 423,43 млн гривень.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.