Прес-центр6 червня 2023, 13:06

Чотири стрибуни у воду з Луганщини представлять країну на III Європейських іграх, де виборюватимуть ліцензії на Олімпіаду

Визначено склад збірної команди України зі стрибків у воду на III Європейські ігри, які 21 червня розпочинаються у Польщі.

Команда України буде представлена 10 спортсменами, чотири з яких з Луганської області.

Серед наймолодших у команді – 15-річна призерка чемпіонату Європи серед юніорів Соф’я Есман з Луганщини.

Найтитулованіші спортсмени – луганчани. Це Олексій Середа, який у свої 17 років має срібло чемпіонату світу, три золоті медалі та три срібні чемпіонату Європи, а також дві золоті та одну срібну чемпіонату світу серед юніорів.

Олег Колодій – володар «бронзи» чемпіонату світу, чемпіон Європи, семиразовий призер чемпіонату Європи (дві – срібні та п’ять бронзових нагород).

Ще одна представниця Луганщини – Анна Письменська.

Змагання стрибунів у воду будуть проходити у польському Жешуві з 22 по 28 червня. Планується, що участь у них візьмуть 150 атлетів з 20 країн континенту.

Крім медалей в 13 фіналах, спортсмени розіграють і перші ліцензії на Олімпійські ігри в Парижі-2024. На Євроіграх можна вибороти максимум чотири ліцензії в індивідуальних видах програми: трамплін 3 метри (чоловіки та жінки) та вишка (чоловіки та жінки).