Прес-центр22 вересня 2021, 09:09

Допомогу хворим на COVID-19 надають в сімох закладах охорони здоров’я першої хвилі та двох закладах резервної хвилі

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв після наради із керівниками центрів первинної медико-санітарної допомоги, закладів охорони здоров’я, в яких надається стаціонарна медична допомога хворим на COVID-19, та КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Так, розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із погіршенням коронавірусної хвороби COVID-19, від 26 серпня 2021 року № 53 затверджено перелік закладів охорони здоров’я для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Це сім закладів «першої хвилі» та два заклади «резервної хвилі», які забезпечені необхідним обладнанням та повністю відповідають вимогам МОЗ України.

Із загальної кількості закладів «першої хвилі» дві лікарні визначені для госпіталізації дітей, хворих на COVID-19. Це КНП «Луганська обласна дитяча клінічна лікарня» та КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня». Кількість ліжко-місць в цих закладах - 30, всі з яких забезпечені централізованою подачею кисню.

Як зазначив Юрій Стогнієв, фактична кількість ліжок для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 складає 1038 у лікарнях першої хвилі.

Забезпечення лікувальними газами спеціалізованих ліжок здійснюється за допомогою систем кисневих балонів (рамп) та кріогенних ємностей від 181 кг до 2 т.

Важливо, що у всіх закладах тривають проєктні роботи реконструкцій систем киснезабезпечення з урахуванням обладнання для медичних газів, яке централізовано планує закуповувати МОЗ.