Прес-центр24 березня 2022, 07:03

«Депутінізація» має бути спільною метою для всього цивілізованого світу!» - звернення Сергія Гайдая

24 лютого, о четвертій ранку, росія розпочала відкрите воєнне вторгнення в Україну.

Вони люблять «символи» та «знаки»: у 2014-му це була Георгіївська стрічка, тепер масові злочини проти людяності відмічені літерою «Z», якою під час Другої світової війни було позначено будівлю у нацистському концентраційному таборі Заксенгаузен.

Дійсно, земля на яку приходить «руZZький мир», перетворюється на суцільний концтабір, а злочини, які він чинить, співмірні зі злочинами Гітлера.

Окупанти завдають ракетних ударів по житлових будинках і лікарнях, беруть в облогу цілі міста та розстрілюють гуманітарні коридори.

Тільки на Луганщині росія вже вбила 129 мирних жителів, зруйнувала вщент майже 700 об'єктів, серед яких немає жодного військового.

100 тисяч людей страждають без тепла, світла та газу. Сотні родин  вдруге лишилися без даху над головою та надії на повернення додому.

Вже місяць Україна стримує і перемагає набагато більшого за себе ворога.

Це війна за безпеку, світові демократичні цінності! Ми показали світу стійкість України, мужність наших воїнів, національне єднання у боротьбі проти рашизму, але перемогти його ми маємо разом зі світовою спільнотою.

Європейський Союз, США, Канада, Велика Британія, Австралія, Японія уже запровадили безпрецедентні санкції проти рф. Майже 240 компаній пішли з ринку рф. Росію з ганьбою виключили з Ради Європи та відсторонили від роботи в Дунайській Комісії. Понад 70 світових організацій відмовилися від культурної співпраці з державою-окупантом.

Та Європа і світ мають бути ще більш рішучими: «депутінізація» має бути спільною метою для всього цивілізованого світу!

Ми обов’язково переможемо та повернемо мир в Україну будь-якою ціною! Після перемоги на нас чекає багато роботи, але ми будемо жити у вільній демократичній європейській країні.

Слава Україні! #stoprussia

 

Начальник Луганської

обласної військової адміністрації               Сергій ГАЙДАЙ