Архів новин

12 июня 2023

Міцність наших воїнів дає результат, і я дякую за це кожному, хто зараз у бою – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Провів сьогодні Ставку. Ключові доповіді – від командувачів оперативних напрямків, які найважливіші і найгарячіші, – «Хортиця» і «Таврія».

Бої жорсткі, але наш рух є, і це дуже важливо. Втрати у ворога саме такі, як нам потрібно. І хоч погода цими днями несприятлива – дощі наше завдання ускладнюють, але все одно міцність наших воїнів дає результат, і я дякую за це кожному, хто зараз у бою, кожному, хто підтримує наші бойові бригади на відповідних напрямках.

Артем Лисогор про стан освіти на Луганщині – 12 червня, вечір (відео)

Артем Лисогор про стан освіти на Луганщині – 12 червня, вечір:

- 199 закладів освіти на Луганщині пошкоджені чи зруйновані окупантами;

- практично все майно зі шкіл росіяни вивезли – вони дивувалися якістю наповнення наших класів;

- будівлі евакуйованих вишів регіону, розташовані на окупованій території, зруйновані загарбниками;

- 83 заклади загальної середньої освіти налагодили освітній процес в дистанційному режимі на підконтрольній Уряду України території.

Хабами Лисичанської громади за тиждень надано майже 3700 продуктових наборів

У Дніпрі її отримали 944 наших ВПО, у Полтаві – 248, у Запоріжжі – 200, в Обухові – 240, у Києві – 738, у Звягелі – 23.

Через «Укрпошту» відправлено 1294 набори.

На базі хабів надається допомога з юридичних, психологічних, медичних та інших питань.
 

#ТиЯк Понад 400 учнів та педагогів Луганщини долучилися до тренінгів-семінарів «Вплив війни на психічне здоров’я дитини»

Департаментом охорони здоров’я та Департаментом освіти і науки облдержадміністрації організовано щотижневий цикл тренінгів-семінарів для працівників галузі освіти «Вплив війни на психічне здоров’я дитини».

Цикл заходів відкрила заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

Вже минули шість із дев’яти запланованих тренінгів. П’ять із них відбулися в онлайн-режимі, а для вихованців Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою – в офлайн.

В них взяли участь більше 400 осіб.

Три золоті, три срібні та три бронзові медалі – здобуток наших стрибунів у воду на чемпіонаті України

У Києві завершився чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп А (16-18 років) і В (14-15 років).

Ці змагання були фінальним етапом відбору спортсменів до команди, яка представить Україну на чемпіонаті Європи серед юніорів.

У стрибках з вишки спортсмен з Луганщини Данило Аванесов виборов золоту нагороду. Також у синхронних стрибках з вишки він і Марко Барсуков (м. Київ) стали першими.

Аліна Бурсова разом із Аліною Полонець (м. Київ) у синхронних стрибках з вишки теж показали найкращий результат.

Дублікати свідоцтв про народження, шлюб, смерть та інші за декілька кліків можна замовити на порталі Дія

Якщо потрібно відновити, наприклад, свідоцтво про шлюб чи народження — замовте його повторну видачу на порталі Дія.

Замовляйте дублікати свідоцтв та витяги про:
- народження
- зміну імені
- реєстрацію шлюбу
- розірвання шлюбу
- смерть.

Більше 1400 ВПО-луганчан за тиждень звернулися по допомогу до гумхабів Гірської громади

У Києві, крім продуктових наборів, наші переселенці отримували допомогу від благодійної організації «БФ «Восток SOS», сімейні набори гігієни від Міжнародної організації з міграції, термобілизну від неурядової некомерційної корпорації «Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк».

Консультували спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості, юрист благодійного фонду «Право на Захист», лікар.

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

Більше 1000 переселенців з Луганщини отримали продуктову допомогу у гуманітарних хабах Кремінської громади за тиждень

У Рівному також видають дитячі підгузки та суху молочну суміш. Особистий прийом громадян здійснили лікар, юрист, фахівці МВА. Працівники цього координаційного штабу на минулому тижні сформували 908 продуктових наборів, які вже відвантажені на інші гуманітарні осередки Кремінської громади.

У Києві, крім продуктів, можна отримати одяг і дитячу суміш. Раз на місяць переселенців консультує фахівець Пенсійного фонду України, щотижня – педіатр і терапевт.

#Вірю_в_ЗСУ Про важливість багатомісячної оборони Сєвєродонецька та героїчну Білогорівку розповів бригадний генерал, командувач військ Оперативного командування «Північ» Дмитро Красильников (відео)

Про важливість багатомісячної оборони Сєвєродонецька та героїчну Білогорівку розповів бригадний генерал, командувач військ Оперативного командування «Північ» Дмитро Красильников.

У Невському поранено чоловіка, на кордоні між рф і так званою «лнр» митний режим не скасовано, окупованими містами ширяться оголошення щодо пошуку чисельних дезертирів

«Вони б’ють по домівках цивільних – росіяни не полишають спроб знищити Невське. Під час одного з денних обстрілів мінно-вибухову травму та осколкові поранення отримав чоловік. Його евакуювали наші військові до лікарні на Донеччині. Там постраждалому надали необхідну допомогу, – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор. – Залишатися в селі вкрай небезпечно. Тільки за учора по Невському вдарили щонайменше 15 разів. По Макіївці, Греківці та Новолюбівці – десять. Пошкоджені інфраструктурні об’єкти в населених пунктах та навколо».