Архів новин

30 июня 2023

Україна й українці значно сильніші, ніж будь-хто думає про нас – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Провів сьогодні засідання Ставки – тривале та дуже детальне щодо кількох питань. Доповідали Головком, командувачі – і щодо загальної оборонної ситуації, і щодо конкретних напрямків нашої оборони та наших наступальних дій.

За цей день також маємо просування вперед на всіх напрямках наших активних дій.

У 18 хабах Луганщини переселенцям надаються адміністративні послуги (відео)

У 18 областях України працюють 34 координаційних центри для ВПО з Луганської області. Гуманітарну допомогу там отримують щомісячно понад 120 000 людей.

Після деокупації першочергово постануть питання відновлення українських документів, прав власності та відшкодування завданої агресором шкоди.

Відбулося спецпогашення поштової марки «ГУР»

Сьогодні, у день звільнення острова Зміїний від російських окупантів, у Києві відбулося офіційне введення в обіг поштової марки «ГУР».

Голова облдержадміністрації Артем Лисогор за традицією взяв участь у спецпогашенні нового поштового набору «Головне управління розвідки Міністерства оборони України» для Луганської області.

У хабі в Ірпені приймають психолог та юрист, консультуватимуть педіатр, кардіолог й дитячий ортопед

У координаційному центрі Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації у м. Ірпінь від моменту нещодавнього відкриття гуманітарну допомогу вже одержали близько 500 жителів Луганщини.

Крім цього, вони можуть отримати там першу психологічну допомогу та юридичні консультації.

В подальшому плануються надання консультацій лікаря-педіатра, кардіолога та дитячого хірурга ортопеда-травматолога.

Телеграм-канал хабу: https://t.me/Coordination_center_VPO_Irpin

Зміни щодо пенсій за особливі заслуги перед Україною: хто і в якому розмірі отримуватиме

Верховною Радою України 29 травня 2023 року прийнято Закон № 3113-IX «Про внесення змін до законів України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» стосовно борців за незалежність України у XX столітті та деяких інших осіб». Чинності Закон « 3113 набуде з 1 липня 2023 року.

Цим законом встановлено розміри пенсії за особливі заслуги перед Україною, як надбавки до розміру пенсії, на яку має право особа.

Жителі Луганщини в Корсунь-Шевченківському впродовж червня отримали 504 гігієнічних набори

У місцевому гуманітарному штабі Гірської громади завершили видачу допомоги від Міжнародної організації з міграції.

Її отримали у Корсунь-Шевченківському 30 травня.

За цей період внутрішньо переміщені особи з нашого регіону одержали 504 гігієнічні набори від міжнародних донорів.
 

Триває прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського

Державний комітет телебачення і радіомовлення України приймає заявки на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського за 2023 рік у двох номінаціях:

- за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів;

- за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

На здобуття Премії висуваються нові оригінальні твори, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

Патрульні Луганщини доставили гуманітарну допомогу у селища Невське та Макіївка - екіпаж потрапив під російський обстріл

Кожен виїзд патрульних задля евакуації або надання гуманітарної допомоги людям, що залишаються мешкати поблизу лінії фронту, супроводжується смертельною небезпекою.

Ось і під час цієї поїздки екіпаж патрульних потрапив під ворожий обстріл, але завдяки броньованому автомобілю вдалось врятуватись.

Інспектори успішно виконали завдання та доставили необхідні продукти сім'ям, які продовжують залишатись, попри небезпеку, в зоні бойових дій.
 

Спрощена процедура реєстрації дозволяє отримувати послуги обласної служби зайнятості онлайн

Луганська обласна служба зайнятості готова допомогти жителям регіону з пошуком роботи або зі зміною роду діяльності та місця працевлаштування.

Спрощена процедура реєстрації дозволяє отримувати послуги онлайн.

Пропонується не тільки підбір вакансій за вашим профілем та бажанням по всій території України, але й можливість отримати допомогу по безробіттю.

Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами «гарячих ліній»: 098-875-48-95, 099-491-20-86 або перейдіть за посиланням http://surl.li/invaz

Олена Зеленська: Треба чесно відповісти на запитання «Ти як?» самому собі

Перша леді України Олена Зеленська стала гостею спеціального сезону подкасту «Простими словами» від The Village Україна.

«Простими словами» – подкаст про психологію, який виходить із 2019 року. Ведучі проекту – Софія Терлез, клінічна психологиня, парна й сімейна терапевтка, та Марк Лівін, журналіст і письменник.

Новий сезон подкасту запущено в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та ГО «Безбар’єрність».

Захищайте Україну та бережіть себе! - Артем Лисогор вручив дипломи офіцерам кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби УДУНТ

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор долучився до урочистостей, присвячених двадцять шостому випуску офіцерів кафедри військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби Українського державного університету науки і технологій.

Майже 480 видали та ще 570 продуктових наборів підготували для переселенців з Луганщини в Одесі

У Координаційному центрі допомоги ВПО з нашого регіону в Одеській області за минулий тиждень видано 479 продуктових наборів.

Також 35 осіб отримали миючі засоби. Сформовано 570 продуктових наборів на видачу.

Щодня там надаються юридичні консультації працівником управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу у хабі працює юрист.

Із вівторка по п’ятницю – представники Лисичанського та Сєверодонецького центрів зайнятості.

Нацгвардійці відбили атаку ворога на Луганщині - ліквідовано 40 окупантів, поранено понад 100

Бійці 50-го Полку імені полковника Семена Височана Національної Гвардії України спільно з іншими підрозділами Сил оборони, успішно відбили атаку російських військових та закріпилися на нових позиціях у Луганській області.

Попри чисельну перевагу противника, українським військовим вдалося знищити 40 окупантів, поранити понад 100 ворожих солдатів і знищити їхню техніку.

російські війська продовжили атаку, але нацгвардійці відбили другий наступ і відновили контроль над позиціями.

У Києві надає послуги ЦНАП Марківської громади

Для Центру надання адміністративних послуг Марківської селищної ради відновлено доступ до Реєстру територіальної громади.

Мешканці громади можуть звернутися до адміністратора ЦНАПу та отримати наступні послуги:

- зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання;

- видача витягу з реєстру територіальної громади;

- видача довідки про зареєстрованих у житловому приміщенні/ будинку осіб.

Два випускники Кремінських ліцеїв склали національний мультипредметний тест 2023 року з математики на максимальні 200 балів

Золотий медаліст Кремінського ліцею № 5 Владислав Пономарьов – переможець Усеукраїнського етапу конкурсу-захисту Малої академії наук учнівської молоді України в секції «Українська література», призер обласного етапу мовного конкурсу імені Петра Яцика, переможець міського етапу олімпіад з англійської мови, географії, української мови та літератури – поповнив свою скарбничку здобутків 200 балами НМТ-2023 з математики, 195 балами з української мови та 175 балами з англійської мови. 

Підготувала учня до найуспішнішого НМТ Людмила Григорівна Чорнобай.

Сторінки у соціальних мережах дітей із так званої «лнр» вчителі-колаборанти перевірятимуть на наявність екстремізму, у Сєвєродонецьку вирізають рештки системи опалення, ворог знову наступав на Білогорівку

«Білогорівка тримається! Противник знову намагався влаштувати штурм на цьому напрямку, але під тиском Сил оборони вимушений був відступити. Всі ці ворожі атаки супроводжувалися підтримкою авіації і артилерії. Також за минулу добу під вогонь з боку росіян потрапило Невське», - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Тим часом Сєвєродонецьк загарбники готують до другої зими в окупації.

Місцеві жителі тихо спостерігали, як нібито спеціалісти під видом відновлення зрізали котельну у новому районі міста.