Архів новин

19 июня 2023

Немає у держави-зла таких фортифікацій чи резервів, які зупинять Україну – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Звіт за цей день.

Ставка. Першочергово – передова, конкретні питання наступу. Були доповіді командувачів та командирів безпосередньо з напрямків боїв. Також доповідь Головкома, керівника ГУР.

Окремо й детально розглянули підготовку та забезпечення технікою нових бригад Національної гвардії та наших прикордонників – тих, які чекають свого часу для бойових дій.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено застарілий російський танк Т-62

Цю модель взяли на озброєння у 1961 році та зняли з виробництва ще у 1975 році. Але росіяни вимушені були кинути в бій цей майже музейний експонат.

Крім танка Т-62 на Лиманському та Куп’янському напрямках за добу нашими захисниками знищено танк Т-72, самохідну артилерійську установку, дрон-камікадзе «Ланцет» та два автомобілі, - повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

555 разів ворог використовував артилерію на цій ділянці фронту, а також двічі намагався атакувати наші позиції та здійснив п’ять авіаційних нальотів.

Випускниця з Сєвєродонецька склала НМТ-2023 з української мови на 200 балів

Це – Валерія Агафонова, випускниця 2023 року Ліцею № 1 міста Сєвєродонецьк.

Вона склала національний мультипредметний тест з української мови на максимальні 200 балів.

Підготувала Валерію вчитель української мови і літератури, в.о. директора Ліцею № 1 Ольга Григорівна Трубнікова.
 

Майже 400 рушників, ковдр та комплектів постільної білизни одержали наші ВПО на Кіровоградщині за тиждень, що минув

За цей час у Кропивницькому видано 344 продуктових набори.

Крім того, переселенці з Луганщини отримали 384 рушники, ковдри та комплекти постільної білизни.

225 осіб обрали собі одяг.

Також за тиждень сформовано ще 333 продуктових набори.

Сім’ям з дітьми видано 11 наборів гігієни від благодійного фонду «Безпечне майбутнє».
 

Три золоті медалі – здобуток ветерана велоспорту Луганщини на Х Всеукраїнських літніх іграх

Із 14 по 18 червня у Білій Церкві відбулися Х Всеукраїнські літні ігри ветеранів спорту пам’яті М.М. Баки з велосипедного спорту на шосе.

Євген Ігнатов, якому через два місяці виповниться 87 років, виступив в віковій категорії 80+ та став переможцем у трьох дисциплінах: в індивідуальній гонці, у груповій гонці на 20 км та в гонці в гору на 1,5 км.

Ці змагання для спортсмена стали одним з етапів підготовки до Кубка світу.
 

Необхідні адміністративні та публічні послуги мешканці Луганської області вже можуть отримати у 18 гуманітарних хабах, робота триває

Перетворити гуманітарні хаби на центри соціальної підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб з Луганської області – таке завдання поставив перед керівниками громад начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Основний акцент – на розширенні спектру адміністративних послуг. Адже після деокупації територій першочергово постануть питання відновлення українських документів, прав власності та відшкодування завданої агресором шкоди.

Картопля та буряк на окупованій Луганщині дорожчі втричі, гречка – майже вдвічі

Середні споживчі ціни на продукти харчування в громадах Луганської області, які перебувають окупації, у травні 2023 року були значно вищі, ніж на підконтрольній Уряду України території.

Деякі продукти харчування коштують більш ніж у три рази більше, зокрема, це буряк. Картопля дорожча майже в три рази.

Український мікробізнес може отримати гранти від ЄС та Німеччини

В Україні стартує новий грантовий проєкт, який передбачає надання безповоротних грантів мікробізнесу для забезпечення безперервності діяльності та відновлення переміщених підприємств.

Затверджено механізм швидкого надання житлових субсидій

Уряд ухвалив постанову, яка дає можливість в рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечити швидке прийняття рішення щодо її надання.

Спрощений механізм звернення за житловою субсидією звільнить громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій.

У Вінниці відновив діяльність ЦНАП Рубіжанської громади

На базі гуманітарного хабу в м. Вінниця відновив діяльність відділ «Центр надання адміністративних послуг» Рубіжанської міської військової адміністрації із наданням наступних послуг:

- подання повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації;

- зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;

- видача витягу з реєстру територіальної громади;

- видача витягу про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб.

У Полтаві ВПО з Луганщини можуть отримати ліки

КНП "Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги" продовжує свою роботу і наразі має деякі медичні препарати для видачі.

За ліками ви можете звернутися за адресою: м. Полтава, вул. Остроградського, 2.

Години прийому/видачі: з 9:00 до 14:00.

Телефон для довідок: 0994423156.
 

У Нижньодуванському хабі в Києві протягом двох тижнів понад 2000 ВПО Луганщини отримали допомогу

Так, більше 500 внутрішньо переміщеним особам надані продукти харчування. Також 500 родин (1200 осіб) заручилися підтримкою Міжнародної організації з міграції.

Представниками благодійного фонду «Право на Захист» надано юридичну, психологічну та соціальну допомогу понад 650 особам.

Бажаючих приймали фахівці ПФУ регіону, лікар, психолог.

Адреса гумцентру: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефони: 093 8150902, 066 9443586.
 

У Невському росіяни зруйнували ще чотири будинки, жителів окупованої Луганщини на законодавчому рівні примушують відмовлятися від українського громадянства, у Лисичанську війська рф розташувались в житлових кварталах – доступ туди обмежений

«У неділю зранку окупанти знов відкрили вогонь по Невському. Били безпосередньо по житловій забудові. Зафіксовані влучання по чотирьох будинках. Вони зазнали серйозних руйнувань. Та, на щастя, на момент обстрілу виявилися порожніми – постраждалі відсутні», – поінформував Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Він додав, що минулої доби ворог наступав у бік Новоселівського, проте безрезультатно.

По Білогорівці росіяни завдали авіаційного удару. Артилерійського впливу, крім Невського і Білогорівки, зазнала Стельмахівка.