Архів новин

15 марта 2022

Міністерство соціальної політики України здійснило перерахування коштів до АТ «Ощадбанк» для виплати державних соціальних допомог у Луганській області

Як вже повідомлялося, Мінсоцполітики з березня застосовує спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій у окремих містах і районах семи областей, зокрема, у всіх містах та районах Луганської області.

16 березня - черговий евакуаційний потяг з Луганщини

У середу, 16 березня, очікується черговий евакуаційний поїзд для жителів Луганщини.

Орієнтовний час відправлення - 14:00 із Новозолотарівки.
Далі - пересадка на поїзди у Донецькій області.

Слідкуйте за можливими змінами.
 

Міністерство культури та інформаційної політики продовжує збір інформації щодо пошкоджень та руйнувань об’єктів культурної спадщини, здійснених російськими окупаційними військами на території України

Агресія Росії супроводжується пересуванням важкої військової техніки, ракетними та авіаударами, артилерійськими обстрілами українських міст і сіл.

Закликаємо свідків руйнування культурної спадщини та релігійних споруд з усіх регіонів України надіслати фото- або відеодокази до Міністерства культури та інформаційної політики через ресурс https://culturecrimes.mkip.gov.ua

На Луганщині повністю чи частково знеструмлені 36 населених пунктів, без газопостачання – 30. Страждають майже 100 тисяч людей

«Ворог вбиває Луганщину. В області інфраструктурний колапс та гуманітарна катастрофа. 20 днів приходу «руzzького миру» - це 36 знеструмлених населених пунктів, 22 з яких – повністю, 14 - частково. Майже 100 тисяч людей – без світла та тепла. Ремонтувати вже немає чого!», - прокоментував ситуацію очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Російсько-окупаційні війська обстріляли Рубіжанську міську багатопрофільну лікарню: пологовий стаціонар зруйнований вщент

«Днями російсько-окупаційні війська піддали артобстрілу Рубіжанську міську багатопрофільну лікарню. Руйнування просто жахливі: вщент розбите акушерсько-гінекологічне відділення», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Президент України оголосив про початок податкової реформи

Президент України Володимир Зеленський розповів про перші два кроки податкової реформи в країні.

У зверненні Глава держави повідомив, що Кабінет Міністрів розробив та узгодив пакет рішень для підтримки української економіки, щоб бізнес працював і люди мали роботу там, де безпека це дозволяє.

Церкви та релігійні організації закликали запровадити безполітну зону над Україною та створити гуманітарні коридори

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала світових лідерів, країни-учасниці ОБСЄ, ЄС та НАТО вжити невідкладних заходів для запровадження безполітної зони над територією України або надати українській армії сучасні засоби протиповітряної оборони та літаки-винищувачі, які зможуть захистити мирних мешканців України від регулярних бомбардувань і ракетних ударів російських загарбників.

Час милосердя: чотирьох передчасно народжених малюків евакуйовано з Лисичанська до Дніпра. Двоє важать менше за 1500 грамів

«Шістнадцять діб медичний персонал Луганської обласної дитячої клінічної лікарні під обстрілами рятував життя чотирьом передчасно народженим малюкам. Двоє з них мають вагу меншу за 1500 грамів, один – киснезалежний, другий – тільки почав дихати самостійно. Тому діти потребують довготривалої реабілітації. Наразі немовлят доправлено до Дніпровської обласної дитячої клінічної лікарні. Ними опікуються найкращі фахівці-неонатологи», - розповів очільник Луганщини Сергій Гайдай.

У Рубіжному ворог зруйнував інтернат для дітей з вадами зору «Кришталик», міську лікарню та три школи. Загинули чотири людини

«Обстріли мирного населення на Луганщині не припиняються. Руйнування інфраструктури та житлового сектору катастрофічні. Палаючи будинки у Попасній, Рубіжному, Сєвєродонецьку, на вулицях нерозірвані снаряди - це сьогоднішні реалії наших міст», - прокоментував ситуацію очільник Луганщини Сергій Гайдай.
У Рубіжному ворог зруйнував інтернат для дітей з вадами зору «Кришталик», міську лікарню, три школи та інші «військові об’єкти».
Під обстрілами загинули чотири людини.

Відповідальність за воєнні злочини для російських військових неминуча – звернення Президента України

Вільний народе вільної країни!

Завершився 19-й день нашого спротиву. Історичної війни. Ще один тяжкий день, який все ж наближає нас до перемоги, наближає мир для України.

Як і раніше, ворог розгублений. Вони не очікували такого опору. Вірили своїй пропаганді, яка десятиліттями бреше про нас. Досі не можуть оговтатися. Але вже почали розуміти, що війною вони нічого не досягнуть.

Це знають їхні солдати. Це усвідомлюють їхні офіцери. Вони втікають з поля бою, кидають техніку.