Архів новин

03 июня 2023

Будь ласка, не забувайте дякувати нашим воїнам персонально – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Майже щовечора у таких зверненнях я дякую нашим воїнам – конкретним підрозділам, конкретним бригадам, які відзначилися найбільше на передовій чи в захисті нашого неба за добу або за тиждень.

А сьогодні – більш персональна подяка, конкретним воїнам.

Маємо пам’ятати всі, що наша оборона, наші активні дії та незалежність України – це не щось абстрактне. Це дуже конкретні люди, конкретні дії конкретних героїв, завдяки яким Україна є й Україна буде. Тисячі й тисячі найбільш міцних, найбільш хоробрих, найбільш влучних наших людей…

В рамках форуму «Луганщина-85» начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор вручив державні нагороди та обласні відзнаки і узяв участь у спецпогашенні поштової марки «Діти перемоги малюють Україну майбутнього»

Зокрема, за особисту мужність, виявлену при виконанні завдань із забезпечення захисту населення та інтересів держави, сім луганчан отримали відзнаку Президента України «За оборону України».

Восьмеро військовослужбовців та працівників ГУ ДСНС України у Луганській області - знак пошани «Захиснику Луганщини».

Спортсменам, які прославили Луганщину на міжнародних аренах, майстрам спорту України, багаторазовим переможцям та призерам всеукраїнських змагань - Дмитру Гурському (гімнастика спортивна), Святославу Калашнікову (боротьба греко-римська)

«Головне врятувати людей! Вони повернуться на деокуповані території та усе відновлять», - Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на форумі «Луганщина-85»

«Зараз не час святкувати, але час нагадати про нашу рішучість звільнити та відновити Луганщину, консолідувати наші зусилля задля Перемоги та скорішого повернення на рідну землю», - зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, відкриваючи Форум «Луганщина–85!».

Рік тому в Дніпрі було створено шелтер для переселенців з Луганщини

Рік тому в Дніпрі було створено шелтер для переселенців з Луганщини. Як він працює сьогодні - дивіться в сюжеті

Жителів Луганщини Артем Лисогор привітав із 85-річчям застування області

Скільки років Луганщині? Як адміністративній одиниці – 85, а як батьківщині нащадків козака Вергуна – понад 250.

Та, насправді, їй стільки, скільки і нашій молодій країні з давньою історією.

Упевнений лічити слід тільки роки, які роблять нас сильнішими та наближають до цілі: розбудова потужної, незалежної, визнаної у всьому світі європейської країни. Інші – ми запам’ятаємо та зробимо висновки.

Сьогодні Луганщина – це уся Україна! 320 тисяч наших людей розпорошені по усіх світах та акумулюють ресурс для свого особистого конрнаступу!

Поряд із Макіївкою росіяни намагалися прорвати нашу оборону, за травень окупанти на Луганщині перевірили 1.5 тисячі домоволодінь в пошуках партизанів, у Рубіжному порожні квартири займатимуть на термін від року до чотирьох

Артилерійських і мінометних обстрілів противника минулої доби зазнали Новоселівське, Невське та Білогорівка, по якій ще й було завдано авіаудар.

«Просунутися ворог спробував біля Макіївки, а також він не полишає спроб покращити позиції в районі Новоселівського. Однак завдяки грамотно побудованій обороні та прицільній роботі української артилерії всі ці спроби закінчуються для росіян значними втратами», - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Загарбники посилили пропускний режим на окупованій Луганщині.