Архів новин

07 сентября 2021

Відмова від носіння масок, не дотримання соціальної дистанції та не бажання вакцинуватися, – на пресбрифінгу назвали причини збільшення захворюваності на COVID-19

Про епідеміологічну ситуацію в області та заходи щодо запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, розповів на пресбрифінгу заступник генерального директора ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Володимир Жданов.

Так, станом на 1 вересня з початку пандемії жінок захворіло 17 156 (60,1 %), чоловіків – 11 408 (29,9 %). Дітей віком до 17 років – 1 220 (4,3 %) та дорослих – 27 344 (95,7 %).

Розвиток індустріальних парків: Верховна Рада затвердила зміни до відповідного Закону України

Верховна Рада підтримала у другому читанні зміни до Закону України «Про індустріальні парки». Документ покликаний створити нові стимули для регіонального розвитку та стати двигуном для залучення інвестицій. «За» проголосували 290 народних обранців.

Підприємства Луганщини з початку року погасили понад 110 мільйонів гривень податкового боргу

Протягом січня-серпня 2021 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 110,3 млн гривень, в тому числі у липні – 29,1 млн гривень.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 48,8 млн гривень, ще 61,5 млн гривень спрямовано до місцевих бюджетів.

Лабораторно підтверджено 111 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень помер ще один хворий

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 22, Рубіжне – 11, Сєвєродонецьк – 27, Білокуракине – чотири, Марківка – чотири, Мілове – п’ять, Новопсков – сім, Попасна – п’ять, Сватове – дев’ять, Станиця-Луганська – вісім, Старобільськ – дев’ять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 989 випадках.

Одужали – 26 800 (69 за останню добу), лікуються – 1 174 (147 – стаціонарно, 1 027 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 255 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 175.

В області тривають роботи щодо архівної справи та діловодства в умовах децентралізації

Про стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та з кадрових питань (особового складу) юридичних осіб, які припиняються, в умовах децентралізації влади та зміни адміністративно-територіального устрою області під час апаратної наради доповіла директор Державного архіву Луганської області Вікторія Кривицька.

Луганщина на 80 % готова до початку опалювального сезону

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела апаратну нараду ОДА. Про готовність об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення до початку опалювального сезону 2021-2022 років доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

За його словами, станом на 30 серпня готовність ЖКГ області в цілому складає більше 80 %, що відповідає встановленому плановому показнику Мінрегіону.

Запрошуємо мікро-, малі та середні підприємства області взяти участь бізнес-виставці «Схід-Експо 2021»

Проведення виставки заплановано на 28-29 вересня 2021 року у місті Київ («Палац Спорту», Спортивна Площа, 1).

Однак залежно від погіршення епідеміологічної ситуації в країні та у разі посилення карантинних заходів, організатори зберігають за собою право перенести виставку на інші дати.

Організаторами виступили ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру спільно  з  Луганською  обласною  державною  адміністрацією за фінансової підтримки Європейського Союзу, уряду Данії та Посольства США в Україні.

AstraZeneca — лідер серед протиковідних вакцин, щеплення якими дає змогу подорожувати до різних країн без ПЛР-тестів, аналізів на антиген чи самоізоляції.

За даними онлайн-видання про візові вимоги різних країн VisaGuide.World, AstraZeneca європейського та корейського виробництва визнана в більш як 140 країнах світу. AstraZeneca/Covishield індійського виробництва — у 60 країнах.

Документи про щеплення мРНК-вакциною Comirnaty/Pfizer визнають понад 120 країн, вакциною Moderna — більш ніж 80.

Щеплення вакциною CoronaVac/Sіnovac приймають у майже 50 країнах.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 51 артилерійський снаряд

Протягом минулої доби, 6 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 1,75 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 56 вибухонебезпечних предметів, а саме: 51 артилерійський снаряд, 1 мінометну міну, 1 гранату та 3 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється: