Архів новин

08 июня 2023

Презентовано Стратегію відновлення освіти Луганської області (відео)

Стратегію відновлення освіти Луганської області на форумі «Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція» презентувала Марія Дробот, експертка Проєкту DECIDE.

 

Дорожня карта відновлення освіти Луганщини після деокупації враховує два сценарії: повернення контролю за частиною території та відновлення в межах адміністративних кордонів включно із Луганськом, - Юрій Стецюк

«Облдержадміністрацією здійснено низку надзвичайних заходів щодо забезпечення функціонування системи освіти області: усім дітям шкільного віку, учнівській та студентській молоді, які залишили зону бойових дій, забезпечено доступ до навчального процесу. У дистанційному форматі працюють 82 заклади загальної середньої, 6 закладів позашкільної та 10 закладів професійної (професійно-технічної), 17 закладів фахової передвищої освіти, а також три національні університети.

Діти не можуть бути втраченим поколінням. За свідомість дітей завжди варто боротися!» - Артем Лисогор на форумі «Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція»

«Луганщина – єдина область України, яка в умовах фактично повної окупації території, значної внутрішньої міграції та еміграції населення, суттєвих інфраструктурних та кадрових втрат, забезпечила функціонування системи освіти області, заклади якої продовжують надавати послуги жителям області в дистанційному режимі», - зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, відкриваючи форум «Освіта Луганської області: відновлення та реінтеграція», який відбувся сьогодні у Києві.

Кремінський ЦНАП приймає відвідувачів у Рівному, Києві та Дніпрі

Із початку року управлінням Центру надання адміністративних послуг Кремінської міської військової адміністрації та його віддаленими робочими місцями у Києві і Дніпрі надано такі адміністративні послуги:
- внесено 46 повідомлень про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій через Єдиний державний вебпортал електронних послуг Порталу «Дія»;
- оброблено повідомлень в Реєстрі пошкодженого та знищеного нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією рф, за 2022 рік – 631, за 2023 рік – 118;

Поліцейські доставили мешканцям деокупованих територій найнеобхідніше

116 жителів Невського, Макіївки, Новолюбівки та Греківки не полишають своїх домівок, перебуваючи під постійними обстрілами російської армії.

Для забезпечення їх найнеобхіднішим, правоохоронці, які входять до складу зведеного загону ГУНП в Луганській області, регулярно, коли дозволяє безпекова ситуація, доставлять громадянам товари першої необхідності.

Представники Красноріченської територіальної громади вивчають потреби сімей, а поліцейські допомагають у доставці та роздачі співгромадянам хлібу, продуктових наборів, засобів гігієни та ліків.
 

У п'ятницю у Полтаві луганчани отримають медичну допомогу та ліки

9 червня з 10:00 до 12:00 на базі Полтавського гуманітарного штабу Гірської громади (вулиця Миколи Дмитрієва, 7) внутрішньо переміщених осіб прийматиме медична сестра Троїцького центру первинної медико-санітарної допомоги.

Крім того, відбудеться безкоштовна видача медичних препаратів. Отримати додаткову інформацію можна за тел.: + 38 099 44 23156.

Також проводитиме медичний огляд та надаватиме консультації лікар-терапевт Центру первинної медико-санітарної допомоги Попаснянської міської ради.
 

Спортсменка з Луганщини відзначилася бронзою на чемпіонаті України

У Києві стартував чемпіонат України зі стрибків у воду серед вікових груп А (16-18 років) і В (14-15 років).

Участь у змаганнях беруть дев'ять спортсменів з Луганщини.

Майстер спорту України Соф'я Есман виборола бронзову нагороду у стрибках з 3-метрового трампліна.

Вітаємо спортсменку та тренера Іллю Орєхова.

Змагання триватимуть до 10 червня.
 

Куди і як учасник бойових дій може звернутися за призначенням пільг

З питань щодо призначення пільг людина може звернутись з заявою та необхідними документами до Пенсійного фонду України в один зі зручних способів:
- особисто до обраного сервісного центру Пенсійного фонду України або до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг;
- поштою, надіславши документи на адресу органу Фонду;
- online – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” чи через Портал Дія.

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом (https://minre.gov.ua/2023/06/07/pro-zatverdzhennya-zmin-do-pereliku-tery...) Мінреінтеграції від 31 травня 2023 року № 164 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (https://minre.gov.ua/wp-content/uploads/2023/0

Готуємося до деокупації: понад 130 співробітників підприємств та місцевих військових адміністрацій Луганщини завершили курси домедичної допомоги

На базі КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» проведено навчання керівників та спеціалістів військових адміністрацій, підприємств Луганської області елементам домедичної допомоги хворим та пораненим.

Спеціалістами навчально-тренувального відділу медустанови під керівництвом генерального директора Дмитра Кісельова було розроблено навчальну програму, за якою курсантам надані знання з міжнародного курсу базової підтримки життєдіяльності, допомоги при травмах, кровотечах, опіках.

У хабі в Харкові безоплатно надаватимуть послуги перукар та психолог

У гуманітарному хабі по вул. Данилевського, 38, починають роботу психолог і перукар КЗ «Новопсковський центр надання соціальних послуг».

Послуги надаються безоплатно усім ВПО з Луганської області.

Перукар розпочинає працювати 9 червня за наступним графіком:
- з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 15:00 (без попереднього запису).

Телефон: 093 218 69 91.

Психолог буде приймати з 12 червня:
- онлайн кожний день (крім вихідних) з 8:00 до 17:00.
- офлайн по вівторках з 10:00 до 15:00.

Телефон: 096 469 97 97.

Завтра в Києві луганчани можуть звернутися з пенсійними питаннями до спеціалістів

9 червня відбудеться прийом спеціалістами ГУ ПФУ в Луганській області внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 13:00 до хабу Кремінської громади за адресою: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8.

Від російських обстрілів постраждала Греківка, у так званій «лнр» до складу бойовиків набирають за оголошеннями на стовпах, у Лисичанську мародерять квартири, господарі яких «підтверджували право власності» окупаційній владі

«Греківка розташована трохи подалі від лінії фронту, ніж, до прикладу, Невське, але й цей населений пункт росіяни прицільно обстрілюють. Як от днями. Чоловік залишився неушкодженим, а от його подвір’я та господарчі споруди – зруйновані ворожою артилерією. Противник прекрасно усвідомлює куди влучає, але не зупиняється і нищить наші села», – підкреслив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

Цієї доби загарбники також обстріляли Новоселівське, Макіївку, Невське та Білогорівку.

Завдали авіаційних ударів по Стельмахівці та Білогорівці.