Архів новин

01 марта 2022

Володимир Зеленський: Світ уже розуміє, що Президента РФ треба саджати за стіл перемовин, поки з ним готові говорити

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що не має великих очікувань від нинішнього формату українсько-російських переговорів щодо припинення вогню, адже окрім закликів потрібні ще й конкретні кроки назустріч. Проте цивілізований світ має саджати Президента Російської Федерації Володимира Путіна за стіл перемовин, поки не пізно. Про це Глава держави сказав в інтерв'ю CNN та Reuters.

Володимир Чередніченко: доки не відновимо україномовний ТВ-сигнал – за можливістю користуйтеся онлайн-платформами

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Чередніченко повідомив, що ремонт пошкоджених магістральних ділянок та обладнання триває.

Однак, більш швидко це зробити заважають нескінченні обстріли російської армії.

З Україною Європейський Союз точно буде міцніший – Глава держави на сесії Європарламенту

Україна довела свій європейський вибір і заплатила за нього високу ціну. Зараз час Європі продемонструвати, що вона обирає Україну. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час дебатів у ході надзвичайної пленарної сесії Європейського парламенту на тему «Російська агресія проти України».

«Я вважаю, що ми віддаємо сьогодні за цінності, за права, за свободу, просто за бажання бути рівними – такими самими, як ви, – ми віддаємо наших найкращих людей, найміцніших», – наголосив Глава держави.

Президент висловив переконання, що українці обов’язково переможуть.

2 березня Укрзалізниця планує подати черговий евакуаційний потяг на станцію в Лисичанську

До залізничної станції у Лисичанську евакуаційний поїзд подадуть у середу, 2 березня, о 09:00.

Бажаючим до Лисичанська необхідно діставатися самостійно.

У розкладі можливі зміни. Слідкуйте за повідомленнями.  

Обласна організація Червоного Хреста допомагає жителям області, які постраждали від російського вторгнення

Працівники та волонтери обласної організації Червоного Хреста та його структурних підрозділів продовжують працювати в оперативному режимі.

Так, у Сєверодонецьку обласною організацією надано допомогу людям, які потрапили у складні життєві обставини, зокрема, дітям-сиротам, жінкам з маленькими дітьми, літнім людям – підгузками, постільною білизною, ковдрами, продуктами харчування та ін.

Доставку здійснювали працівники ДСНС.

Ракета по центральній площі Харкова – це тероризм, і Росія має відповісти за це в міжнародних судах – звернення Президента України

Харків. Удар крилатою ракетою. В найбільшу площу Європи – в Площу Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи. Ось такий ранок народу України.

Сергій Гайдай: всі населені пункти Гірської громади постраждали від російських Градів та Смерчів

Очільник Луганщини поінформував про поточну ситуацію на території Гірської міської військової адміністрації.

«Всі міста і села Гірської громади обстріляні російською армією із важкого озброєння. Ворогом застосовані, зокрема, Гради, Смерчі, танки. Пошкоджено багато інфраструктурних об’єктів. Багатоповерхівки у Світличному вигоріли вщент, – сказав Сергій Гайдай. – Однак Збройні сили України чинять гідний опір російському вторгненню, боронячи жителів області від ворожої навали».

#stoprussia Газовики ремонтують інфраструктуру, але пошкоджень унаслідок російського вторгнення не меншає

Як тільки вщухають російські обстріли, газові служби виїжджають на пошкоджені місця, щоб відновити подачу газу жителям Луганщини. Тим не менше, кількість пошкоджень інфраструктури через російське вторгнення не меншає.

Наразі без газопостачання у Щастинському районі залишаються жителі Штормового (150 абонентів), Побєди (160), Городіща (387), Первомайського (44), Щастя, Петропавлівки, Геївки, Передільського (загалом – 5836), Лобачевого (55).

Командувач ОТУ «Північ» Дмитро Красильников – Герой України

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України 12 військовослужбовцям ЗСУ.

Серед них бригадний генерал, командир оперативно-тактичного угруповання «Північ» Дмитро Красильников, під командуванням якого захисники Луганщини декілька діб мужньо відбивають ворожі атаки і не допустили наступу російських окупаційних військ на Харків з боку Луганської області.

Слава Україні! Героям Слава!

#stoprussia