Архів новин

20 июня 2023

Відбудована, зміцнена Україна – це захищеність від будь-яких форм російського терору – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Короткий звіт за цей день.

Передусім я дякую нашим Повітряним силам та всім захисникам неба з інших наших сил оборони за кожну збиту російську ракету й за кожен збитий «Шахед». Тільки за минулу ніч – понад 30 збитих «Шахедів». Це сотні врятованих життів, це врятована інфраструктура. Дякую, воїни!

Артем Лисогор про депортацію росіянами дітей з Луганщини – 20 червня, вечір (відео)

Артем Лисогор про депортацію росіянами дітей з Луганщини – 20 червня, вечір:

- у червні 150 дітей вивезли росіяни зі Старобільського району нібито на оздоровлення до рф. Інформації про їх повернення немає;

- наразі загарбники комплектують групи для вивезення ще 750 дітей;

- у 70 % школярів на окупованій території Луганщини лікарі з рф знайшли «патології», аби відправити їх на лікування до росії;

- у разі відмови окупанти лякають не допустити до навчання;

У хабі в Корсунь-Шевченківському можна буде звернутися за медичною допомогою

Відтепер щочетверга на базі Корсунь-Шевченківського гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації, розташованого по вул. Героїв Майдану, 9, внутрішньо переміщених осіб прийматиме медична сестра КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Попаснянської міської ради.

За потреби відвідувачі отримуватимуть ліки.

Графік роботи штабу: з 9:00 до 13:00 з понеділка по п’ятницю.

Контактний номер тел.: +38 (099) 952 8691.
 

В Україні створено чат-бот для допомоги громадянам у консульських питаннях

Сервіс стане у пригоді громадянам України, які через війну вимушено виїхали до інших країн, інформує Міністерство закордонних справ.

Чат-бот суттєво спрощує можливості для отримання всієї необхідної інформації, зокрема щодо:
· оформлення тимчасового захисту,
· соціального забезпечення,
· правил в’їзду до іноземної країни,
· повернення в Україну,
· консульських послуг.

Отримати допомогу через чат-бот можна за посиланням - https://t.me/MZSUkrain_bot

Випускниця з Рубіжного склала НМТ-2023 з української мови на 200 балів

Випускниця Рубіжанського ліцею Софія Чумак у червні склала національний мультипредметний тест з української мови на 200 балів.

Підготувала дівчину до тестування вчитель української мови та літератури цього навчального закладу Олена Іванівна Криштопа.

Вітаємо!
 

У четвер у Нижньодуванському хабі в Києві прийматиме юрист, у п’ятницю – лікар

22 червня з 10:00 до 14:00 ВПО з Луганщини зможуть отримати юридичні консультації та правову допомогу від мобільної групи БФ «Право на захист», а також звернутися з питаннями, пов’язаними з психологічною підтримкою, соціальною допомогою.

23 червня прийматиме лікар, який видаватиме медикаменти (цукровий діабет 1, щитоподібна залоза, язвений коліт, анемія) - звертатися за телефоном 050 6535 520.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Графік роботи: понеділок – п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефони центру: 093 8150902, 066 9443586.
 

Військовослужбовці ЗСУ проходять психологічну підготовку (відео)

Кожен військовослужбовець Збройних Сил України проходить обов’язкову базову підготовку та вдосконалює свої бойові навички під час бойового злагодження військових підрозділів.

Однак, для виконання бойових завдань та збереження життя військовослужбовців важливі не тільки їхні професійні навички, але й психологічна готовність. В фільмі розкривається сутність психологічної підготовки військовослужбовців Збройних Сил України.

#Вірю_в_ЗСУ Танк Т-72, чотири БМП, САУ «Акація» та склад з боєприпасами росіян знищені на нашій ділянці фронту

За останню добу на Куп’янському та Лиманському напрямках відбулася 21 атака з боку ворога.

Ключовою його ударною силою стали роти «шторм зед».

Наші військові ліквідували 146 окупантів, ще 190 загарбників зазнали поранень.

Також знищено російські танк Т-72, три БМП-2 та одну раніше зняту з озброєння БМП-1, самохідну артилерійську установку «Акація», склад з боєприпасами та два автомобілі, які їх підвозили.

Спортсмени Луганщини – переможці Всеукраїнських змагань з велосипедного туризму

У Кропивницькому відбулися Всеукраїнські змагання зі спортивного туризму – велосипедний туризм.

До організації та проведення заходу були залучені педагоги Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, а методиста закладу Олександра Вертеленка призначили головним суддею першості.

У ній взяли участь більше 120 спортсменів з різних регіонів України. Змагання проводилися у вікових групах – дорослі, старші юнаки, молодші юнаки.

Нашу область представляла команда Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

У п’ятницю в Києві наших ВПО консультуватимуть з пенсійних питань

23 червня спеціалісти ГУ ПФУ у Луганській області прийматимуть внутрішньо переміщених осіб регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 13:00 до гуманітарного хабу Гірської громади за адресою: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд.16/3.
 

#Вірю_в_ЗСУ У лісах Кремінщини нищать росіян бійці 2-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади «ДУК» - репортаж з Луганщини (відео)

У лісах Кремінщини нищать росіян бійці 2-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади «ДУК» - репортаж з Луганщини

За дзвінок в Україну – 30 діб «на підвалі», із Сєвєродонецька виїхали ремонтники-гастролери, Білогорівка зазнала авіаційного впливу

«Західніше Діброви, що в районі Кремінної, атакував вчора ворог, однак під тиском наших бійців росіяни ніяких успіхів не здобули. Наступають загарбники завжди за підтримки артилерії і доволі часто – авіації. Цього разу ударів з неба завдано по Білогорівці», – зауважив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське та Білогорівка.