Архів новин

24 июня 2023

Україна точно зможе захистити Європу від будь-яких російських сил, і неважливо, хто ними командує – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Бажаю здоровʼя, всі люди світу!

Сьогодні день, коли точно не має бути тиші. І точно потрібне лідерство.

Сьогодні світ побачив, що господарі Росії нічого не контролюють. Взагалі нічого. Просто повний хаос. Повна відсутність якоїсь передбачуваності. І це на російській території, яка нашпигована зброєю.

Ми всі пам’ятаємо, як у 21-му році керівник Росії погрожував світу. У нього були якісь там ультиматуми, якусь там силу він намагався показати.

Більше 1000 родин наших ВПО отримали гігієнічні набори в хабах Харкова та Черкас упродовж тижня

Їхньою діяльністю опікується Попаснянська громада. За тиждень у хабі, який розташований у Харкові, видано 386 продуктових наборів.

152 особи отримали допомогу від благодійного фонду «ВОСТОК-SOS».

534 родини – гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції.

61 особа – термобілизну.

Відвідувачів консультували представники пенсійного фонду, ЦНАПу, юрист, лікар, психолог.

У Новомосковську видано 402 продуктових набори.

Охочі зверталися до юриста та лікаря.

У Черкасах – 520 продуктових наборів. Ще 1825 – відправлено «Укрпоштою».

Розпочато основну сесію випробувань до магістратури

Основна сесія магістерських вступних випробувань проходитиме 23 червня – 21 липня в Україні та у 12 містах дев’яти європейських країн.

З міркувань безпеки, ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на офіційних сторінках у соцмережах не публікуватиметься інформація про те, де на території України відбудуться тестування.

Тестування відбуватиметься у дві зміни: перша – з 10:00, друга – з 15:00 за київським часом у всіх країнах. Допуск до пунктів проведення тестувань розпочнуть за 30 хв. і припинять за 10 хв. до початку випробувань.

Стартувала реєстрація електронних кабінетів для вступників на основі базової середньої освіти

23 червня почалася реєстрація електронних кабінетів для вступників до закладів фахової передвищої освіти на основі базової середньої освіти (9 класів).

Другий рік поспіль випускники 9-х класів можуть скористатися всіма перевагами онлайн-вступу.

Для створення електронного кабінету потрібні такі дані:
- Електронна пошта (буде логіном для входу в кабінет)
- Пароль
- Серія та номер документа про освіту
- Тип та номер документа, що посвідчує особу, або РНОКПП (ІПН)
- Контактні номери
- Кольорове фото 3×4 см.

У червні 76 жителів Рубіжанської громади отримали 467 тис. гривень грошової допомоги з місцевого бюджету

20-21 червня, за результатами засідань комісії з надання одноразової грошової допомоги та розпоряджень начальника Рубіжанської міської військової адміністрації, 76 мешканців Рубіжанської громади отримали одноразову грошову допомогу з місцевого бюджету.

Так, чотирьом особам з інвалідністю внаслідок війни надано 40 тис. гривень на створення належних умов для підтримання здоров’я.

Члени сімей загиблих/померлих/безвісно відсутніх ветеранів війни та члени сімей загиблих/померлих/безвісно відсутніх Захисників і Захисниць України отримали 50 тис. гривень.

Олександр Стрюк про річницю окупації Сєвєродонецька, мрії та перспективи

Бої за Сєвєродонецьк тривали майже 4 місяці - з 28 лютого до 24 червня 2022 року. 26 травня 2022 року ворог дістався міста, почалися вуличні бої. 24 червня 2022 року українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєверодонецька. За цей рік були неодноразові сподівання, що місто ось-ось звільнять, особливо восени минулого року. Проте поки цього не сталося.

Артем Лисогор про останні події на Луганщині – 24 червня, день (відео)

Артем Лисогор про останні події на Луганщині – 24 червня, день:

- ворог знов намагався штурмувати Білогорівку, але наші Збройні Сили нанесли йому значне ураження;

- не припиняються обстріли деокупованих сіл. Учора прилетіло по Невському – там зруйновано будинок. На щастя, місцеві жителі не постраждали;

- захоплені міста, які поблизу лінії фронту, росіяни закрили на в’їзд та виїзд. Там ускладнилася ситуація з постачанням продуктів харчування;

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищені два російські танки Т-72, дві САУ, протитанкова гармата, два міномети та дві автівки з боєприпасами

Наші військові не дозволили ворогу просування ані на Куп’янському, ані на Лиманському напрямках.

За цю добу росіяни влаштували там сім спроб атакувати та здійснили п’ять авіаційних ударів.

516 разів вони обстрілювали позиції наших військ із артилерії різних типів.

За підсумками відбиття атак 35 окупантів ліквідовано, ще 65 зазнали поранень.

Обласна податкова служба відновила виконання повноважень – оновлені контакти

Відповідно до наказу Державної податкової служби України від 15 червня 2023 року № 468 «Про внесення змін до наказу ДПС від 28.03.2022 № 173», Головне управління ДПС у Луганській області з 21 червня 2023 року відновлює виконання повноважень.

Тимчасове фактичне місцезнаходження Головного управління ДПС у Луганській області: проспект Володимира Івасюка, 58, м. Київ (адміністративна будівля ДПІ в Оболонському районі).

Червневі виплати завершено: жителям Луганщини профінансовано пенсії майже на 1,8 мільярда

Фінансування пенсій поточного місяця завершено 23 червня, що відповідає графіку.

На ці виплати жителям Луганської області спрямовано 1792,9 млн гривень.

Соціальні страхові виплати здійснено на 35,7 млн гривень, в тому числі 1,5 млн гривень - на оплату лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг перераховано 26,1 млн гривень.

Завдання рф – всіх примусово паспортизувати за літо, у Троїцькому боржникам відключають світло та газ, росіяни вдарили з неба по Невському та Білогорівці

«Ворог не полишає спроб просунутися в Серебрянському лісництві, але учорашні його атаки на південь від Діброви були зупинені українськими військовими. На власні втрати росіяни не зважають і продовжують такі штурми, – повідомив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Коли дозволила безпекова ситуація, до звільнених населених пунктів доставили допомогу. Хоча перебувати там вкрай небезпечно – по Невському завдано ще один удар з авіації. Так само, як і по Білогорівці. Ці села також опинилися під вогнем артилерії противника».