Архів новин

22 июня 2023

Потрібна повна деокупація Запорізької АЕС, а будь-хто, хто заплющив очі на її окупацію Росією, фактично сприяють терору – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

Сьогодні був дуже насичений день.

По-перше, провели брифінг для країн-партнерів щодо ситуації на Запорізькій атомній станції. Були представники країн «Великої сімки», «Великої двадцятки», представники міжнародних організацій. Тут, в Офісі. Від ГУР, від команди Офісу, від наших дипломатів надана наявна інформація.

Стрибуни у воду з Луганщини здобули золото Європейських ігор у командних змаганнях

Сьогодні у польському Жешуві змаганнями змішаних команд зі стрибків у воду стартували III Європейські ігри.

Олексій Середа та Анна Письменська, які представляють Луганщину, а також Ксенія Байло та Данило Коновалов набрали 438.30 бали і випередили найближчих суперників – минулорічних чемпіонів Європи італійців – на 40 балів.

Вперше у командних змаганнях Україна виборола золоту нагороду.

Вітаємо!

В Одесі працює Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги

Наразі прийом пацієнтів та надання послуг проводиться в Координаційному центрі допомоги ВПО Луганщини в Одеській області за адресою: вул. Катерининська, 32.

Приймає лікар загальної практики сімейної медицини (щоп'ятниці з 10:00 до 14:00).
 

Зменшення заробітку під час війни не позначиться на майбутній пенсії

Відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” для обчислення пенсії враховується заробітна плата за всі періоди страхового стажу людини починаючи з липня 2000 року.

За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами для обчислення пенсії також може враховуватися заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року.

Більше 570 луганчан звернулися до гумхабу в Вінниці на тижні, що минув, понад 100 – до лікарів

За минулий тиждень працівниками гуманітарного штабу, розташованого у м. Вінниця, видано 573 продуктових набори.

Пільгові категорії ВПО отримали підгузки та інші гігієнічні засоби.

Також відвідувачів консультували з питань реєстрації пошкодженого або зруйнованого майна, правових аспектів і щодо працевлаштування.

Лікарями КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» прийнято 103 особи. 36 із них проведено УЗД обстеження, психіатром проконсультовано 19 осіб, неврологом – 21, гінекологом – 13, онкологом – 20.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено ворожі БМП-2, дві гаубиці «Гіацинт-Б», дрон-камікадзе «Ланцет», склад боєприпасів

559 разів окупанти намагалися вразити артилерією населені пункти і позиції наших військ на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Там відбулися 10 бойових зіткнень та аналогічна кількість ворожих авіаційних нальотів.

За добу на цій ділянці фронту знищено ворожі БМП-2, дві гаубиці «Гіацинт-Б», дрон-камікадзе «Ланцет», склад боєприпасів та три авто, що їх підвозили, - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Артем Лисогор: на Львівщині впроваджуємо житловий проєкт для наших переселенців

Міжнародна організація з міграції IOM Ukraine планує збудувати на Львівщині три житлових квартали для ВПО.

Про це йшлося під час зустрічі начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора із міжнародними донорами та обласною владою Львівщини.

Реципієнтом проєкту в Луганській області визначено Сєвєродонецьку міську військову адміністрацію.

У Польщі шукачі притулку з України можуть отримати консультації на "гарячій лінії" МОМ

Українці, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі, можуть звернутися за консультаціями на "гарячу лінію" Міжнародної організації з міграції.

Фахівці кол-центру нададуть роз’яснення щодо проживання, права на роботу або ведення бізнесу, доступу до медицини й освіти.

Крім того, на гарячій лінії можна проконсультуватися щодо норм законодавства, адміністративних процедур і підготовки необхідних документів.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: проєкт Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2024-2027 роки.

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

Передбачувана процедура громадського обговорення:

Росія розглядає сценарій теракту на Запорізькій АЕС з викидом радіації, світ повинен діяти – звернення Президента України

Дорогі українці, українки!

І всі люди світу.

Всі – я підкреслюю це.

Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. Два пункти. Російський теракт на Каховській гідроелектростанції, який відбувся. І ще один теракт, який, на жаль, готується російськими окупантами, – на Запорізькій атомній станції.

У львівському гуманітарному хабі працюють терапевт, кардіолог та психолог

Щопонеділка з 10:00 до 12:00 там приймає терапевт, щосереди з 10:00 до 14:00 - психолог та кардіолог.

Це - лікар-кардіолог Попаснянської міської багатопрофільної лікарні Людмила Миколаївна Кисленька.

Кожної середи з 10:00 до 14:00 бажаючі можуть звернутися за психологічною консультацією, виміряти тиск та отримати рекомендації з лікування серцево-судинних захворювань, визначити вміст глюкози у крові з допомогою глюкометра.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 22 червня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 22 червня, ранок:

- обстріли з боку росіян посилюються. Збільшили вони й кількість наземних атак;

- понад 50 снарядів ворог спрямував безпосередньо по Невському;

- загалом за добу по деокупованій території загарбники 98 разів відривали вогонь із різних типів озброєння, випустивши 468 снарядів;

- у Білогорівці наші хлопці тримають оборону. Окупанти нанесли по селу авіаційний удар;

- ЗСУ наносять ураження по місцям накопичення боєкомплекту загарбників;

Один із 15 таборів окупантів для відмовників воювати – на Сватівщині, при в’їзді в Рубіжне примушують заповнити анкету про наявність усіх рідних та місця їх роботи, росіяни обстріляли з повітря Новоєгорівку та Білогорівку

21 червня загарбники масовано обстрілювали населені пункти вздовж усієї лінії фронту, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. Під вогонь потрапили Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине, Білогорівка.

«Ворог посилив і наземний тиск, атакуючи в районі Діброви та у напрямку Білогорівки, проте зазнав невдачі. Незважаючи на значні резерви, які росіяни підтягнули в регіон, українські захисники стримують цю загарбницьку навалу. Білогорівка та Новоєгорівка постраждали ще й після авіаційного впливу», – додав начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.