Прес-центр15 березня 2022, 13:03

На Луганщині повністю чи частково знеструмлені 36 населених пунктів, без газопостачання – 30. Страждають майже 100 тисяч людей

«Ворог вбиває Луганщину. В області інфраструктурний колапс та гуманітарна катастрофа. 20 днів приходу «руzzького миру» - це 36 знеструмлених населених пунктів, 22 з яких – повністю, 14 - частково. Майже 100 тисяч людей – без світла та тепла. Ремонтувати вже немає чого!», - прокоментував ситуацію очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
За його словами, станом на зараз, через пошкодження котельної КП «Сєвєродонецьктеплокомуненерго», у Сєвєродонецьку відключено 180 багатоквартирних будинків. Майже знищені внутрішньобудинкові мережі централізованого теплопостачання АТ «Сєвєродонецька ТЕЦ».
У Лисичанську через відсутність електро- та водопостачання припинено роботу 11 котелень КП «Лисичанськтепломережа».
Через руйновання електромереж без води залишаються 9000 абонентів у м. Попасна та 5600 – у с. Карбоніт.
У зв’язку із знеструмленням Світличанського департаменту КП «Попаснянський районний волоканал» частково обмежено подачу води до м. Золоте, с. Нижнє, Нижнє-1 та Новотошківки. Усього майже 2200 абонентів.
Крім того, в області пошкоджені газогони різних діаметрів та різного тиску, на деяких вимушено закрито засувки на виході з газорозподільчої системи.
Повністю без газопостачання 23 населених пункти та 7 – частково. Загалом близько 35000 абонентів.