Архів новин

06 июня 2023

Створена російськими терористами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну й українців – звернення Президента Володимира Зеленського

Дорогі українці й українки!

Цей день, який почався з термінового засідання РНБО, продовжився засіданням Ставки. Чекаємо засідання Ради Безпеки ООН.

Створена російськими терористами катастрофа на Каховській ГЕС не зупинить Україну й українців. Ми все одно звільнимо всю нашу землю. І кожен російський теракт збільшує тільки суму репарацій, які Росія виплатить за скоєні злочини, а не шанси окупантів залишитися на нашій землі.

Жителів Луганщини у Хмельницькому завтра прийматимуть лікарі Червоного Хреста

7 червня у гуманітарному хабі Гірської громади в Хмельницькому прийматимуть лікарі Червоного Хреста.

До складу мобільної медико-психологічної бригади увійдуть сімейний лікар, невролог, психолог.

Вони вимірюватимуть рівень цукру у крові (натще), артеріальний тиск, сатурацію крові та видаватимуть ліки.

Цей проект у Хмельницькій області спільно реалізують Норвезький Червоний Хрест та Хмельницька обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Артем Лисогор: на кожній зустрічі закликаю партнерів до відбудови Луганщини після її звільнення

На «Схід-Експо 2023» очільник Луганщини Артем Лисогор провів робочу зустріч із заступником Постійного представника ПРООН в Україні паном Христофоросом Політісом. "На кожній зустрічі закликаю партнерів до відбудови Луганщини після її звільнення, - наголосив Артем Лисогор. - Разом з ними продовжуємо працювати задля вирішення нагальних питань, розроблення механізму дій після деокупації, обговорюємо проблеми, з якими щодня стикаються переселенці з Луганщини, релоковані підприємства. Налагоджуємо взаємодію на шляху до сталого відновлення".

Волонтера з Луганської області Сергія Рашка нагороджено відзнакою Президента

Глава держави вручив державні нагороди й відзнаки представникам засобів масової інформації, волонтерської спільноти та працівникам АТ «Укрзалізниця».

Церемонія відбулася в Білій залі Героїв України Маріїнського палацу в Києві.

Володимир Зеленський вручив відзнаку Президента України «Золоте серце» волонтеру з Луганської області Сергію Рашку, нагородженому за внесок у надання волонтерської допомоги, розвиток волонтерського руху, зокрема під час заходів з оборони України, а також захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з російською агресією.

Під час "Схід-Експо 2023" Артем Лисогор зустрівся із послом Хорватії та заступником Голови Представництва ЄС в Україні

На теренах "Схід-Експо 2023" очільник Луганщини Артем Лисогор провів декілька зустрічей. Він, зокрема, розглянув шляхи допомоги регіону з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні пані Аніцею Джаміч та заступником Голови Представництва ЄС в Україні паном Ремі Дюфло. "Ми обговорили напрями подальшої співпраці в контексті деокупації області.

Як долучитися до добровільної участі у пенсійному страхуванні

Добровільну участь у пенсійному страхуванні можуть брати як застраховані, так і незастраховані особи старші 16 років. Також передбачена можливість сплати страхових внесків на користь третіх осіб.

Умовами добровільної участі є:
- наявність інформації про таких осіб в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;
- таким особам не призначено пенсію в солідарній системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Артем Лисогор звернувся до журналістів Луганщини з нагоди професійного свята

Шановні луганські журналісти!

Ваша робота – це завжди моральний вибір: між громадянською свідомістю та хайпом, об’єктивністю та зміщенням акцентів, а, інколи, між спокійним життям та загрозою особистій безпеці.

А перед вами постав ще й вибір – залишити усе заради України або зрадити Батьківщину.

Я пишаюся тим, що російськими посіпаками виявилися одиниці, а  луганські журналісти продемонстрували найвищий професійний стандарт! 

Окрема шана тим, хто тепер веде свої репортажі та робить дописи у соцмережах прямо з фронту!

Журналістку з Луганщини відзначено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня

Про це йдеться в Указі Президента України № 316/2023 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня журналіста».

Наші підприємства готові повертатися на звільнену Луганщину і відновлювати діяльність, – Артем Лисогор під час «Схід-Експо 2023»

Чотири – з Лисичанська, чотири – із Сєвєродонецька, два – з Кремінної, одне з Рубіжного.

Ці 11 із багатьох релокованих з Луганщини бізнесів взяли участь у виставці-презентації, що сьогодні триває в Києві.

«Наші підприємства зараз працюють у багатьох регіонах країни. Вони вистояли в умовах війни, налагодили виробництво, знайшли шляхи збуту, але хочуть відновлюватися на Луганщині. Малий та середній бізнес готовий до повернення після звільненні територій», – наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Для українців у Гданську запрацював віртуальний адміністратор ЦНАПу

Українці, які тимчасово проживають у польському Гданську, можуть отримати послуги ЦНАПу через віртуального адміністратора.

Відновити втрачені документи, вирішити майнові питання на території України або замовити різноманітні довідки відтепер можна дистанційно, зв’язавшись із ЦНАПом через онлайн-дзвінок.

Замовити послугу можна з понеділка до п’ятниці з 08:00 до 16:00, зателефонувавши за номером: 500 218 337.

Після реєстрації запиту працівник інфолінії домовиться про консультацію з посадовою особою ЦНАПу та призначить заявнику час і дату консультації.

Чотири стрибуни у воду з Луганщини представлять країну на III Європейських іграх, де виборюватимуть ліцензії на Олімпіаду

Визначено склад збірної команди України зі стрибків у воду на III Європейські ігри, які 21 червня розпочинаються у Польщі.

Команда України буде представлена 10 спортсменами, чотири з яких з Луганської області.

Серед наймолодших у команді – 15-річна призерка чемпіонату Європи серед юніорів Соф’я Есман з Луганщини.

Найтитулованіші спортсмени – луганчани. Це Олексій Середа, який у свої 17 років має срібло чемпіонату світу, три золоті медалі та три срібні чемпіонату Європи, а також дві золоті та одну срібну чемпіонату світу серед юніорів.

Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО

Цієї ночі о 02:50 російські терористи здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. У зоні підтоплення близько 80 населених пунктів.

Доручено провести евакуацію з районів ризику та забезпечити питною водою всі міста й села, які забезпечувалися водою з Каховського водосховища.

"Робимо все, щоб врятувати людей. Задіяні всі служби, військові, Уряд, Офіс, - наголосив Глава держави. - На засіданні РНБО погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягти росію до відповідальності за цей теракт. До жорсткої відповідальності".
 

Наші релоковані підприємства вже перемогли ворога, бо змогли зберегти власний персонал, потенціал та довіру партнерів, – Артем Лисогор на відкритті «Схід-Експо 2023»

Бізнес-виставка «Схід-Експо 2023» триватиме протягом 6-7 червня в приміщенні Мистецького Арсеналу в Києві.

Центральною подією там стала виставка-презентація підприємств із постраждалих від війни областей України.

На базі Івано-Франківського центру допомоги ВПО можна отримати кваліфіковану медичну допомогу з вівторка по суботу

Із п'ятьма медичними установами, серед яких чотири КНП Луганської області та Перший добровольчий хірургічний корпус, Франківським хабом укладено угоду про співробітництво.

Тому щодня з вівторка по суботу відвідувачі Координаційного центру допомоги ВПО в Івано-Франківській області можуть звернутися до лікарів особисто або телефоном.

За минулий тиждень таких консультацій було проведено більше сорока.

Також на базі Центру щовівторка приймає юрист БФ «Право на захист», а в четвер та п'ятницю - фахівчиня служби зайнятості.

Підрив окупантами Каховської ГЕС - це термінальна стадія паніки перед контрнаступом наших військ та черговий злочин проти людяності

У зоні небезпеки частково місто Херсон та прилеглі населені пункти. Наразі триває евакуація мирного населення. Цинізм російського диктатора перейшов усі межі здорового глузду!

Президент України Володимир Зеленський скликає екстрене засідання РНБО – ми утримаємо ситуацію і не дамо ворогу жодного шансу! Необхідні рішення будуть прийняті невідкладно!

Луганщина також надасть усю можливу підтримку для ліквідації наслідків катастрофи.

Світова спільнота має засудити та зупинити путінський терор!

Слава Україні!
 

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 6 червня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 6 червня, ранок:

- у Невському росіяни вночі знищили ще три будинки. На щастя, постраждалих там немає;

- важкі бої точаться поблизу Білогорівки – ворог не полишає спроб прорвати нашу оборону;

- учора до деокупованих населених пунктів завезли медикаменти;

- із вихідних ми маємо посилення тиску з боку ворога – росіяни б’ють авіацією та ракетами;

- люди в окупації чекають на наш контрнаступ;

По Невському росіяни нанесли авіаудар, до польового шпиталю на Сватівщині доправлено 20 вантажівок поранених окупантів, жителі Сєвєродонецька потерпають від нестачі води

«Ворог нещадно б’є по Невському, де ще залишається півсотні жителів. Крім артилерійських обстрілів, до яких місцеві вже, на жаль, призвичаїлися, населений пункт зазнає ще й авіаударів, які останніми тижнями почастішали. Черговий росіяни здійснили вчора», – поінформував начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Атакував ворог поблизу Білогорівки. Із мінометів та артсистем обстріляв Новоселівське, Невське та Білогорівку.