Архів новин

28 июня 2023

Росія та її спільники повинні відчувати, що ціна їхнього терору для них лише збільшуватиметься – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Передусім – щодо вчорашнього російського удару по Краматорську. Сьогодні весь день тривали роботи на місці теракту. На жаль, кількість загиблих збільшилась. Російські ракети забрали життя 11 наших людей, серед них – три дитини. Мої співчуття рідним. Травмовані та поранені понад 60 людей.

Стрибун у воду з Луганщини виборов золото Європейських ігор, спортсмени нашої області чотири рази потрапили до трійки кращих

В активі луганчан три золоті медалі і одна срібна.

Сьогодні в Польщі синхронними стрибками з 3-метрового трампліну закривалися Європейські ігри 2023 року.

У підсумку наш Олег Колодій та його партнер Данило Коновалов стали чемпіонами у цій дисципліні.

Для спортсменів це дебютний офіційний старт у такому складі, у якому вони набрали рекордну суму балів 410.16.

Загалом стрибуни у воду з Луганщини вибороли чотири медалі Європейських ігор-2023.

Україна перемоги буде країною, гідною своїх героїв – виступ Президента на пленарному засіданні Верховної Ради з нагоди 27-ї річниці ухвалення Конституції

Слава Україні!

З цими словами – «Слава Україні!» – наші мужні герої, мужні українці на передовій дивляться в очі ворогу – гідно, впевнено, вперто. Захищають життя для України. Віддають своє життя заради України.

Завдяки цим словам увесь світ чує й знає, що тут, у Європі, на східному фланзі нашого континенту постав глобальний центр сміливості, який ніколи не дозволить зруйнувати свободу – і нашу власну, і наших союзників та партнерів.

І це честь – говорити ці слова: «Слава Україні!»

Глава держави вручив «Золоту Зірку» Героя України командиру штурмової роти ЗСУ лейтенанту, сєвєродончанину Олександру Коваленку

У серпні 2014 року Олександр Коваленко приєднався до добровольчого батальйону «Айдар», у складі якого захищав суверенітет і територіальну цілісність України.

Після початку повномасштабної агресії РФ проти нашої держави багато разів завдавав противнику значних втрат у живій силі й техніці, особисто взяв у полон військовослужбовця російської армії.

Неодноразово керував штурмовими діями роти на Донбасі.

Територію, яку піхота ПВК «Вагнер» захоплювала чотири місяці, штурмова рота на чолі з Олександром Коваленком звільнила за чотири дні.
 

Щочетверга у хабі Гірської громади в Києві можна звернутися до психолога

Спеціаліст прийматиме на базі Київського гуманітарного штабу Гірської міської військової адміністрації за адресою: вул. Мала Житомирська, 16/3.

Консультації психолог надаватиме щочетверга з 10:00 до 15:00.

Отримати інформацію щодо роботи хабу можна за тел.: +38 (097) 287 9423.

За яких умов пенсію можуть призначити достроково

30 квітня 2022 року набув чинності Закон України від 15 лютого 2022 року № 2040-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства».

Ним передбачено можливість дострокового призначення пенсії за віком особам, трудовий договір з якими розірвано з ініціативи роботодавця у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці, у тому числі з ліквідацією, реорганізацією, банкрутством, перепрофілюванням підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників.

Умови дострокового призначення пенсії:

Ще понад 400 наборів від «Восток SOS» отримали кремінські родини ВПО в Рівному

Набори одержали внутрішньо переміщені особи, в тому числі, з числа вразливих категорій населення: люди з інвалідністю, малозабезпечені родини та родини з дітьми, особи віком 75+.

Загалом видано 420 стандартних (продукти та гігієна) і 50 дитячих наборів (розраховані на вік від 2-х до 3-х років, також продукти і гігієна).

Ця допомога була надана «Diakonie Каtastrophenhilfe».
 

Зміни для українців у Чехії з 1 липня: житло та виплати

Влітку набувають чинності поправки до Lex Ukrajina V. Вони регулюють питання з наданням допомоги та безкоштовного житла.

Що зміниться для українців:

Фінансова допомога

Скасовуються окремі виплати для шукачів притулку. Натомість діятиме лише комплексна фінансова допомога. Вона включатиме витрати на житло й інші потреби українців. Після того, як мине 150 днів з моменту надання тимчасового захисту, переселенці отримуватимуть прожитковий мінімум – 3130 крон (5200 гривень).

Солідарні виплати

Завтра у Житомирі жителів Луганщини прийматимуть лікарі

29 червня у Житомирі в приміщенні Білокуракинського координаційного центру будуть надаватися послуги лікарів.

Відвідувачі мають змогу отримати консультацію сімейного лікаря, провести вимірювання цукру та тиску.

Адреса: м. Житомир. вул. Чуднівська, буд. 105.

Попередній запис за телефоном: 0668621731

Артем Лисогор: розвитку громад Луганщини сприятиме USAID

Про це і не тільки йшлося на черговому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації.

Її учасники поділилися станом реалізації поточних активностей та планами роботи Проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» на 2023 рік.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено російські БМД, безпілотник та склад з боєприпасами

За добу на Лиманському та Куп’янському напрямках відбулося вісім боєзіткнень, під час яких 31 окупанта було ліквідовано, 62 поранено.

372 рази росіяни обстріляли позиції наших військових на цих напрямках.

Знищено ворожу БМД, безпілотний літальний апарат та польовий склад з боєприпасами, - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Жителів Луганщини у Полтаві щосереди консультуватимуть з пенсійних питань

У Центрі адаптації внутрішньо переміщених осіб фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області надаватимуть безкоштовні консультації з питань щодо:

- наявності електронних сервісів на базі вебпорталу ПФУ;

- умов призначення і перерахунку пенсій, порядку підтвердження трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній;

- подачі скан-копій трудових книжок, заяви на автопризначення пенсій;

#Вірю_в_ЗСУ Ще три квадрокоптери доправлять нашим військовим на Луганщині

Продовжується оснащення українських військових безпілотними літальними апаратами.

Передані ще три квадракоптери від Луганської обласної військової адміністрації, Сєвєродонецької та інших громад регіону.

Дрони вже прямують на передову, де вони стануть у нагоді під час боротьби за землю Луганщини.
 

Звернення Артема Лисогора з нагоди Дня Конституції України

Дорогі українці! Шановні співвітчизники!

Сьогодні ми відзначаємо 27-му річницю з моменту прийняття нашою незалежною державою Основного Закону.

Втім з часів «Руської Правди» Ярослава Мудрого та до Конституції Пилипа Орлика Україна була епіцентром юстиції для усієї Східної Європи.

І зараз, в умовах повномасштабного рашистського вторгнення, Український народ б'ється не лише за власний дім, родину, а і за Конституцію України.

Знайти 15 шпигунів щомісяця – таке завдання отримали окупанти у так званій «лнр», у Сєвєродонецьку офіційно скуповують крадене, у Невському росіяни зруйнували ще один будинок

Ворожі обстріли населених пунктів з реактивної та ствольної артилерії не стихають ані на день, – наголошує начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«Регулярно фіксуємо руйнування в селах, де ще мешкають люди. Днями росіяни нещадно били по Невському, унаслідок чого знищили житловий будинок та господарські споруди. На щастя, господар залишився неушкодженим. У населеному пункті майже відсутні уцілілі будинки. Практично кожний зазнав пошкоджень різного ступеню», – підсумовує Артем Лисогор.