Прес-центр9 вересня 2021, 16:09

Наталія Романенко взяла участь у засідання Державної комісії ТЕБ та НС

Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад та територій України, першого заступника голови Державної комісії Олексія Чернишова.

У засіданні, проведеному за дорученням Прем’єр-міністра, взяли участь представники міністерств та облдержадміністрацій.

Від Луганської області в режимі онлайн до засідання долучилася заступниця голови облдержадміністрації Наталія Романенко.

На заході розглядався стан поводження з небезпечними відходами, у тому числі непридатними до використання та забороненими до застосування хімічними засобами захисту рослин.

Також було порушено питання готовності центральних і місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури, у тому числі забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу; забезпеченням теплопостачання споживачів під час опалювального сезону 2021-2022 років.

За результатами обговорення комісією прийнято відповідні рішення, надано доручення профільним міністерствам та службам, а також головам облдержадміністрацій щодо зазначених питань.

До участі також долучилися керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, начальник 3-го управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях Віталій Винниченко, заступник генерального директора ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Жданов.