Архів новин

10 июня 2023

Український сенс для міжнародних відносин полягає в тому, що ми маємо дбати одне про одного завжди – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Звіт за цей день. Перше – переговори з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Зброя й снаряди. Є оборонний пакет, зокрема важливий 155-й калібр. Коаліція сучасних винищувачів і тренування наших пілотів – є очевидний прогрес. Рух у НАТО – щодо цього сьогодні теж є результат.

Я вдячний і особисто пану Прем’єр-міністру, і всім канадцям за незмінну й однозначну підтримку нашої свободи.

Гуманітарний хаб для жителів Луганщини відкрито в Ірпені

В Ірпені розпочав роботу Координаційний центр для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, яким опікується Лозно-Олександрівська селищна військова адміністрація.

Адреса: м. Ірпінь, вулиця 74-ї Стрілецької Дивізії, 1.

Графік роботи: понеділок – п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Для отримання допомоги при собі мати: довідку ВПО, паспорт, ідентифікаційний код.

Зараз переселенці можуть там отримати продуктові набори.

Надалі у центрі планують надавати консультації з юридичних та соціальних питань, а також проводити медогляд.

єВідновлення: українці зможуть придбати за отримані кошти будівельні товари чи оплатити ремонтні послуги в компаній-учасників програми

Будівельні магазини та компанії, які надають послуги з ремонтних робіт, можуть стати учасниками державної програми єВідновлення. Щоб долучитися, необхідно подати заяву на порталі Дія.

З травня стартувала державна програма єВідновлення, за якою українці, чиє житло постраждало через бойові дії, можуть отримати кошти на ремонт домівки.

Для цього необхідно повідомити про пошкоджене майно в застосунку Дія і подати заяву про отримання фінансової допомоги. За час дії послуги українці подали понад 15,9 тисячі заяв про отримання виплати.

Луганчанам в Чернівцях видали матраци, ковдри, подушки, посуд та засоби гігієни

Протягом поточного тижня у Центрі для ВПО у Чернівецькій області нашим землякам надали допомогу для облаштування побуту - матраци, ковдри, подушки, посуд та засоби гігієни.

Загалом від благодійного фонду «Право на захист» луганчанам передали 60 таких комплектів.

Також тривала видача продуктових наборів - у хабі їх отримали 275 осіб.

7 червня представники Служби зайнятості обговорили з переселенцями процедуру та умови видачі ваучерів для навчання, ознайомились із переліком професій та спеціальностей, наявними у державній програмі.

Як дитині з іноземним свідоцтвом про народження оформити закордонний паспорт

Після початку повномасштабної війни в Україні мільйони наших громадян були змушені покинути рідні домівки та виїхати за кордон. Серед них було чимало вагітних жінок, які народили діток уже в інших країнах. Тож наразі у них виникає чимало запитань щодо документів для малят.

Чи можна без повернення в Україну оформити закордонний паспорт дитині, яка народилась за кордоном? - Так.

За кордоном оформити закордонний паспорт можна в центрах «Паспортний сервіс» та в закордонних дипломатичних установах.

Як взяти участь у додатковій сесії НМТ-2023

Стартувало проведення основних сесій національного мультипредметного тесту. Усі зареєстровані учасники вже отримали запрошення з інформацією про дату, час і місце проведення тестування. Проте можуть виникнути обставини, за яких учасник не зможе взяти участі в НМТ.

Майже 680 мільйонів гривень вже перераховано пенсіонерам Луганщини в червні. Виплати тривають

Станом на 9 червня мешканцям Луганської області профінансовані наступні виплати:

- 678,1 млн гривень - пенсії, в тому числі 676,6 млн гривень - через уповноважені банки, 806,6 тис. гривень - через АТ «Укрпошта»;

- 34,4 млн гривень - соціальні страхові виплати, в тому числі 1 млн гривень - оплата лікарняних;

- 8,7 млн гривень - виплата житлових субсидій та пільг.
 

Більше 20 тисяч луганчан отримали допомогу в хабах Лисичанської громади в травні

20150 мешканцям Луганської області надані харчові набори у шести хабах, а також за допомогою поштового зв’язку «Укрпошта Експрес».

Зокрема, у Дніпрі їх отримали 4082 особи; у Полтаві – 815, у Запоріжжі – 483, в Обухові – 655, у Києві – 2508, у Звягелі – 329.

Через «Укрпошта Експрес» відправлено 11278 наборів.

Крім того, в Дніпрі видано 60 наборів із засобами гігієни, у Києві – 98, у Полтаві – 50.

Матраци, постільна білизна, посуд, дитячі підгузки – у Дніпрі нашим ВПО надано 1375 одиниць допомоги, у Києві – 537, у Полтаві – 551.

На базі гуманітарного хабу в Вінниці розпочав роботу гінекологічний кабінет

Прийом веде акушер-гінеколог вищої категорії, спеціаліст з планування сім’ї, грудного вигодування, індивідуального підбору контрацепції, порушень менструального циклу, замісної гормональної терапії, полікістозу яєчників, адеміозу, патології шийки матки, запальних захворювань жіночої статевої системи Ірина Анатоліївна Резніченко.

Графік роботи – з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 15:00.

Прийом безоплатний.

Електронне направлення не потрібне.

Запис на прийом за телефоном 066 070 99 49.
 

По Невському та Стельмахівці вдарили росіяни з авіації, у Троїцькій громаді збігли до 90 військових рф, водопостачання в Гірському окупанти не відновлюватимуть – закрили проблему підвозом

«Місяцями ворог штурмує Білогорівку, не полишає спроб продавити нашу оборону на цій ділянці фронту. Втім, ні вчора, ні раніше противнику це не вдалося. Атаки відбито, росіяни із втратами відійшли, – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – На землі вони не можуть досягти переваги, тому завдають чисельні удари з авіації. Вчергове «прилетіло» по Стельмахівці та Невському».

З артилерії різних калібрів окупанти били по Новоселівському, Невському, Білогорівці та Діброві.