Архів новин

15 июня 2023

Черговий «Рамштайн» відбувся доволі результативно, ще міцнішаємо – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Звіт за цей день. Перше – маємо вагомі міжнародні кроки, які посилюють наші позиції одразу на кількох напрямках.

Європарламент ухвалив потужну резолюцію на підтримку європейських та євроатлантичних прагнень нашого народу. Є конкретний заклик до лідерів Євросоюзу визначити чіткий шлях набуття нашою державою членства в ЄС.

Артем Лисогор: жителям Невського, які отримують пенсію через «Укрпошту» і ще залишаються в селі, виплатили гроші за півроку

«Сьогодні вдалося організувати відповідні виплати сімом жителям цього села. Пенсії вони не отримували майже півроку. Раніше неможливо було забезпечити належні умови безпеки для роботи спеціалістів обласного пенсійного фонду та Укрпошти в населеному пункті, який перебуває під вогнем росіян практично щодня, – пояснив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Спільними зусиллями та за допомоги військових й Національної поліції мешканцям прифронтового Невського видали довгоочікувані гроші.

До яких оздоровчих таборів, чиїм коштом і скількох дітей-переселенців із Луганщини відправлять цього літа, - розповіла заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська (відео)

До яких оздоровчих таборів, чиїм коштом і скількох дітей-переселенців із Луганщини відправлять цього літа, - розповіла заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська

#Вірю_в_ЗСУ Комплекс візуального спостереження ворога знищено на нашій ділянці фронту

За цю добу росіяни 502 рази обстріляли наші позиції на Лиманському та Куп'янському напрямках та здійснили дев'ять авіанальотів.

Всі їхні атаки були безрезультативними - 31 окупанта ліквідовано, 62 поранено.

Під час вогню у відповідь українські захисники знищили ворожий комплекс візуального спостереження "Муром-М", - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

19, 20 та 21 червня ВПО з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

У понеділок, 19 червня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 20 червня, із 10:00 до 11:00 свої запитання жителі регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.

Картка єВідновлення: де відкрити та як отримати виплату від держави

Щоб отримати кошти на ремонт домівки, що постраждала від російської агресії, потрібно повідомити про пошкоджене майно, подати заяву про виплату в застосунку Дія та відкрити спеціальну картку єВідновлення. Саме на цю картку ви отримаєте кошти на товари й послуги для ремонту.

Більше про програму єВідновлення дізнавайтеся на зручному сайті https://erecovery.diia.gov.ua/

Відбудовуйте з Дією та працюйте на Перемогу.

Вічна пам’ять: Артем Лисогор передав бойову нагороду вдові загиблого правоохоронця з Луганщини

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь у меморіальному заході на честь старшого сержанта поліції Дениса Сліпцова, бійця легендарного батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова. Очільник області разом з поліцейськими вшанував пам’ять полеглих побратимів хвилиною мовчання. «Вкрай тяжко та боляче бути тут, адже сам неодноразово переживав втрату побратимів. Вже дев’ять років ми боремось з ворогом, втрачаючи дійсно найкращих.

Ми прагнемо розвивати Луганщину з її промисловим потенціалом за європейськими стандартами, - Артем Лисогор обговорив напрями майбутнього свіробітництва з представниками Люблінського воєводства

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор провів онлайн-зустріч із представниками Люблінського воєводства, з яким з 2003 року Луганщина має Угоду про співробітництво. Власне актуалізації цього документу на майбутнє та першочерговим спільним проєктам й була присвячена конференція. «Єдність наших народів у боротьбі з російською агресією та підтримку, яку надає Польща Україні та її громадянам, складно переоцінити», - звернувся до польських колег Артем Лисогор та наголосив, що розраховує на розвиток відносин, які нададуть поштовх відновленню Луганської області.

У Польщі опубліковано Закон, який продовжує тимчасовий захист для громадян України

Президент Польщі Анджей Дуда підписав Закон, який вносить зміни до закону про допомогу громадянам України у зв’язку з російською агресією. 12 червня документ опубліковано, з ним можна ознайомитися за посиланням - https://dziennikustaw.gov.pl/DU/2023/1088?fbclid=IwAR0SfR7L8oxSeL3G6GLGe...

До законодавства стосовно виїзду дітей за кордон внесені зміни

Кабінетом Міністрів України внесені зміни до деяких нормативно-правових актів щодо врегулювання питань вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану.

Відповідна постанова Уряду України прийнята 9 травня 2023 року та набула чинності з 23 травня. Документ передбачає перелік особливостей (заборон), згідно з яким в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування вчиняються нотаріальні дії.

У Черкасах жителям Луганщини видаватимуть набори гігієни від МОМ

До хабу Попаснянської міської військової адміністрації, який розташований у Черкасах, надійшло 17 тонн гуманітарної допомоги від Міжнародної організації з міграції.

А саме – гігієнічні набори та дитячі підгузки.

Їх надаватимуть внутрішньо переміщеним особам з Луганської області, які зареєстровані в хабі, за попереднім запрошенням та заздалегідь узгодженими з Міжнародною організацією з міграції списками.

Понад 400 комплектів «Пакунку переселенця» отримали креміняни від компанії «К.ТЕКС».

На сьогодні у п’яти гуманітарних хабах Кремінської громади зареєстровані понад 5500 внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Для поліпшення житлових умов кремінян, зокрема, з числа вразливих категорій, міська військова адміністрація звернулася до голови громадської організації «Асоціація 911» та компанії «К.ТЕКС» з проханням надати нашим ВПО можливість отримати «Пакунок переселенця». До складу набору входять ковдра та подушка.

До Греківки, Макіївки та інших звільнених населених пунктів доставили гуманітарну допомогу (відео)

У Греківці та Макіївці ще залишаються місцеві жителі.

Туди та до інших звільнених населених пунктів доставили чергову партію гуманітарної допомоги.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 15 червня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 15 червня, ранок:

- ворожі обстріли не вщухають, але кожна наземна атака окупантів закінчується ураженням їхніх сил та засобів, в тому числі і з подальшим просуванням наших підрозділів уперед;

- останнім часом росіяни почали активно застосовувати дрони-камікадзе «Ланцет» на нашому напрямку. Але українські захисники вирахували місце розташування міні-аеродрому, звідки загарбники запускали ці безпілотники, і знищили його;

На першому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення створено чотири робочі групи та опрацьовано зміни до постанов КМУ щодо підтримки ВПО

Перше засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації провела його голова, заступниця голови облдержадміністрації  Катерина Безгинська.

Ворог не спиняє артобстріли деокупованих сіл, біля Кремінної розквітла «бавовна» – в очікуванні командування сталася масова загибель військових рф, жителі Лисичанська скаржаться на відсутність комунальних послуг та ліків

«Противник і надалі намагається бути активним на Луганщині. Коли не атакує – все одно тримає в напрузі і наших захисників, і місцеве населення. Обстріли сіл росіяни не припиняють ні на день. Цього разу під вогнем окупантів опинилися Новоселівське, Невське та Білогорівка. Артилерійського голоду в ворога немає», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Не бережуть росіяни і власний особовий склад. Із відкритих джерел стало відомо про масову загибель військових рф під Кремінною.