Архів новин

10 сентября 2021

Загальна сума боргу із заробітної плати у Луганській області зменшена майже на 84,6 млн гривень. Заборгованість працівникам бюджетних установ в області відсутня

Впродовж серпня-вересня поточного року загальна сума боргу із заробітної плати у Луганській області зменшена майже на 84,6 млн грн.

Заборгованість працівникам бюджетних установ в області відсутня.

Про це повідомив Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати при Міністерстві економіки України, яке відбулось під головуванням заступника Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації і цифровізації Ігоря Дядюри.

Понад 10 млн щеплень від COVID-19 уже зроблено в Україні

Дякуємо, що захищаєте себе та близьких від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті.

Записати себе та рідних на щеплення можна у центрах/пунктах вакцинації. Контакти та адреси https://list.covid19.gov.ua

 

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 9 вересня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,67 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 28 артилерійських снарядів, 12 мінометних мін й 21 гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

Лабораторно підтверджено 109 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 17, Рубіжне – 10, Сєвєродонецьк – 37, Біловодськ – два, Білокуракине – одне, Кремінна – вісім, Марківка – одне, Мілове – п’ять, Попасна – шість, Сватове – два, Станиця-Луганська – сім, Старобільськ – 12, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 29 371 випадку.

Одужали – 26 953 (57 за останню добу), лікуються – 1 399 (202 – стаціонарно, 1 197 – амбулаторно).

Україна готова до відкритої співпраці з іноземним бізнесом – Володимир Зеленський

Україна відкрита для іноземного бізнесу, якщо він працює прозоро та створює додаткові робочі місця в нашій країні. Про це сказав Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання в межах зустрічі YES Brainstorming Ялтинської європейської стратегії у Києві.

«Якщо бізнес чистий, відкритий і дає додаткові робочі місця в Україні, це і є пріоритетом», – зазначив Глава держави.

Відповідаючи на запитання щодо відносин України та Китаю, Володимир Зеленський зауважив, що хотів би збільшення іноземних інвестицій в українську економіку.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 2 мільярда 761 мільйон гривень

Протягом січня-серпня 2021 року до місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 761,2 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 19,3 % або на 447,5 млн гривень.

Зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Постраждалі від ворожого обстрілу мешканці села Трьохізбенка отримають усю необхідну допомогу, – Олексій Смирнов

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов вчора особисто оглянув будинки у селі Трьохізбенка, зруйновані внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ, та поспілкувався із місцевими мешканцями.

За його дорученням, голови Щастинської райдержадміністрації Тетяна Новікова, Щастинської районної ради Олена Коробка та керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець організували обстеження зруйнованого житла та оцінку завданої людям шкоди.

Представники об’єднань національних меншин Луганщини запропонували внести зміни до проєкту Закону «Про національні спільноти України»

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела чергове засідання Ради з питань етнонаціональної політики.

У заході взяли участь представники національно-культурного товариства «Дагестан», вірменської громади міста Лисичанськ, благодійного фонду «Хесед Нер», громадської організації «Ромаї дума», Луганського обласного благодійного фонду «Центр грузинської культури», органів місцевого самоврядування.

18 вересня у Станиці Луганській відбудеться ярмарок сільськогосподарської продукції

Початок о 7.00.

Місце проведення: Станиця Луганська, вул. 5-та лінія, 22б.

Комісія ТЕБ та НС розглянула питання поводження з небезпечними відходами та готовності до надзвичайних ситуацій на об’єктах критичної інфраструктури та під час опалювального сезону

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на черговому засіданні 9 вересня розглянула низку важливих питань. У засіданні, проведеному за дорученням Прем’єр-міністра, взяли участь представники міністерств та облдержадміністрацій.

Сільгоспвиробники можуть долучитися до грантової програми від міжнародних організацій

Данська Рада у справах біженців – Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і Уряду Великої Британії реалізовує «Програму економічного розвитку східної України», яка спрямована на підтримку та збільшення доходу вразливих верств населення, через посилення їхньої ролі в місцевій економіці та залучення у виробничо-збутові ланцюжки.