Прес-центр12 червня 2023, 11:06

Більше 1400 ВПО-луганчан за тиждень звернулися по допомогу до гумхабів Гірської громади

У Києві, крім продуктових наборів, наші переселенці отримували допомогу від благодійної організації «БФ «Восток SOS», сімейні набори гігієни від Міжнародної організації з міграції, термобілизну від неурядової некомерційної корпорації «Проджект Хоуп-Зе Піпл-Ту-Піпл Хелс Фаундейшн, Інк».

Консультували спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості, юрист благодійного фонду «Право на Захист», лікар.

У Богданівці працівники ЦНАПу консультували з питань реєстрації повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна.

У Корсунь-Шевченківському видавали продуктові набори, допомогу від «Восток SOS», підгузки для дітей та дорослих, гігієнічні набори від Міжнародної організації з міграції. Відвідувачі мали змогу звернутися до юриста та отримати консультації із питань пошкодженого майна.

На Хмельниччині ВПО з Луганщини забезпечувалися продуктовими наборами. Крім того, лікарі Норвезького Червоного Хреста здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних ліків.

На Полтавщині переселенцям видавали продуктові та гігієнічні набори, одяг, взуття та підгузки. Також спеціалісти гуманітарної місії «Проліска» надавали луганчанам психологічну допомогу, консультували юристи благодійного фонду «Право на захист», спеціаліст пенсійного фонду України у Луганській області, приймав лікар.