Архів новин

07 марта 2022

За 12 днів війни до Луганщини надійшло близько 300 тонн гуманітарних вантажів

«Ми не допустимо гуманітарної катастрофи у Луганській області, як би того не хотіли російськи терористи. Вони відмовляють нам у наданні «зелених коридорів», але волонтери, ризикуючи власним життям, з усієї України везуть до нас предмети першої необхідності та ліки – вже надійшло близько 300 тонн таких вантажів», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Росіяни залишили без роботи багатьох українців, держава підтримала наших підприємців та найманих працівників коштами – надається по 6 500 кожному, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини повідомив, що Кабінет Міністрів України урегулював виплату одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам у зв'язку з втратою частини зарплати (доходу), роботи (економічна діяльність) унаслідок бойових дій.

Виплати розпочинаються відсьогодні.

Майбутнє континенту вирішуємо ми своїм спротивом і наші друзі своєю допомогою – звернення Президента Володимира Зеленського

Мирний народе воюючої країни! Ми захищаємося від вторгнення вже 12-й день. Ми ніколи не хотіли цієї війни. Але її принесли до нас. Ми ніколи не мріяли вбивати. Але нам доводиться вибивати ворога. З нашої землі та з нашого життя.

Нам доводиться терпіти те, чого жоден інший народ Європи не бачив 80 років.

І саме на нашій землі вирішується, чи стане хтось інший у Європі жертвою такої ж агресії.

Я говорю це лідерам світу і чую, що вони погоджуються.

Майбутнє континенту вирішуємо ми. Своїм спротивом. І наші друзі – своєю допомогою.

За тиждень на Луганщині народилися 36 немовлят, з них у Лисичанську усі шість хлопчиків – майбутніх захисників України

Минулий тиждень вагітні та породіллі Луганської області провели, у переважній більшості часу, в обладнаних підвальних приміщеннях пологових відділень.

За тиждень в області народилися 36 немовлят – 22 хлопчика та 14 дівчаток, з них одна двійня в Рубіжному.

Слід відзначити, що в Лисичанську з шести пологів – шість мужніх маленьких хлопчиків, майбутніх захисників країни.

Всі маленьких українці зараз знаходяться поряд з матусями та під доглядом медичних працівників.

Сергій Гайдай: вночі росіяни з артилерії обстріляли Попасну та Комишуваху – ДСНС рятує постраждалих

Артилерійський обстріл Попасної та Комишувахи російська армія розпочала приблизно о 20:50, – повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зранку 7 березня.

«Учора зранку вони намагалися увірватися у Сєвєродонецьк зі Старобільського напрямку, але зазнали болючої поразки. Збройні сили України завдали росіянам численних втрат особового складу, знищено військову техніку. Втім, увечері вже з іншого напрямку  армія рф знову відкрила вогонь по житлових кварталах Луганщини – у Попасній та Комишувасі», – зазначив Сергій Гайдай.

На період воєнного стану зняті обмеження на використання коштів «пакунку малюка» та спрощено алгоритм отримання грошей

Більш того, обмеження зняті на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

При цьому, не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців.

Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз кошти залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження.

У містах та районах, де через бойові дії органи влади не могли працювати, люди отримають соціальні допомоги в попередніх розмірах, а підвищення – у наступних періодах за весь термін, починаючи з 1 березня

Уряд ухвалив рішення про підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році.

Визначено, що з березня збільшуються розміри виплат для окремих категорій населення. Зокрема, мінімальний розмір виплати одержувачам державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства і дітям з інвалідністю та одержувачам державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, встановлено у сумі 2 100 гривень.