Архів новин

26 июня 2023

Луганська обласна державна адміністрація першою в Україні підписала Меморандум про участь у ІІ міжнародній виставці-конференції «ReBuild Ukraine», яка проходитиме 14-15 листопада 2023 року у Варшаві

«У нас вже є позитивний досвід співробітництва: результат участі Сєвєродонецької громади у першій виставці-конференції ReBuild Ukraine у лютому поточного року – три меморандуми про співпрацю з провідними міжнародними компаніями.

Випускники закладів освіти Кремінської громади отримали документи про закінчення навчання

Урочистості відбулися вчора, 25 червня, у місті Дніпро.

У заході взяли участь випускники 9-х та 11-х класів, які мешкають у Дніпропетровській області та сусідніх регіонах.

У 2023 році повну загальну середню освіту в Кремінських ліцеях здобули 93 випускники. Із золотою медаллю – вісім учнів. Зі срібною – четверо.

Базову середню освіту отримали 168 учнів, із них 16 – з відзнакою.

Спальні набори, посуд та миючі засоби видані жителям Луганщини на Полтавщині

Ще майже 1400 наших переселенців отримали допомогу у хабах Гірської громади.

У Києві продовжилася видача продуктових наборів від держави та благодійного фонду «Восток SOS», сімейних наборів гігієни від Міжнародної організації з міграції, а також термобілизни.

Приймали спеціаліст ПФУ та лікар.

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, наші земляки також отримували продуктові набори, надавалися медичні консультації.

Катерина Безгинська: оновлений План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Луганській області включає п’ять стратегічних цілей, 13 оперативних цілей, 18 завдань, 73 заходи

Заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська бере участь у Національному Форумі з питань реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Постраждалі від насильства під час війни можуть отримати безоплатну правову допомогу

Постраждалі від сексуального насильства можуть звернутися за консультацією до фахівців системи безоплатної правової допомоги (БПД).

Це стосується людей, які постраждали від такого насильства у зв’язку зі збройною агресією рф проти України, і тих, хто зазнав домашнього насильства.

Мета програми – мотивувати постраждалих не мовчати та діяти, аби захистити себе і своїх рідних.

Звернувшись до системи безоплатної правової допомоги, можна отримати консультацію юриста, допомогу в оформленні звернення до поліції та щодо представництва інтересів у суді.

У Нижньодуванському гуманітарному хабі в Києві працює спортивний майданчик

Із минулого тижня у приміщенні Нижньодуванського гуманітарного штабу в місті Київ почав працювати спортивний гурток для дітей та підлітків, а також спортивний майданчик для людей середнього та похилого віку.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Телефон: 050 2413511
 

Зразок договору про провадження волонтерської діяльності між органами місцевого самоврядування / органами державної влади та волонтером

Національна соціальна сервісна служба України спільно з Центром демократії та верховенства права розробили зразок договору про провадження волонтерської діяльності між органами місцевого самоврядування / органами державної влади та волонтером.

Що робити у разі радіаційної аварії

В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких — радіаційна аварія. 

Через радіаційний вплив у людини можуть бути порушені життєві функції різних органів (органи кровотворення, нервової системи, шлунково-кишкового тракту тощо) та може розвиватися променева хвороба під впливом іонізуючих випромінювань. 

Найперше правило — слухайте вказівки влади, ДСНС та інших установ, які координуватимуть на місцях. 

Тож як діяти при оповіщенні про радіаційну аварію? 

«Нова пошта» відкрила друге відділення у Чехії

У Празі запрацювало відділення «Нової пошти».

Це вже друге відділення, яке компанія відкрила на території цієї країни.

Відвідати офіс можна за адресою: м. Прага, 186 00 Za Poříčskou bránou 256/6.

У відділенні пошти приймають документи та посилки вагою до 30 кг. Графік роботи щоденний: у будні дні з 08:00 до 20:00, у вихідні – з 09:00 до 17:00.

Раніше у Празі за адресою: Pod Višňovkou 1664/29 розпочало роботу вантажне відділення української поштової служби.

В Україні стане більше ВЛК

У суботу, 24 червня, Уряд затвердив план заходів з оптимізації процесів військово-лікарської експертизи на 2023 рік.

Він має на меті забезпечити військовослужбовців належним та швидким сервісом проходження ВЛК та зменшити навантаження на заклади охорони здоров’я в системі Міноборони, інших складових сил оборони та комунальних закладах охорони здоров’я.

#Вірю_в_ЗСУ Двох окупантів взято у полон, підбито два БТР, БМП, шість дронів, самохідну артустановку, гаубицю, міномет противника – підсумки доби на нашій ділянці фронту

Ворог намагався штурмувати позиції наших військ на Лимано-Куп’янському напрямку – там за добу відбулося 12 атак росіян та 11 авіаційних нальотів.

Під час відбиття навали противника 99 окупантів було знищено, 152 поранено, двоє потрапили до полону.

Підбито два БТР, одну БМП, самохідну артилерійську установку «Мста-С», гаубицю Д-20, шість дронів-камікадзе і міномет.

Упродовж доби 477 разів ворог наніс удари різними типами артилерії, – зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Понад 1600 продуктових наборів одержали протягом тижня ВПО Луганщини в хабах Кремінської громади

Працівники Рівненського хабу видавали продукти та сформували 1227 харчових наборів, які потім відвантажили до інших гуманітарних осередків громади.

Також у хабі відбулися консультування лікаря, фахівця центру зайнятості, юриста. Нагадаємо, що днями гумхаб переїхав і тепер розташований за адресою: м. Рівне, вул. Кавказька, 9-А.

У Києві нашим переселенцям надано 699 наборів, а ще одяг, іграшки, підгузки, суха дитяча суміш. Відвідувачів консультували юрист і соціальний працівник БФ «Право на захист», фахівець центру зайнятості.

Окупанти збільшують мережу військових шпиталів, у Сєвєродонецьку не працює жоден світлофор та вуличне освітлення, росіяни атакували з Кривошиївки

«Свої основні наступальні дії вчора противник зосередив на Сватівщині, де спробував просунитися уперед західніше Кривошиївки у напрямку Стельмахівки. Зазначені його спроби результату не принесли – наші захисники зупинили всі намагання ворога», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він повідомив, що росіяни продовжують активно застосовувати авіацію уздовж усієї лінії фронту. Цього разу свої удари загарбники спрямували по Діброві та Білогорівці.