Архів новин

14 июня 2023

Коли руїни зникають, то програє не просто агресор, а сама ідея агресії – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Щойно говорив із Президентом Польщі Анджеєм Дудою – годинна розмова, передусім безпекова тематика. Ситуація на полі бою зараз, зброя для наших воїнів, снаряди. Подякував за виконання попередніх оборонних домовленостей.

Звичайно, у кожній розмові приділяємо значну увагу довгостроковій безпеці та гарантіям миру, і не лише для нас. І завжди результативно.

До медиків Рубіжного можна звернутися в Дніпрі та інших містах

Відвідати КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації можна за адресою:

м. Дніпро, вул. Будівельників, 23 (правий берег, Чечелівський район, 1-й поверх будівлі бізнес-центру «ДАЛАС») з понеділка по п'ятницю (09:00 – 15:00), телефон: 066 934 89 79.

Крім того, лікарі центру чекають на звернення за контактами:

Уряд розширив перелік послуг, які ветерани та їхні сім’ї можуть отримати в ЦНАПах

Уряд розширив перелік обов’язкових адміністративних послуг, які ветерани та члени їхніх родин можуть отримати в ЦНАПах.

Відтепер учасники бойових дій, їхні сім’ї, люди з інвалідністю внаслідок війни, а також родичі загиблих захисників і захисниць зможуть звернутися до ЦНАПу у своєму населеному пункті та отримати ще більше необхідних адмінпослуг. Зокрема, офіційно встановити свій статус, отримати чи замінити посвідчення, одержати витяг з Єдиного державного реєстру ветеранів війни, продовжити дію документів, отримати грошову допомогу чи компенсацію.

Вже дев’ять років військовослужбовці 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади у скорботі схиляють голови перед пам’яттю своїх бойових побратимів, які загинули у небі над Луганщиною

Подвиг Захисників Луганського аеропорту, який українські військові утримували як стратегічний об’єкт 146 днів, до вересня 2014 року, назавжди увійшов у літопис цієї війни.

Служба безпеки України довела безпосередню причетність генерал-майора зс рф євгена нікіфорова до цього військового злочину. Саме він віддав наказ дмитру уткіну з ПВК вагнер на знищення українського транспортного літака ІЛ-76. До вагнерівців у нас тепер «довгий рахунок»… росія відповість за кожний свій злочин, за кожного вбитого українця.

Героям Слава!

У Першотравенську на Дніпропетровщині наші ВПО отримали постільні набори, рушники, посуд, ліхтарі, павербанки, засоби гігієни

У рамках співпраці Богданівського гуманітарного штабу Гірської громади із Польською Гуманітарною Акцією в Україні, у Першотравенську 65 луганчанам надані постільні набори, рушники, посуд, кухонні миючі засоби, ліхтарики, павербанки, батарейки тощо.

Видача цієї допомоги триває.
 

Які кошти не зараховуються до сукупного доходу родини під час розрахунку субсидії

Під час розрахунку субсидії до сукупного доходу сім’ї не зараховується:

У Корсунь-Шевченківському 15 червня прийматимуть лікарі Червоного Хреста

15 червня з 10:00 на базі гуманітарного штабу Гірської громади у Корсунь-Шевченківському працюватимуть лікарі Червоного Хреста України.

До складу мобільної медичної бригади входять медичні працівники, які мають необхідні прилади і медикаменти для надання первинної допомоги.

Всі, хто потребує, матимуть змогу зробити ЕКГ, аналіз крові на цукор, отримати ліки та консультації терапевта.

Ці послуги мобільні бригади надають безкоштовно та без попереднього запису.

Адреса: Черкаська обл., м. Корсунь-Шевченківський, вул. Героїв Майдану, 9.

Завтра в Нижньодуванському хабі в Києві прийматиме юрист, післязавтра – лікар

15 червня з 10:00 до 14:00 на базі Нижньодуванського гуманітарного штабу ВПО Луганщини зможуть отримати юридичні консультації та правову допомогу від мобільної групи БФ «Право на захист», а також звернутись з питаннями, пов’язаними з психологічною підтримкою, соціальною допомогою.

16 червня прийматиме лікар та видаватиме медикаменти (цукровий діабет 1, щитоподібна залоза, язвений коліт),

т. 050 6535 520.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Графік роботи: понеділок – п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон центру: 093 8150902, 066 9443586.

#Вірю_в_ЗСУ Чотири ворожі дрони-камікадзе «Ланцет» знищені на нашій ділянці фронту

За добу, що минає, на Лиманському та Куп’янському напрямках, де ворог вчергове намагався безуспішно атакувати наші позиції, відбулися чотири бойових зіткнення.

У ході відбиття наступів загарбників ліквідовано 37 окупантів, ще 67 зазнали поранень.

428 разів росіяни наносили удари артилерією та здійснили десять авіаційних нальотів.

Знищені чотири ворожі дрони-камікадзе «Ланцет» та бліндаж окупантів, - поінформував речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

14 червня - Всесвітній день донора крові

Коли в країні війна, слова «триматися до останньої краплі крові» набувають зовсім іншого сенсу! У таких випадках донорська кров - ледь не єдина можливість врятувати бійця.

На жаль, усе частіше й мирні люди стають жертвами ракетних та артилерійських ударів - їм також необхідна допомога донорів. Такі реалії війни!

У ворога «безліміт» на «гарматне м’ясо» та зброю, але ми, українці, маємо боротися за кожне життя.

Щиро дякую усім, хто вже заслужив «червону каплю» з хрестом, і тим, хто хоч раз, коли того потребувала ситуація, пішов і здав кров!

Як живуть люди у звільнених Новолюбівці та Невському - у репортажі телеканалу "FREEДОМ"

Як живуть люди у звільнених Новолюбівці та Невському - у репортажі телеканалу "FREEДОМ"

По Білогорівці вдарили з неба, у так званій «лнр» дозволили не оформлювати зброю ще три роки, окупанти готують значні резерви для розміщення поранених

«Ситуація уздовж лінії фронту залишається напруженою. Хоча наземної активності ворога минулої доби поблизу наших сіл не зафіксовано, це не завадило йому вести прицільний вогонь по них, – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор 14 червня зранку. – Під артудари потрапили Новоселівське, Невське і Білогорівка. По останній росіяни ще й вдарили з повітря».

Щодо втрат армії рф. На окупованій частині Луганщини готують додаткові тисячі койко-місць для поранених, також розгортають польові шпиталі.