Прес-центр16 вересня 2021, 15:09

Бойовики знов обстріляли мирних жителів: зранку постраждало Щастя, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 16 вересня, о 06:47 та о 07:30 незаконними збройними формуваннями обстріляна територія міста Щастя.

«Мінометними уламками знов уражені будинки, автотранспорт та найстрашніше, що є поранені. Це – керівник військово-цивільної адміністрації міста Щастя Олександр Дунець. Вчергове російські найманці зірвали домовленості щодо припинення вогню, – наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай. – Протягом останнього місяця це, на жаль, стало траплятися регулярно. Та як почуватися місцевим – жителям прифронтових територій? От сьогодні зранку діти йшли до школи, менших вели до дитсадка, а потім дорослі рушили до роботи. Упевнений, що і час, і місце обстрілів обрані терористами заздалегідь».

Так, внаслідок першого обстрілу із 82-мм мінометів з боку незаконних збройних формувань пошкоджено будівлю Військової служби правопорядку у місті Щастя.

Крім того, зафіксоване потрапляння уламків в цивільний автомобіль. Менше ніж через годину мінометні обстріли поновилися.

«Після першого обстрілу керівник військово-цивільної адміністрації міста Щастя поїхав оглянути наслідки і вже там зазнав поранення. На цей час йому видалили уламок – операцію зроблено успішно, життю нічого не загрожує. Олександр Дунець вже виконує робочі обов’язки», – прокоментував очільник Луганщини.

Сергій Гайдай також зазначив, що у суботу в Станиці Луганській було заплановане проведення І регіональної спартакіади Луганщини серед збірних команд територіальних громад, але через загострення безпекової складової змагання перенесені на невизначений термін.