Архів новин

23 июня 2023

МКЧХ допоможе у розшуку полонених та безвісти зниклих, а також у забезпеченні мешканців Луганщини медичними послугами

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся із головою субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м. Дніпро Ларсом Тор К’єрландом.

Із питань соціальної та психологічної допомоги співробітники БФ «Право на захист» щосереди прийматимуть наших ВПО в Києві

Представники мобільної групи БФ «Право на захист» один раз на тиждень здійснюватимуть прийом ВПО на базі Кремінського хабу в Києві.

Консультування відбуватимуться щосереди, з 10:00 до 14:00, за адресою: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8.

На них переселенці зможуть отримати консультації з питань соціальної та психологічної допомоги.

Основні дати вступної кампанії до закладів вищої освіти у 2023 році

Основні дати вступної кампанії до закладів вищої освіти у 2023 році.

Жителів Луганщини консультують з питань зайнятості у 14 хабах по всій країні

Фахівці консультують внутрішньо переміщених осіб про послуги та можливості реєстрації в Луганській обласній службі зайнятості, проходження професійного навчання за направленням служби та отримання ваучера на навчання, ознайомлюють з сучасними джерелами пошуку роботи та актуальними вакансіями, проводять анкетування для визначення рівня інтеграції та адаптації в громадах тощо.

Графіки роботи представників центрів зайнятості за адресами:

м. Вінниця:
вул. Праведників світу, 43-б. Консультації по середах з 10:00 до 15:00

Поліцейські доставили свіжий хліб у деокуповані села Луганщини

Протягом двох днів поліцейські роздали мешканцям населених пунктів Невське, Макіївка, Греківка та Новолюбівка свіжий хліб, переданий громадянам Красноріченською військовою адміністрацією.

Цього разу безпекова ситуація дозволила розгорнути супутниковий зв’язок Starlink, тож люди змогли зателефонувати рідним.
 

Артем Лисогор вручив пам’ятні медалі «30 років державній службі України» та привітав держслужбовців Луганської області із професійним святом

Шановні державні службовці Луганщини!

Ви присягли на вірність українцям і за останні дев’ять років двічі, у 2014 році та минулоріч, довели вірність присязі та Народу України.

У надважкі перші дні повномасштабного вторгнення рф, коли Збройні Сили України тримали оборону на багатьох рубежах і рятували державу від «руського миру», ви оперативно відновили безперебійну роботу закладів і установ в інших регіонах країни.

#Вірю_в_ЗСУ На Лиманському та Куп’янському напрямках знищено танк Т-72, гаубицю «Гіацинт-Б», 82-мм міномет і три автівки з боєприпасами ворога

За добу на нашій ділянці фронту відбулося два бойових зіткнення. В ході відбиття атак 31 окупанта ліквідовано, 67 поранено.

Знищено танк Т-72, гаубицю «Гіацинт-Б», 82-мм міномет і три автівки з боєприпасами.

При цьому ворог 535 разів обстріляв позиції наших військ з артилерії та завдав 13 авіаційних ударів, - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

В Україні спростили механізм добровільних страхових внесків до пенсійної системи

Згідно з Законом № 2734–IX від 04.11.2022 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхування», спрощено механізм підтримки існуючої солідарної пенсійної системи завдяки добровільним внескам.

По-перше, укладання договору можна зробити дистанційно. Не потрібна фізична присутність в органах Пенсійного фонду, договір укладається в електронній формі на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Із червня в гумхабі у Вінниці приймає онколог

У гуманітарному хабі за адресою вул. Праведників світу, 43-б, з червня розпочав прийом лікар-онколог вищої категорії Володимир Євгенович Драгомирецький.

У кабінеті проводяться профілактичні, лікувальні і реабілітаційні заходи. За необхідності - видалення родимок, папілом, бородавок, різних вікових новоутворень.

Також організовано первинний прийом, спостереження пацієнтів з виявленою патологією, ведення хворих після курсів хіміотерапії і променевого лікування, корекція їх можливих ускладнень.

Повідомити про зруйноване майно: ЦНАП Лисичанська надає послуги в Дніпрі, Києві та Полтаві

ЦНАП у м. Лисичанськ надає адміністративні послуги для мешканців територіальної громади:
- витяг з реєстру територіальної громади;
- довідка про зареєстрованих осіб;
- зняття з реєстрації місця проживання у зв’язку зі смертю;
- реєстрація повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії рф.

За отриманням послуги щодо реєстрації повідомлення про пошкоджене або зруйноване власне нерухоме майно внаслідок військової агресії рф до ЦНАПу можуть звертатися заявники незалежно від їх місця реєстрації.

В окупованих селах в районі бойових дій росіяни забирають телефони і не допомагають населенню, в Алчевську з 1 липня у металургів перевірятимуть паспорти рф, під авіаударом опинилося Невське

«Загарбники не полишають спроб штурмувати Білогорівку. Атаки у цьому напрямку майже не припиняються. Небезпечно перебувати й у Невському, на яке росіяни спрямували удар з авіації. Але місцеве населення все ще неохоче приймає рішення щодо евакуації. Били окупанти по населеному пункту із з артилерії. Так само, як і по Діброві та Білогорівці. Наші військові мужньо тримають оборону», - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.