Архів новин

16 июня 2023

Кожен наш воїн, кожен новий крок, кожен метр звільненої від ворога української землі – це найважливіше – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці, дорогі українки!

Сьогодні був довгий день. Багато подій, багато новин. Зустріч у спеціальному форматі – Україна плюс країни Африки. Тривалі дискусії... Формула миру, безпекові питання, зерно, наші спільні можливості захистити принципи та цілі Статуту ООН, захистити нації від агресій. Закликав лідерів і держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру, який ми готуємо. Україну чутимуть в усьому світі, і весь світ ми залучимо до реалізації формули миру. Непросто, але ми працюємо.

Почесний консул Литовської Республіки в Луганській області Робертас Габулас зустрівся з сєвєродонецькими школярами, які оздоровлюються у Литві

Вони поспілкувалися під час екскурсії до Каунаса.

Сєвєродончани поділилися враженнями про відпочинок і оздоровлення, про нових друзів, і, звичайно ж, згадками про рідне місто.

Із 12 по 18 червня понад 20 учнів СЗШ № 14 Сєвєродонецької громади були запрошені до дитячого табору відпочинку та оздоровлення «Українські діти», що у Литві.

Організувала змістовний відпочинок литовська Гімназія Бутримоню, Алітуського району.

У ресурсному центрі молоді Луганщини та Дніпра розпочнуть роботу чотири безкоштовні творчі студії

Там розпочнуть роботу чотири безкоштовні творчі студії. А саме: з фото, з відео та монтажу, з журналістики, з SMM (у тому числі - з TikTok) та дизайну.

Заняття вестимуть досвідчені практики.

Вся необхідна техніка під кожну студію, від камер для фото до запису подкастів - в наявності.

Більш детальна інформація та реєстрація за посиланням:

https://forms.gle/egchqDhPBKofqbL4A
 

Програма компенсацій за працевлаштування ВПО: підтримку від держави зможе отримати новий бізнес

Новостворений бізнес зможе скористатись урядовою програмою підтримки роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб та отримати компенсацію. Відповідні зміни до порядку надання такої компенсації були ухвалені на засіданні Кабінету Міністрів України 6 червня 2023 року.

Програма фінансового стимулювання роботодавців, які беруть на роботу внутрішніх переселенців, - одна з комплексу заходів Уряду, спрямованих на підтримку ВПО та покращення ситуації на ринку праці.

330 сімей переселенців упродовж двох тижнів отримали допомогу в хабі у Корсунь-Шевченківському

Там завершилася видача партії допомоги від благодійної організації «БФ «Восток SOS», яку хаб Гірської громади отримав наприкінці травня.

Це – продуктові набори для сімей з дітьми до 3-х та 18-ти років, осіб 65+, осіб з інвалідністю І та ІІ груп, військових та учасників бойових дій.

За цей період її надали 330 родинам з числа внутрішньо переміщених осіб за попередньо сформованими списками на умовах донорів.
 

Оголошено набір на міжнародну програму для представників МСБ з індустрій, які задіяні у відбудові України

Офіс з розвитку підприємництва та експорту спільно з Visionest Institute (Естонія) оголошують набір на міжнародну програму для представників МСБ з індустрій, які задіяні у відбудові України.
Ukraine Rebuilding Task Force це - підвищення навичок малих та середніх підприємств у доступі до західних ринків та співробітництві з міжнародними компаніями щодо відбудови України з акцентом на цифровізації та сучасних know-how в розвитку бізнесу.

IRC передали ходунки учасниці Другої світової війни - переселенці з Кремінної

На запит гумхабу Кремінської громади у Дніпрі міжнародна гуманітарна організація International Rescue Committee передала ходунки для учасниці Другої світової війни Людмили Євдошенко.

92-річній Людмилі Гаврилівні стало важко пересуватися, тож волонтери віднайшли можливість забезпечити жінку допоміжним засобом та навчили її користуватися ходунцями без сторонньої допомоги.

Артем Лисогор про оперативну обстановку на Луганщині – 16 червня, день (відео)

Артем Лисогор про оперативну обстановку на Луганщині – 16 червня, день:

- збільшилася кількість наземних атак та ракетних обстрілів з боку росіян;

- вмовляємо людей евакуюватися зі звільнених населених пунктів – залишатися там небезпечно;

- вчора місцевому населенню деокупованих сіл забезпечили видачу пенсійних виплат, які там не отримували декілька місяців. Продукти харчування доставляємо туди регулярно;

- на захопленій ворогом території почалося літо – там все частіше квітне «бавовна»;

#Вірю_в_ЗСУ На нашому напрямку знищено три БМП, БТР-80, та ще два «Ланцети»

П’ять разів росіяни спробували атакувати позиції наших військ за минулу добу на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Всі ці намагання були відбиті – вбито 17 окупантів, поранено – 50.

Ворог здійснив 10 авіаційних нальотів та 518 разів наніс артилерійські удари.

Знищено польовий склад з боєприпасами росіян, три БМП, БТР-80 та два дрони-камікадзе «Ланцет», – повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

 

Ми розуміємо, що зараз непросто думати про проєкти реконструкції вашого регіону, але ми готові долучитися до відновлення Луганщини», - Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся із головою комітету з питань закордонних справ, оборони та безпеки Сенату Парламенту Чеської Республіки Павлом Фішером та Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою.

Як зазначив Павел Фішер, шість сенаторів із Чехії, які мають досвід  реагування на кризові виклики, прибули в Україну, аби засвідчити, що допомога, яку надає Чехія, дійсно актуальна.

До Луганська окупанти привезли два мобільні крематорії для знищення тіл власних загиблих, росіяни хочуть звільнити від кримінальної відповідальності своїх військових за злочини середньої тяжкості, по Райгородці та Макіївці завдано авіаудари

«Противник знов активізувався на Сватівщині – спробував наступати на Стельмахівку, але отримав вогневу відповідь від українських захисників та відійшов, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор, коментуючи безпекову ситуацію в регіоні за 15 червня. – Ворог не зменшує й кількість застосованої на нашій ділянці фронту авіації. Цього разу авіаудар він скерував по Райгородці та Макіївці».

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Новоселівське, Стельмахівка, Невське та Білогорівка.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 16 червня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 16 червня, ранок:

- на Луганщині є певні тактичні просування з боку ЗСУ, що ускладнює ворогу можливість бити по населених пунктах прямою наводкою;

- 105 разів росіяни обстріляли позиції наших військових та села регіону за минулу добу, загалом загарбники спрямували в наш бік близько 480 снарядів;

- на спроби ворога атакувати на землі українські оборонці дають гідну відсіч;

- до Луганська окупанти завезли два мобільні крематорії для знищення тіл загиблих військових рф.