Архів новин

17 июня 2023

Хочеться подякувати всім партнерам, які за цей тиждень зробили нові кроки у підтримці нашої держави і людей – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Хочеться сьогодні подякувати. Подякувати всім нашим партнерам, які реально допомагають і які за цей тиждень зробили нові кроки у підтримці нашої держави, наших людей.

Сполучені Штати – я хочу вам подякувати за черговий вагомий пакет допомоги зброєю. ППО, артилерія і снаряди для «Хаймарсів», протитанкова зброя, бронетехніка, інші інструменти захисту свободи. Дякую!

Нідерланди – дякую за новий оборонний пакет, який посилить наш повітряний щит.

На першому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації презентовано актуальні проєкти ПРООН для громад Луганщини

Очільник Луганщини Артем Лисогор провів перше робоче засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації.

«Більшість проблем, з якими ми стикались у 2022 році, вирішені саме завдяки підтримці наших партнерів. Тому щоб скоординувати спільні дії обласної влади, громад та міжнародних організацій щодо розвитку Луганщини, було створено цей офіс», - звернувся він до учасників зустрічі.

Артем Лисогор про обстановку на Луганщині (відео)

Артем Лисогор про обстановку на Луганщині:

- важкі бої точаться на Білогорівському напрямку, «гаряче» зараз поблизу Кремінної та Невського;

- найчастіше ворог б’є по Невському та Білогорівці;

- жителі деокупованих сіл повністю забезпечені питною водою, харчами та засобами першої необхідності. Через постійні обстріли з боку росіян відновити інфраструктуру там наразі неможливо.

 

Хто та за яких умов може отримати ваучери на навчання

Нещодавно внесені зміни до законодавства та спрощення процедури отримання ваучера на навчання викликали водночас як значний попит на отримання цієї послуги, так і багато питань від клієнтів служби зайнятості.

1. Хто може отримати ваучер?

Шістьом жителям Макіївки виплатили пенсії, ще трьом – поновили, – Артем Лисогор

«Поступово виплачуємо жителям звільнених сіл належні їм пенсійні виплати. На жаль, останні півроку через небезпеку обстрілів з боку росіян люди мали заборгованість, але їхні гроші накопичувалися в «Укрпошті». Вчора видали кошти шістьом мешканцям Макіївки, ще трьом – поновили пенсійні виплати, які з різних причин раніше були призупинені», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Крім того, з цього населеного пункту вирішила евакуюватися літня жінка. Її доправили до Лиману, де зустрічала донька.

Відкрито набір на навчання за програмою Export Consultants Mastery

Офіс з розвитку підприємництва та експорту спільно з Visionest Institute (Естонія) запрошують осіб, зацікавлених розпочати або розвинути власну професійну консультаційну діяльність у сфері експорту та які мають на меті допомагати українським підприємцям опановувати закордонні ринки та посилювати експортну спроможність українських компаній на практично-освітню програму Export Consultants Mastery.

Цього тижня ВПО з Луганщини отримали в гумхабах Сєвєродонецької громади майже 1800 продуктових наборів

Зокрема, у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-к) їх видали 1669 переселенцям.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО з Луганської області протягом тижня одержали 114 продуктових та 32 сімейних гігієнічних набори.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Інформація про діяльність:

- гуманітарний хаб у місті Дніпро: https://t.me/s/severhabdnipro;

- гуманітарний хаб у місті Тернопіль: https://t.me/s/ternopol_hub.

Артем Лисогор: "Ми повинні прийти на деокуповані території готовими діяти з першого дня"

Про те, які зараз виклики стоять перед областю, які резерви готуються для деокупації регіону, як допомагають міжнародні партнери очільник Луганщини Артем Лисогор розповів в інтерв’ю «Сєвєродонецьк онлайн».

 - Наразі ви два місяці на посаді голови Луганської ОВА. Як за цей час змінювалися задачі?

На кожному напрямку росіяни вдарили по селах, зі Станиці Луганської намагаються депортувати дітей до 14 років, у Лисичанську люди телефонують з верхніх поверхів – місто без води та світла

«Ворог продовжує використовувати значні запаси боєкомплекту, щодня спрямовує по наших деокупованих територіях сотні артилерійських снарядів. Руйнує залишки інфраструктури та житлові будинки. На людські життя росіянам байдуже. Вчора вони відкривали вогонь уздовж усієї лінії фронту», – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Під артилерійські та мінометні удари потрапили Новоселівське, Стельмахівка, Невське та Білогорівка.